DILMS és DILAS mágneskapcsolók a fokozott biztonságért

Újdonság az európai és észak-amerikai piacokon

2018. április 24., kedd, 19:14

Címkék: biztonság biztonságtechnika eaton elektromos áram mágnesszelep villamos energia

Az Eaton bővíti a DILM és DILA termékcsaládokat: a DILMS és a DILAS sorozatok 2017 év végén kerültek forgalomba. Ezekkel a készülékekkel újabb biztonsági kontaktorok állnak a gépgyártók rendelkezésére, melyek segítségével tovább növelhetik rendszereik funkcionális biztonságát. Az „S” betű a termékek nevében az angol „safety” (biztonság) szóra utal. Ezek az új termékek nem csupán Európában használhatóak, hanem - tekintve, hogy teljes körűen megfelelnek a szigorú UL szabvány előírásainak - az Egyesült Államokban is.

A DILMS lényegében továbbfejlesztett változata az Eaton jól bevált DILM sorozatnak, műszaki paramétereik megegyeznek. A DILMS azonban rendelkezik három további biztonsági funkcióval, melyek tovább fokozzák az üzembiztonságot. Az első ilyen funkció: a korábban opcionális segédérintkezõ-egység az „S” változatban az előlapra került, és nem vehető le. Ez a kötelező bővítés lehetővé teszi tükörérintkezők vagy segédérintkezők használatát (az IEC 60947-5-1 előírásaival összhangban), az „S” jelzésű kontaktorok így megfelelnek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is. A második ilyen jellemző, a jobb láthatóság érdekében sárga jelzéssel (RAL 1004) látták el a nem-levehető segédérintkező blokkot. Harmadszor: a "klasszikus" DILM mágneskapcsolókkal ellentétben a biztonsági változat nem engedi a kapcsolási pozíció manuális módosítását. A kapcsoló helyzetjelző feletti, átlátszó fedél manipulálás-biztossá teszi a mágneskapcsolót, ugyanakkor lehetővé teszi a helyszíni technikusok számára, hogy bármikor ellenőrizzék az állapotát. Így tehát nem lehet manipulálni a kontaktort, többek között nem lehet megváltoztatni a kapcsoló állását kéziszerszám segítségével. 

A biztonsági kontaktor négy különböző méretben kerül forgalomba, így a teljesítménytartománya 7 A és 150 A között van.

A DILMS kontaktoron kívül az Eaton bevezeti a piacra a DILA biztonsági változatát, a DILAS-t is. Ez a biztonsági kontaktor három változatban kapható, amelyek megfelelnek a standard európai és észak-amerikai hálózatokra: a) 110 V 50 Hz, 120 V 60 Hz; b) 230 V 50 Hz, 240 V 60 Hz; c) 24 VDC (RDC24).

"Különösen, az észak-amerikai piac esetén elsődleges fontosságú a biztonság. Nem csupán azoknak az embereknek a biztonságára kell gondolnunk, akik rendeltésszerűen kezelik a berendezést, hanem azokéra is, akik nem "- mondja Marcel Lehmich, az Eaton termékmenedzsere. "Éppen ezért az észak-amerikai biztonsági koncepció alapvető eleme a manipulálási lehetőségek minimalizálása." A gépgyártókat és rendszerépítőket mostantól az Eaton DILMS és DILAS termékei is támogatják arra való törekvésükben, hogy a lehető legalacsonyabbra csökkentsék a szabálytalan manipulációkból eredő kockázatokat. A DILM és a DILA termékcsaládok többi tagjához hasonlóan a biztonsági verziók is rendelkeznek a teljes körű CE, UL, CSA és SUVA tanúsítással.

www.eaton.eu/DIL

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek