A decentralizált áramellátás új dimenziója

Bemutatkozott az új Emparro67 Hybrid tápegység

2019. november 28., csütörtök, 06:00

Címkék: áram áramellátás elektromos áram Emparro67 IO-Link Murrelektronik tápegység tápellátás

Az innovatív Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység sokféle erősséget felvonultató multitehetség. Segítségével nemcsak az áramellátás telepíthető ki a kapcsolószekrényből az ipari terepre, hanem emellett két integrált csatornával a 24-VDC terhelési áramkör-felügyelethez az áramellátást is felügyeli, így gondoskodva a nagy fokú üzembiztosságról. Egy IO-link interfész széles körű és áttekinthető kommunikációt tesz lehetővé.

Az Emparro széria IP67 kapcsolóüzemű tápegység-berendezéseit a kapcsolószekrényen kívüli használatra terveztük. Minden alkatrész védett a mechanikai igénybevétellel szemben. A kompakt és robusztus fémház egybeöntött kivitelben készül, és a nagy igénybevételnek kitett ipari terepen is hatékony védelmet nyújt a szennyeződésekkel, nedvességgel, valamint a hűtő- és kenőanyagokkal szemben. A nagy fokú energiahatékonyság – a betáplált energiának akár 93,8 százaléka hasznosításra kerül – a garancia arra, hogy a berendezések az alacsony felületi hőmérsékletnek köszönhetően teljes terhelés mellett is megérinthetők. A kapcsolóüzemű tápegység-berendezések így valódi sokoldalú megoldást jelentenek a legkülönfélébb alkalmazásokban.

Ennek a decentralizált megoldásnak a nagy előnye: A feszültség átalakítása 230 V AC-ről 24 V DC-re nem a kapcsolószekrényben történik, hanem a terepen, közvetlenül a fogyasztónál. Ezzel a teljesítményveszteség a minimumra redukálódik, az energiaköltségek csökkennek. A kapcsolószekrényeket kisebb méretben lehet kialakítani, némelyik alkalmazásnál akár teljesen el is lehet hagyni.

Emparro67 és Emparro67 Hybrid

Elektronikus áramfelügyelet a nagy üzembiztosság érdekében

Az új Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység-berendezés két integrált Mico-csatornával rendelkezik pl. különálló berendezésegységek, szenzorok, aktorok vagy – különösen érdekes – terepibusz-modulok elektronikus áramfelügyeletéhez. A csatlakoztatott terepibusz-rendszerek szenzor- és modul-áramellátása, valamint az aktorok ellátása is külön felügyelhető vele. Ezzel megteremti a kívánt szelektivitást, ami nem lenne adott a két bemeneti feszültség közös felügyelete esetén, és gondoskodik a maximális üzembiztosságról. Ha az aktor áramellátása megszakad például rövidzárlat, túlterhelés vagy kábelszakadás miatt, akkor a terepibusz-modul ellátása a szenzor- és modulellátáson keresztül továbbra is biztosított. Tehát továbbra is képes hibaüzeneteket és diagnosztikai információkat küldeni a vezérlésnek.

A két 24 V-DC terhelési áramkör felügyeleti célra szolgáló Mico-csatornáit különböző áramértékekre lehet beállítani, kívánság szerint közvetlenül a készüléken egy gombnyomásra, vagy a kommunikációs interfészen keresztül. A Mico-csatornák kioldási eljárása szabadalmazott, és az „amilyen későn csak lehet, amilyen korán szükséges” elvet követi. Ha az áramerősség eléri a beállított érték 90 százalékát, a készülék korai figyelmeztetést küld, ami időben történő beavatkozást tesz lehetővé, mielőtt még hiba lépne fel. A lekapcsolt csatornákat egy gombnyomással vagy egy jellel lehet újra bekapcsolni. Ha a karbantartó a készüléken a gomb megnyomásával kikapcsol egy csatornát, pl. hogy elvégezhesse a karbantartási munkákat, akkor azt csak manuálisan lehet újra aktiválni. Ilyenkor a távoli bekapcsolás funkció deaktivált.

Emparro67: tökéletesen alkalmas fokozott igénybevételnek kitett környezetbe

Széles körű kommunikáció

Az Emparro67 Hybrid rendelkezik egy IO-link interfésszel (M12-csatlakozás), és eszközként képes kommunikálni egy fölérendelt IO-link-master egységgel. Ennek köszönhetően az Emparro67 Hybrid olyan folyamatos hálózatba kapcsolt intelligens alkalmazásokban is használható, amelyekben nagy diagnosztikaiadat- és vállalati mutatószám-forgalom zajlik. Konkrét példa az alkalmazásra az élettartam felügyelete. Az Emparro67 Hybrid precíz információkat szolgáltat a készülék státuszáról. Ha a berendezés eléri a felhasználó által meghatározott státuszt, közvetlen megrendelést lehet indítani, és a készülék – nagyobb pluszráfordítás vagy állásidő nélkül – a következő ütemezett karbantartás során kicserélhető. A gép- és berendezésgyártó vállalatok ily módon kihasználhatják a megelőző karbantartási funkciókat új üzleti modellek fejlesztésére.

www.murrelektronik.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek