Új AEC-Q200 minősítésű SMD tuning fork (hangvilla): CM315H

2019. február 24., vasárnap, 13:10

Címkék: autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító Endrich Bauelemente

A CM315H 32.768 kHz-es SMD tuning fork bemutatásával a Citizen Finedevice a CM315-ös hangvillacsaládját az AEC-Q200 automotív szabványnak megfelelő termékkel bővítette.

Az autóipari elektronikai tanács (AEC - Automotive Electronics Council) alkatrésztechnikai bizottságának (Component Technical Committee) szabványosítási testülete felelős a megbízható, kiváló minőségű elektronikus alkatrészekre vonatkozó szabványok létrehozására. Ezen szabványoknak megfelelő alkatrészek további vizsgálatok nélkül alkalmasak az autóipar által megkövetelt szélsőséges környezetben való használatra. Az alkatrésztechnikai bizottság szabványosította a passzív alkatrészek, közöttük a quartz kristályok által elviselendő minimális környezeti terhelés mértékét, amely az  AEC-Q200 "Stress Qualification for Passive Components" szabvány rögzít.

A szabványnak megfelelő CM315H kristály ennél fogva különlegesen alkalmas autóipari (autó audió, navigáció, elektronikus vezérlés stb,)  továbbá a kiterjesztett hőmérsékleti tartomány (-40 °C-tól 125 °C-ig) elviselését megkövetelő ipari vagy orvosi alkalmazásokban is.

A Citizen Fenidevice CM315 sorozat 32.768 kHz-es tuning forkjai – egy tok, több optimizálási lehetőség

A kHz-es oszcillátorok tervezésekor, az alkalmazásspecifikus követelményeknek való megfelelést tökéletes kvarckristályok kiválasztásával valósíthatjuk meg. Ez vonatkozik a frekvencia pontosságra és annak hőmérséklet függésére egyaránt. Az egyenértékű soros ellenállás (ESR) szintén fontos faktor az oszcilláció biztos beindulásának, illetve elemes táplálás esetén a fogyasztás mértékének tekintetében. Speciális lábkiosztás megválasztása nyújt lehetőséget az EMI hatás csökkentésére elekrtomágneses interferenciának kitett alkamazások esetén. A Citizen Finedevice CM315 (3x1.5 mm) sorozata a következő lehetőségeket nyújta a fenti kihívások leküzdésére:


A standard költségoptimalizált CM315D típus 70 kΩ ESR értéket kínál

A CM315DL esetén viszont, a hasonló fokú miniatűrizálással egyidejűleg a Citizen mérnőkei a 50 KΩ ESR értéket tudnak garantálni. Ez a szokásos 3,2 x 1,5 mm-es 70 kΩ-os ESRes hangvilla kialakításhoz képest kb. 30% -os javulás jelent, ami kiválóan alkalmassá teszi az eszközt elemes táplálású alacsony fogyasztású mikroszámítógépes alkalmazásokba.

A CM315E esetén a tok első végén helyezkednek el a kivezetések. Ez új dizájn lehetőségeket nyújt az áramköri tervezésben, különös tekintettel a processzorhoz való rövidebb hozzávezetések alkalmazására tekintetében ezzel javítva az EMI paramétereket. A CM315E kiszajú alkamazásokban javasolt. A típus alacsony ERS értékű változata (CM315EL) is hamarosan megjelenik.

A Citizen Finedevice-nek olyan kHz-es kvarc prototípust sikerült alkotnia, melynek frekvencia-hőmérséklet profilja megfelel a MHz ATCut kvarckristályok harmadrendű köbprofiljának. A hagyományos változatokhoz képest, a CM315G 2-3-szoros frekvenciastabilitás nyújt a teljes hőmérséklet tartományban. A CM315G különlegesen alkalmas okosmérőkben vagy vezetéknélküli kommunikációt igénylő elemtáplálású alkalmazásokban, ahol pontos időszinkronizálásra van szükség a táplálás élettartamának növelése érdekében.

Az elektronikus eszközök miniatürizilálása célként lebeg a fejlesztők előtt. Ennek megfelelően a komponensgyártók is folyamatosan javítják termékeik formatényezőit. A Citizen Finedevice kHz kristály termékpalettája hengeres, műanyag-, fém- és kerámiatokozású eszközöket tartalmaz akár 1,6 x 1,0 mm-es méretig. Ezek megtalálhatóak a háztartási eszközökben, mérőeszközökben, mobiltelefonokban és más applikációkban, melyek dátum és idő információt használnak. A kristályok leggyakrabban a 12.5pF terhelési kapacitással rendelkeznek, kérésre  9.0 pF, 7.0 pF and 6.0 pF-os változatok is megvalósíthatóak.

Kristály eszközök, az “ipar sava-borsa”

A Citizen Finedevice, a világ egyik legnagyobb kHz kvarckristálygyártója, ultra-kompakt, nagy pontosságú és rendkívül megbízható, egyedi technológián alapuló termékeket kínál, kristály chipektől tokozott változatokig terjedő integrált gyártásban.

A Citizen Finedevice teljes kHz SMD termékcsaládja:

Cikkünk az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH közreműködésével készült.

Értékesítési iroda: H-1191 Budapest, Corvin krt. 7-13.

E-mail: hungary@endrich.com

Web: www.endrich.com

További konzultációért és mintákért, adatlapokért keresse Kiss Zoltánt!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek