Az AGV-k (automata irányítású járművek) következő generációja

Ultrarugalmas anyagmozgató megoldások a Stäubli WFT-től

2019. május 24., péntek, 06:00

Címkék: anyagmozgatás automatizálás automatizált vezetés raktári automatizálás Stäubli

A Stäubli WFT a Hannover Messe 17-es csarnokának B14. standján mutatta be az automata irányítású járművek terén létrehozott legújabb fejlesztéseit. A mobil platformok és a vezető nélküli szállító járművek területén elismert gyártónak számító WFT a 2019-es Hannover Messén jelent meg először a Stäubli Group tagjaként.

A WFT Stäublihoz történő csatlakozása elég jelentős iparági hírnek számít ahhoz, hogy még a Hannover Messén is az egyik fő beszédtémának számítson. „A nemzetközi Stäubli Grouphoz tartozva világszerte gyorsan tudjuk bővíteni a szolgáltatás- és értékesítési hálózatunkat, közelebb kerülhetünk az ügyfeleinkhez, és a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is képesek leszünk megfelelni” – jelentette ki Franz Wittich, a Stäubli WFT vezérigazgatója.

Franz Wittich, a Stäubli WFT ügyvezető igazgatója (Forrás: Stäubli WFT GmbH)

Nagy pontosságú, rugalmas AGV alkalmazások széles köréhez

A Hannoverben kiállított megoldások közül várhatóan a WFT M.I.T. (Modular Individual Transportsystem) számíthat majd a legnagyobb érdeklődésre. A WFT M.I.T. automata szállító jármű gyakorlatilag bármilyen környezetben telepíthető, és alkalmazásával kevesebb AGV használatára van szükség az üzemben vagy a raktárban. A standardizált berendezés mindenféle szállítási feladat elvégzésére alkalmas, maximális terhelhetősége 5 tonna, nagy fokú pontossággal, illetve kiváló mobilitással és manőverezhetőséggel rendelkezik.

A WFT M.I.T. alkalmazásával kevesebb AGV használatára van szükség

Igény esetén több WFT M.I.T. kapcsolható össze egy olyan platform kialakításához, amely nagyobb szállítási feladatok kezelésére is képes. A felső súlyhatár 20 tonna hasznos teher. A kompakt közlekedési rendszer tehát valódi intralogisztikai ezermesternek számít.

Modern technológiájuknak köszönhetően az AGV-k könnyen integrálhatók ipar 4.0 kompatibilis környezetekbe. A szabadalmaztatott hajtástechnika révén a járművek minimális karbantartási igény mellett is maximális rendelkezésre állást és használhatóságot garantálnak.

www.staubli.com


Robotikában erősít a Stäubli

A WFT GmbH & Co. 70 százalékos tulajdonrészét 2018 júniusában vásárolta meg a Stäubli. A WFT két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a speciális célú gépek és mobil platformok fejlesztésében és gyártásában. A Stäubli növekedési stratégiájának megfelelően az akvizíció lehetővé teszi az innovációs erők olyan új, egymást kiegészítő területeken való egyesítését, mint az automata irányítású járművek (AGV-k) és az automatizálási perifériák.


Sínen van a Roman Seliger integrálása

Jó úton halad az RS Roman Seliger Armaturenfabrik GmbH a Stäubli-csoportba és az FCS divízióba történő integrálása. A németországi RS-csapat szorosan együttműködik a Stäubli üzleti egységeivel. A tervekben számos értékesítési tréninget ütemeztek előre, és az RS-hez máris számos megrendelés érkezett a Stäubli üzleti egységeitől.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek