Auchan-tulajdon a Cora

Aláírták a hét Cora áruház átadás-átvételéről szóló dokumentumokat pénteken délután

2012. április 27., péntek, 20:00

Címkék: Auchan Cora Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft-t

Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft-t. Az áruházak még nem Auchan-színekben, de cég tulajdonában működnek április 27-én délutántól.

– Akár pár hónap alatt lebonyolódhat a magyarországi hét Cora áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be – mondta Gillemot Katalin, az Auchan szóvivője az MTI-nek. Korábban jelezte: csaknem 3 ezer dolgozót vesznek át a Corától.

Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy a az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft-t. Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére.

Pénteken délelőtt a Cora áruházak zárva tartottak, de az aláírást követően, délután újra kinyitottak.

MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek