Univerzális biztonsági relé speciálisan gépexportőrök számára kifejlesztve

Az Eaton bemutatja új biztonsági reléjét, a különböző tápfeszültségekre alkalmas ESR5-NO-31-UC-t

2018. augusztus 24., péntek, 09:02

Címkék: biztonság biztonságtechnika CP relé eaton energia energiaellátás gépgyártás

Az Eaton az új ESR5-NO-31-UC biztonsági relével bővíti portfólióját. A készüléket széles feszültségtartományra tervezték, 24 V-tól 230 V-ig egyenáramra vagy váltóáramra, ezért mind általános használatra, mind különböző vezérlőrendszer-architektúrákhoz alkalmas. Ezért ezek a relék akár 110 V-os vezérlőfeszültséggel is használhatók, amely megfelel az amerikai szabványnak.

Az új ESR5-NO-31-UC relé az Eaton ESR5 relécsaládjának legújabb tagja. Bevezetése megerősíti az ESR5 készülékek univerzális alkalmazhatóságát, az új termék ugyanakkor csökkenti a készletezéssel, beszereléssel és beszerzéssel kapcsolatos költségeket.

Az ESR5-NO-31-UC képes feldolgozni az OSSD kimenetek által generált jeleket, ami olyan érzékelők csatlakoztatását is lehetővé teszi, mint például a fényfüggönyök. A relé három redundáns kimeneti áramkörrel és csatlakozópontokkal rendelkezik a különféle szenzorokhoz. A fényfüggöny mellett további funkciók is hozzáadhatók, például vészleállító, a biztonsági kapuk vagy kizáró VAGY áramkörökkel rendelkező szolenoidok is. Mint ilyen, az új biztonsági relére nagy rugalmasság jellemző az általa vezérelhető különféle típusú biztonsági érzékelők tekintetében. A bemeneti és a kimeneti oldalakon található számos csatlakozási lehetőség, valamint a széles feszültségtartományú bemenet számos különböző alkalmazást tesznek lehetővé. Ez az egyetlen eszköztipus, amely a biztonsági áramkörök széles körében használható. A gépgyártóknak és rendszerintegrátoroknak ezek után nem lesz szüksége annyi különböző komponensre, így csökkenthetőek a készletezési és alkatrésztárolási költségek, és egyszerűsíthető a tervezési folyamat.

Az Eaton új széles feszültségtartományú bemenetű  ESR5  biztonsági reléje kifejezetten gépek exportjára kifejlesztve

22,5 mm szélességével az új biztonsági relé csak fele olyan széles, mint az elődje, így sok helyet takarít meg a kezelőpanelen. Ezenkívül a működési hőmérséklet tartománya is szélesedett, így már -40°C … +55°C között alkalmazható, ami hozzájárul a lehetséges alkalmazások számának további növeléséhez. Az ESR5-NO-31-UC biztonsági relé rendelkezik UL tanúsítással, és a legmagasabb szintű funkcionális biztonságot (PL e, az EN 13849 szerint) magas biztonsági integritásszinttel (SIL CL 3, az EN 62061 szabványnak megfelelően) ötvözi.

A már kapható ESR5-NO-31-UC, az előző ESR5-NO-31-AC-DC relé modellt váltja fel.

www.eaton.eu/safety

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek