Karos állványok fémmegmunkáláshoz

Mebatex: Nehéz csövek könnyebb kezelése

2020. október 19., hétfő, 06:00

Címkék: állvány cső OHRA raktár raktárlogisztika raktártechnika textil textilipar

A textilipari gépekhez hengereket gyártó, brnói székhelyű cseh Mebatex vállalat az OHRA karos állványaival megsokszorozta külső raktárának kapacitását. Eddig a hengerek alapanyagait, az acélcsöveket a padlón tárolták. A nagy teherbírású karos állványok használatával megvalósult a „harmadik dimenzió” – ugyanakkora területen jelentősen több anyag tárolható. Ez gyorsabb hozzáférést biztosít a szükséges csövekhez, és javítja a készleten lévő termékek átláthatóságát.

A Mebatex termékskálája széles, ennek megfelelően csövek nagy választékát tárolják, melyekből a hengerek készülnek. Az új termékek és a megrendelések növekvő száma végül nagyobb raktárkapacitást igényelt az acél, nemesacél és vastag falú csövek tárolásához. Ezért a vállalat úgy döntött, hogy az OHRA karos állványait veszi igénybe a csövek és csőkötegek tárolásához az eddigi padlón történő elhelyezés helyett.

Az OHRA állványrendszere különösen robusztus kialakításával és stabilitásával tűnik ki. Mivel az OHRA kizárólag perforálatlan acélprofilokat használ állványai tehertartó elemeinek gyártásához, az állványok – keskeny felépítésük mellett – nagy teherbírást kínálnak. Az OHRA az állványokat teljesen a Mebatex igényeinek megfelelően alakította ki azért, hogy a különböző csöveket biztonságosan és hatékonyan tárolhassák. Az OHRA két, egyoldalas karos állványokból álló kültéri állványsort telepített, melyek hossza összesen több mint 92 méter.

Az akár ötszintes állványok 3 710 mm magasak, minden állvány 4,4 tonna teherbírású. Mivel az egyoldalas karok rugalmasan felfüggeszthetők, és nincsenek az állványokhoz csavarozva, a tárolási szintek száma és távolsága könnyen és szerszámok nélkül változtatható. Az 1 800 mm hosszú karok egyenként 1 100 kg terhet bírnak.

Az OHRA karos állványaival kialakított külső raktár felszereltségének köszönhetően a Mebatex jelentősen több, a hengergyártáshoz szükséges nyersanyagot tárolhat. Továbbá sokkal gyorsabban hozzáférhetők a szükséges csövek az eddigi, padlón való tároláshoz képest, így a teljes gyártási folyamat hatékonysága is nőtt. Az eddig a vasbetétek és szerelvények áthelyezéséhez szükséges munkaidő kiesik, és ezáltal az anyagmozgatás teljes egészében jelentősen leegyszerűsíthető. Ugyanakkor az anyagok karos állványokon történő tárolása lényegesen áttekinthetőbbé teszi a készletet.

Találkozzunk 2020. október 19–22. között az Ipar Napjai kiállításon az A pavilon 210/E standján!

www.ohra.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek