Használt járművek magasraktári tárolása

Karos állványokon tárolja az életciklusok végéhez érkezett autókat egy spanyol autóbontó

2020. április 01., szerda, 06:00

Címkék: állvány OHRA raktár raktári rendszerek raktárlogisztika raktározás raktártechnika tárolástechnika tárolórendszer

A Desguaces Autoeco spanyol használtautó-bontó többé nem a padlón tárolja a használt járműveket, hanem az OHRA karos állványain. Így a lugói székhelyű vállalat megsokszorozhatta tárolási kapacitását, ugyanakkor tehermentesíthette munkavállalóit is.

A perforálatlan, melegen hengerelt, acélból készített, nagy teherbírású állványoknak köszönhetően a járműveket ma már öt szinten tárolják. A tárolt járművek tömege legfeljebb 2 tonna. A speciális kialakítású állványok lehetővé teszik akár 2 400 kg tömegű és a különösen nagy járművek – akár teherautók – tárolását is.

A karos állványok használatával a Desguaces Autoeco a rendelkezésre álló területen mostantól több jármű tárolására is képes. Emellett az állványrendszer minden járműhöz flexibilis hozzáférést biztosít azon a szinten, ahol tárolják. Így a keresett jármű eléréséhez nem szükséges a karosszériák áthelyezése. Ez jelentős időmegtakarítást jelent a munkatársaknak, és sokkal biztonságosabbá teszi a munkavégzést is.

A Desguaces Autoeco vállalat a karos állványok európai piacvezetőjét, az OHRA állványait választotta nagy fokú stabilitásuk és teherbírásuk miatt. Ugyanis az OHRA állványok minden teherhordó eleme perforálatlan, melegen hengerelt acélból készül. Ez lehetővé teszi a nehezebb terhek tárolását is viszonylag magas állványokon. A Desguaces Autoeco vállalatnál az állványok 7 210 mm magasak. Ez öt tárolási szintnek elegendő helyet biztosít (a legalsó szinten a járművek közvetlenül az állvány lábazatán fekszenek). A perforálatlan acélprofilok – a lemezprofilokkal ellentétben – nem hajlanak meg ütődések hatására.

A kisteherautók tárolására a Desguaces Autoeco vállalat speciális karos állványokat telepített: Ezek két raktárszinttel rendelkeznek (talpakkal együtt), amelynek legfelső szintje 2 300 mm magasságban helyezkedik el. Így a nagyobb járművek tárolása is problémamentesen zajlik. Az oldalanként felszerelt karok egyenként 1 200 kg-ig terhelhetők, azaz az itt tárolt használt járművek tömege akár 2,4 tonna lehet.

www.ohra.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek