Elérhetővé vált a PSoC 6 BLE Pioneer készlet

2017. október 12., csütörtök, 20:18

Címkék: Dolgok internete Internet of Things RS Components

Az RS Components elindítja a korai IoT-fejlesztést a legújabb PSoC 6 MCU-kon, speciális hozzáféréssel a Cypress PSoC 6 BLE Pioneer készletéhez

Az RS Components (RS) elérhetővé teszi a Pioneer készlet fejlesztőplatformot a Cypress Semiconductor Corp PSoC® 6 MCU-ja számára. A PSoC 6-ot kifejezetten az IoT-hez fejlesztették ki az IoT-eszközök következő generációjához szükséges rendkívül alacsony energiafogyasztásával, flexibilis architektúrájával és integrált biztonsági funkcióival.

A PSoC 6 BLE Pioneer készletben (CY8CKIT-062-BLE) található egy PSoC 63 eszköz, használatra kész Bluetooth 5-tel, így létrehozva egy igen erős indulóállást az IoT-eszközök fejlesztéséhez. A kártyán a Cypress 512 Mb-os Quad-SPI NOR flash memóriája és EZ-PD™ CCG3 C-típusú USB-s vezérlője is rendelkezésre áll „power delivery” funkcióval. Az intelligens tápopciók is megtalálhatók a készüléken, és támogatják az újratölthető LiPo akkumulátort, illetve a tartalék tápellátásként használható szuperkondenzátorokat is.

A felhasználók a Cypress CapSense® technológiáján alapuló, a kártyán lévő kapacitív érzékelőgombokkal, csúszkákkal és közelítésérzékelőkkel, valamint a csomagban található 2,7 hüvelykes E-ink kijelzőpanellel (CY8CKIT-028-EPD) új alkalmazásaikhoz szabhatják a felhasználói kezelőfelületet. Ez a kártya csatlakoztatható a platform Arduino UNO v3 pajzs fejrészeihez, amelyek leegyszerűsítik a funkcionális bővítést, kihasználva az extenzív Arduino ökoszisztémát.

A PSoC 6 BLE Pioneer készletben minden megtalálható, ami a felhasználóknak az alkalmazások elkészítéséhez szükséges lehet, beleértve a szoftvereket is. Ez egy átfogó szoftver-fejlesztőkészlet (SDK), amely fejlécfájlokat, indítási kódokat és egy perifériás meghajtókönyvtár (Peripheral Driver Library (PDL)) nevű, teljesen integrált middleware-t is tartalmaz. A PDL a PSoC 6 MCU-k flexibilis perifériáinak vezérlésében segít.

Az új PSoC 6 MCU is elérhető lesz a RS kínálatában az ügyfelek számára, hogy implementálni tudják a PSoC 6 BLE Pioneer készlettel fejlesztett projektjeiket. A PSoC 6 architektúrában egy 150 MHz ARM® Cortex®-M4 mag és egy 100 MHz Cortex-M0+ található a számítási feladatok hatékony kijelöléséhez az optimális teljesítmény érdekében. Az ARM Cortex-M4 magon mindössze 22 µA/MHz, a Cortex-M0+ magon mindössze 15 µA/MHz aktív tápellátás is elég, a maximális energiahatékonyságról pedig a dinamikus feszültség- és frekvenciaskála gondoskodik a terhelés változásakor.

Az eszköz tartalmaz egy hardveralapú megbízható végrehajtási környezetet (trusted execution environment – TEE) is, amely külső memória vagy biztonsági elem nélkül oldja meg az IoT biztonsági kihívásait. A PSoC 6 TEE az olyan legkorszerűbb biztonsági funkciókat is támogatja, mint a biztonságos rendszerindítás, biztonságos adattárolás, valamint a speciális titkosító algoritmusok.

Köszönhetően a Cypress programozható SoC rugalmas filozófiájának, a legújabb PSoC 6 generációval a tervezők kihasználhatják a szoftver által definiált perifériák minden előnyét, hogy egyéni analóg kezelőfelületeket (AFE) vagy digitális kezelőfelületeket hozzanak létre. Az új eszköz a Cypress népszerű CapSense érintési technológiáját is támogatja, így lehetőséget nyújt arra, hogy ügyes és zökkenőmentes felhasználói interakciókat biztosítson ott, ahol szükséges.

Az PSoC 6 BLE Pioneer készletet az RS az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára kínálja.

www.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek