Leegyszerűsítés, helytakarékosság és költségcsökkentés egyetlen modullal

Az MVK Fusion a moduláris egységek standardizálására invitál, és kinyitja az ajtót az egymodulos stratégia felé

2020. január 01., szerda, 06:00

Címkék: I/O modul IO-Link ipari kommunikáció kommunikáció modul Murrelektronik profinet szenzor szenzortechnika

A PROFINET/PROFIsafe modul az installációs technika három alapvető funkcióját egyesíti: a digitális standard szenzorikát és aktorikát, a digitális biztonságreleváns szenzorikát és aktorikát, valamint az IO-Link protokollt.

Ez a kombináció lenyűgözően innovatív. Új és irányadó koncepciókat tesz lehetővé az automatizáláshoz. Az installálás egyszerűbb és gyorsabb lesz. Az MVK Fusionnal lényegesen csökkenthető a paraméterezés komplexitása, mert azt teljes egészében a biztonsági vezérlés tervező eszközében hajtják végre. A szoftverfejlesztőnek és a villamosmérnöknek nem kell többé bedolgoznia magát a gyártóspecifikus eszközökbe és kézikönyvekbe.

Az MVK Fusionnal moduláris egységenként kevesebb terepibusz-modulra lesz szükség, legjobb esetben csak egyre. Ez egy sor automatizálási alkalmazáshoz vonzó lehetőségeket kínál.

Egy modul a maximális sokrétűségért

Az MVK Fusion terepibusz-modul különlegessége a sokrétűsége. Az installációs technika három alapvető funkcióját egyesíti magában – a digitális standard szenzorikát és aktorikát, a digitális biztonságreleváns szenzorikát és aktorikát, valamint az IO-Linket:

 • A két digitális standard csatlakozót szabadon lehet bemenetként vagy kimenetként paraméterezni – pontosan az alkalmazás kívánalmainak megfelelően.
 • A négy biztonságreleváns csatalkozó gondoskodik arról, hogy csaknem minden digitális biztonsági követelményt be lehessen építeni az installációs koncepcióba nagyobb ráfordítás nélkül.
 • A két IO-Link csatlakozó különösen nagy funkcionális spektrumot fed le, mivel komplex szenzorokat és aktorokat is integrálhat segítségükkel a terepibusz-rendszerbe. Ezenkívül kiválóan alkalmasak a digitális standard jelek költséghatékony bővítésére az IO-Link hubokon keresztül.

Ez egyszerűbbé teszi az installációkat, helyet takarít meg, és csökkenti a szükséges modulok számát.

Maximális rugalmasság a biztonsági alkalmazásokhoz

Az MVK Fusion egy installációs megoldás biztonságtechnikai feladatait egy modulban egyesíti:

 • A három, egyenként kétcsatornás biztonságos bemeneti porttal az olyan tipikus biztonsági szenzorok jeleit gyűjti össze, mint a vészkikapcsoló gomb, a fénysorompók, a kétkezes kezelés, a védőajtók stb., a maximális PLe teljesítményszintig.
 • A két biztonságos kimenettel rendelkező biztonságos kimeneti portot az alkalmazásoknak megfelelően lehet paraméterezni (PP-, PM- vagy PPM-kapcsolású), és ezzel lehetővé válik a legkülönfélébb típusú aktorok, duplaszelepek és szelepszigetek bekötése – ebben az esetben is PLe teljesítményszintig.
 • Egy speciális B osztályú IO-Link port gondoskodik arról, hogy az IO-Link eszközök, mint pl. a szelepszigetek vagy hubok lekapcsolása egyszerű módon, biztonságosan megtörténjen, PLd teljesítményszintig.

Az MVK Fusion ezzel lehetővé teszi magas biztonságtechnikai szintek elérését – ezzel optimális védelmet nyújt embernek és gépnek!

Biztonsági paraméterezés néhány egérkattintással

Az MVK Fusionnal lenyűgözően egyszerűvé válik a biztonságreleváns szenzorok és aktorok paraméterezése. A biztonsági vezérlés tervező eszközében néhány kattintással kiválasztható a biztonsági funkció (pl. fényrács vagy vészkikapcsoló gomb) – és a paraméterezés teljesen le is van zárva.

A felhasználónak – legtöbbször a szoftverfejlesztőnek és a villamosmérnöknek – nincs többé szüksége speciális ismeretekre a modulok paraméterezéséhez. A verifikálás (CRC-számítás) külön egy gyártóspecifikus, speciális szoftveren keresztül végrehajtandó munkalépése is elmarad. Így gyorsabb és idegkímélőbb a folyamat, mert ki van zárva a hibás adatbevitel.

Nagy teljesítmény

A modulok alkalmasak Conformance Class C (IRT), Shared Device és Netload Class III alkalmazásokhoz. Így már semmi sem áll az olyan alkalmazásokban való felhasználás útjába, ahol maximális teljesítményre és abszolút megbízhatóságra van szükség. Kiváltképpen a PROFINET megoldások építőelemei.

Széles felhasználási spektrum és sokféle diagnosztikai lehetőség

 • A robusztus, teljesen zárt fémház széles felhasználási spektrumot tesz lehetővé – egészen az extrém hegesztési alkalmazásokig.
 • A modul időbélyeggel együtt menti el a hibákat egy integrált webszerverre, áramkimaradás esetén is – a keresés helyett a hibák megtalálásán van a fókusz, csökkennek az állásidők.
 • A biztonsági címet egy forgókapcsolóval közvetlenül a modulon lehet beállítani – és a „000” címen keresztül az MVK Fusiont vissza lehet állítani a gyári beállításokra is.
 • Nagy külső hőmérséklet (max. 60 °C) mellett is alkalmazható nagy áramerősséggel (max. 16 A) kombinálva – ha az ilyen extrém feltételek esetén opcionálisan hűtőtestet is alkalmaznak, az szélesíti a felhasználási lehetőségeket.
 • A modul – a megszokottól eltérően – rendkívül magas fekvésű (max. 3 000 méteren található) gyárakban is alkalmazható.
 • Minden egyes csatornán felügyeli az olyan hibákat, mint a túlterhelés, szenzorzárlat vagy kábelszakadás – a diagnosztikai lehetőségek széles köre biztosítja, hogy a hibát gyorsan felismerjék, elemezhessék és elháríthassák.

www.murrelektronik.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek