Mediterrán életstílus

Az Eaton SmartWire-DT rendszere irányítja az olasz bortermelés szőlőprés berendezéseit

2011. december 09., péntek, 12:10

Címkék: bor eaton pimmel üzem

A bor, a kenyér és az olívaolaj – a mediterrán életstílus részeként – alapvető élelmiszernek számít a déli-európai országokban. Olaszország a maga több mint 908 000 hektáron termelt 60 millió hektoliteres mennyiségével Európa egyik legnagyobb bortermelője. Az olasz borászatok sikereihez nagyban hozzájárult a feldolgozási folyamatok automatizálása, amely egyre inkább elengedhetetlen a gazdaságos termeléshez.

Az olasz Pimmel Automazioni vállalat az Eaton automatizálási technológiával biztosítja a folyamatosan magas szintű minőséget a bortermelésben. A Gaiarine-ban, Treviso tartományban alapított Pimmel S.r.l. 1986-ban kezdte meg működését bortermelésnél és pezsgők előállításánál használt fűtésszabályzó eszközök készítésével.

 

 

Szabályzórendszereket fejlesztettek ki a bortermelés olyan egyéb folyamataihoz is, mint például az adagolás, szőlőpréselés, valamint a termelési folyamatok során történő szűrés és stabilizálás. A vállalat elsődlegesen specializált elektromos rendszereket és automatizálási megoldásokat fejleszt ipari és építőipari alkalmazásokra, de a Pimmel minden igényére megoldást nyújt, legyen az hagyományos elektromos rendszer, vagy modern automatikus vezérléssel, személyi számítógéppel ellátott villamos rendszerek és gépek felügyelete.

Nagy hatékonyságú feldolgozás

Egy borászatban új szőlőprés automatizálását kellett megvalósítani. Ehhez szükségessé vált a szőlőmosó létesítmény, a szőlőadagoló rendszer és a kipréselt must elosztását végző szelepek szabályozása. Az ügyfél nagy fontosságot tulajdonított a teljes rendszer folyamatos ellenőrzés alatt tartásának, az összes üzemi folyamat automatikus dokumentálásának, a riasztási üzenetek felügyeletének és a feldolgozási adatok archiválásának is. További igény volt az automatizálási megoldás integrálása az ügyfél saját IT infrastruktúrájába, hogy biztosítható legyen a zökkenőmentes adatáramlás a feldolgozási szint és a felügyeleti szint között.

Kimagasló automatizálási megoldás

Az automatizálási rendszer alapvetően PLC egységekből, grafikus felhasználói felülettel rendelkező érintőképernyőkből és Windows-kompatibilis szoftverből áll. A Pimmel által tervezett speciális szoftvermegoldásoknak köszönhetően az ügyfél a teljes létesítményre rálát, pontosan követheti az összes üzemi fázist, felügyelheti a riasztási üzeneteket, valamint archiválhatja a feldolgozási folyamat adatait. A kezelőpanel egyik részén nyomógombok helyezkednek el, megtalálható rajta egy 17” képátlójú képernyővel rendelkező ipari PC a rendszer felügyeletére, valamint egy 3,5” képátlójú, XV-102 típusú érintőpanel. A fő vezérlőpanel felügyeli a bogyózó-zúzó gépek, valamint a szár eltávolító és a must lecsapoló egységek áramellátását. A három másodlagos panel a távoli I/O állomásokat fogadja, melyek a termékosztályozó, a cefréző és a fertőtlenítő rész elektropneumatikus szelepeit vezérlik. A főpanel és a három periférikus panel közti kommunikációt CANopen kapcsolat biztosítja. A Pimmel már évek óta nagy megelégedéssel használ Moeller és Micro Innovation típusú automatizálási eszközöket. Mostantól mindkét vállalat az Eaton része, mely egy világszerte ismert vezető globális villamosipari vállalat.

A Pimmel választása

A Pimmel az Eaton termékek portfóliójából a XI/ON sorozatú távoli I/O elemeket, az XV sorozatú HMI/PLC-ket, valamint a kisfeszültségű kapcsolókészülékeket használja. A főpanelen belül XION típusú távoli I/O állomás végzi a folyamattól érkező jelek fogadását, feldolgozását és felügyeletét. A 7,5 kW-nál nagyobb teljesítményű motorok SLX frekvenciaváltókról, míg a kisebb motorok M-MAX frekvenciaváltókról és DS4 lágyindítókról üzemelnek. A Pimmel az Eaton SmartWire-DT nevű intelligens kommunikációs rendszerét választotta az eszközök közötti kommunikációs kapcsolatok és vezérlési feladatok megvalósítására, ugyanis a SmartWire-DTTM  fő előnye a vezérlőáramkörök huzalozásának elhagyhatósága, valamint az egyszerűbb üzembe helyezés és üzemeltetés. Számos árkalkuláció bizonyítja, hogy a SmartWire-DT alkalmazása által jelentős mértékben, több mint 60 százalékkal csökkennek a már megszokott szerelési és huzalozási költségek. A megoldás emellett csökkenti a PLC I/O modulok számát és ezzel a költségeit is.

Egyszerűbben megoldás

A felhasználókat lenyűgözi a rendkívül egyszerű SmartWire-DTTM TMtechnológia: a SmartWire-DT buszkábelre csatlakozó egységek minden különösebb automatizálási ismeret nélkül, a csatlakozásuk sorrendjében egy gombnyomásra automatikusan címzésre kerülnek a gateway-en keresztül. Az egyes alegységek, mint például a megszakítók vagy jelzőlámpák a cím lekéréséig nem aktiválódnak.

 

 

A SmartWire-DT buszkábel maximális hossza 600 méter a kapcsolószekrényen kívül és belül egyaránt, és akár 99 eszköz is rácsatlakoztatható. A Pimmel a rugalmas és egyszerűen használható SmartWire-DTTM TM kommunikációs rendszernek köszönhetően jelentős mértékben egyszerűsíteni tudta a szőlőprés üzem automatizálásának huzalozási, üzembe helyezési és próbaüzemi munkálatait, például az állapotjelző LED-ek segítségével, melyek minden SmartWire-DT egységbe be vannak építve. A Pimmel olasz, európai vagy tengerentúli ügyfelei részéről egyaránt egyértelműen pozitív fogadtatást kapott a SmartWire-DTTM alkalmazása.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek