Automata raktár új méretellenőrző rendszerrel

2018. november 02., péntek, 11:53

Címkék: intralogisztika Jungheinrich logisztika raktár raktári automatizálás raktárlogisztika raktártechnika targonca

Automata raktár több mint 10.000 raktárhellyel 12 folyosóban. Öt Jungheinrich ETX 515a típusú automata magasraktári targonca. Az új rakományméret ellenőrző rendszerrel nincs szükség szállítópályára.

A Depro-Kautzky Szövetkezet a Weimar közeli Wenkbachban egy teljes körű intralogisztikai megoldást rendelt a Jungheinrichtől. Az élelmiszereket raktározó és szállító logisztikai szolgáltató rendelése kiterjed egy új 12 folyosós automata raktárra, melyben 10.128 raktárhely található, valamint öt Jungheinrich ETX 151a típusú automata, vezető nélküli szállítórendszerre. A targoncákat teleszkóp villákkal szerelik fel, melyekkel akár 12,8 méter magasságig képesek rakodni. Az enegiaellátás áramvezető síneken keresztül biztosított, melyek folyamatos üzemeltetést biztosítanak.

A Jungheinrich megoldás különlegessége, hogy a rakodólapok automata területre történő átadásánál nincs szükség szállítópályára. Az átadást manuálisan tolóoszlopos targoncákkal oldották meg. A raklapok méretének ellenőrzése 36 karos átadóhelyen történik. Az átadóhely felett elhelyezett szenzorok ellenőrzik a rakományképző egységeket minden oldalról, így biztosítják a zavartalan kezelést.  Wolfgang Schratz és Gert Kautetzky, a szövetkezet igazgatói így nyilatkoztak: „A Jungheinrich méretellenőrző rendszerével helyet takarítunk meg, nagyobb teljesítményt érünk el és az  üzemeltetés során felmerülő hibák gyakorlatilag kizárhatók. A rendszert az ESM Ertl Rendszerlogisztikai Kft. ajánlotta, ahol sikeresen működik már. Éppen ezért tudatosan belülről kifelé végeztük a tervezést és a raktár többi részét a logisztikai megoldás köré fejlesztettük”. A targoncák és a rendszer hozzáférésének vezérlésére a Depro-Kautetzky a Jungheinrich raktárellenőrzési rendszerét (WCS) választotta. Ez ellenőrzi az egységrakományt a betároláskor a szűkfolyosóba és továbbítja a raktárirányítási rendszernek (WMS). Az első egységek üzembe helyezése 2019 májusában várható.

www.jungheinrich.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek