Magyar beszállító nyerte a tendert

A francia Valeonak szállít autóelektronikai termékeket a Videoton Autóelektronikai Kft.

2012. szeptember 29., szombat, 10:09

Címkék: beszállító bulidd-to-print elektronika LED motorvezérlő szenzor Valeo Videoton Autóelektronikai Kft.

A francia Valeo csoportnál nyert el több üzletet a Videoton Autóelektronikai Kft. Az autóelektronikai piacon mind meghatározóbb szerepet játszó, vevőinek versenyképes szolgáltatást nyújtó székesfehérvári cég több autóelektronikai termékeket szállít üzleti partnerének.

Lászlófalviné Gönczy Zsuzsanna, a Videoton tagvállalat ügyvezető igazgatójának szeptember 26-i tájékoztatása szerint az autóipari elektronikai és elektrotechnikai termékek gyártására szakosodott vállalkozás francia üzleti partnere számára már sorozatban gyártja azt az autók hátsó lámpájába beépülő LED-es elektronikát, amely a technológiai újdonságnak számító, speciális hordozót igénylő, flexibilis nyomtatott áramkörre épül.Miután ez a termék az átlagosnál sokkal érzékenyebb, az új kompetenciát igénylő technológia a korábbi, hagyományos merev nyomtatott áramkörrökkel (nyákokkal) szemben jóval nagyobb odafigyelést követel - mondta az ügyvezető igazgató.

Motorvezérlő elektronika

Elnyerte a cég az ablaktörlő motorvezérlő elektronika gyártását is. A személygépkocsikba beépítendő, komplett műanyagházba szerelt modult milliós nagyságrendben, három típusban készíti majd. Az egyik típus sorozatgyártása már megkezdődött, a másik kettőnél még a mintagyártások folynak.

Szenzorok

Ugyancsak mintagyártási fázisban van a négy változatban készülő kormánykapcsoló szenzor termékcsalád is, de még az ősszel megkezdődik ennek a termékcsoportnak a sorozatgyártása is, s évente várhatóan több százezer darabot készít majd francia üzleti partnere számára a Videoton tagvállalat.

Fejlesztenek

A tavaly 79 millió eurós árbevételt elért Videoton Autóelektronikai Kft. csaknem ezer dolgozót foglalkoztat. Több mint 22 ezer négyzetméteren úgynevezett build-to-print tevékenységet végez, azaz vevőinek komplett késztermék-dokumentációja alapján megtervezi a gyártási folyamatot, továbbá az ahhoz szükséges gyártóeszközöket, majd gyártani kezdi a terméket, valamint pótalkatrész gyártási szolgáltatást is nyújt. A cég annak érdekében, hogy minél teljesebben meg tudjon felelni a piaci és vevői igényeknek, az elmúlt években jelentősen szélesítette termék-és technológiai palettáját, tavaly óta 5,5 millió eurót költött gépberuházásokra.

(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek