Kicsomagolás és csatlakoztatás után azonnal használható!

Az előreszerelt kábelekkel optimalizálható a termelékenység, és a karbantartási költségek minimálisra csökkennek

2020. december 02., szerda, 06:00

Címkék: csatlakozás-technika csatlakozó fluidtechnika kábel kábeltechnológia pneumatika Stäubli

A moduláris csatlakozórendszereken egyre több különböző csatlakozási lehetőség található – pl. jel-, elektromos, adat-, pneumatikus és folyadékcsatlakozók –, ezért az ügyfél telephelyén egyre több területen jártas, hozzáértő szerelőcsapatra van szükség a csatlakozókábelek hibamentes összeszereléséhez. A másik oldalról azonban a karbantartási költségek minimálisra csökkentéséhez és az optimális termelékenységhez alacsonyan kell tartani a szakképzett szerelőcsapatra fordított költségeket, és a rendszereket a lehető leggyorsabban hatékonyan be kell üzemelni. Ebből kifolyólag egyre népszerűbb megoldás, hogy a moduláris csatlakozórendszerekhez kábelszerelési szolgáltatás is igénybe vehető.

Ahhoz, hogy igazán megismerjük, milyen valós problémákkal találják szembe magukat az ügyfelek a csatlakozók és a kábelszerelvények telepítése során, fontos, hogy elegendő időt töltsünk el az ügyfél üzemében az ott dolgozó karbantartó és szerelőcsapatokkal. A Stäubli Electrical Connectors vállalatnál – több mint fél évszázados szolgáltatói tapasztalatunknak köszönhetően – szerencsésnek mondhatjuk magunkat, amiért mérnök értékesítőink rengeteg időt töltenek az ügyfél telephelyén, főleg olyan alkalmazások esetében, amelyek személyre szabott csatlakozórendszer-megoldásokat igényelnek.

A helyszíni igények és problémák megismerése azon túl, hogy segít olyan igazán egyedi tervezésű moduláris csatlakozórendszert kialakítani, amely teljes mértékben figyelembe veszi az ügyfelek által tapasztalt minőségi problémákat, egyúttal lehetőséget teremt arra is, hogy megfelelő ismereteket és szolgáltatásokat tudjunk biztosítani annak érdekében, hogy a teljes telepítési folyamat gyorsan és hibamentesen tudjon végbemenni.

A csatlakozókábelek telepítése során jelentkező hibák többnyire emberi mulasztásból fakadnak.
Az ilyen jellegű mulasztások kárt okozhatnak a csatlakozókban és az ügyfél berendezésében, illetve a legrosszabb esetben akár súlyos sérülésekhez is vezethetnek, amennyiben a telepítési hibák észrevétlenül maradnak. Emberi mivoltunkból adódóan bizonyos mértékig ugyan nem kerülhetjük ki a hibalehetőségeket, azonban az emberi mulasztások hátterében legtöbbször hiányos képzettség, nem megfelelő szerszámhasználat, valamint helytelen szerelési útmutatás áll.

A Stäubli moduláris CombiTac csatlakozórendszert úgy terveztük és alkottuk meg, hogy kiiktassuk a csatlakoztatási hibalehetőségeket, továbbá a rendszerhez részletes útmutatót is biztosítunk, garantálva ezzel a biztonságos és hibamentes telepítést. Figyelembe véve a tényt, hogy egy ilyen korszerű moduláris csatlakozórendszer telepítése pusztán a kiszállítással még nincs teljesen kész, egy lépéssel továbbmegyünk, és a CombiTac csatlakozórendszerhez kábelszerelési szolgáltatást is biztosítunk.

Igény esetén a kábelszerelést a Stäubli gyártóüzemében szakképzett szerelőcsapat végzi. A kábelszerelést az ügyfél pontos előírásai szerint, illetve az egyik kábelszerelési szakértőnkkel folytatott egyeztetést követően végezzük el. Végezetül, a 100%-ig biztos működés érdekében minden kábelcsatlakozáson mechanikai és elektromos teszteket végzünk, ezután pedig a CombiTac rendszert teljesen összeszerelt, azonnal csatlakoztatható állapotban szállítjuk ki az ügyfélnek.

Amennyiben a CombiTac rendszert előre felszerelt kábelekkel szállítjuk, optimalizálható a termelékenység, hiszen a karbantartási költségek minimálisra csökkennek: nincs szükség magasan képzett, több területen jártas szerelőcsapatokra, teljesen minimálisra csökken a szerelési idő, nincs szükség speciális szerszámokra, kizárhatók a kábel- és csatlakozórendszer-szerelési hibák, garantált a rendszer biztonságossága, egyszerűbb a vásárlás folyamata, kevesebb tárolóhelyre van szükség, és kevesebb költséggel kell számolni.

További tudnivalókért tekintse meg a kábelszerelésről szóló menüpontot weboldalunkon (www.combitac.com), vagy keresse fel a Stäubli helyi képviselőjét!

www.staubli.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek