Egyszerűbben bevezethető smart manufacturing

Tovább bővíti MES alkalmazásait a Rockwell Automation

2017. augusztus 04., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás ipari automatizálás készletnyilvántartás MES raktár raktár- és készletgazdálkodás raktári automatizálás raktárlogisztika Rockwell Automation Smart Factory

Az új képességekkel javul a felhasználói élmény és további raktározási alkalmazások érhetőek el.

A Rockwell Automation folyamatosan bővíti skálázható MES alkalmazásait, amelyekkel az üzemeltetők programozás nélkül konfigurálhatják a gyártási környezetüket, adhatnak hozzá új alkalmazásokat, növelhetik a DCS folyamatok rendszerintegrációját és bővíthetik a felhasználási lehetőségeket. Az új alkalmazások tovább növelik a Rockwell Automation FactoryTalk ProductionCentre platformjára épülő skálázható MES alkalmazások portfoliójának funkcionalitását. A portfolió tartalmazza a FactoryTalk Production, FactoryTalk Performance, FactoryTalk Quality és hamarosan a FactoryTalk Warehouse alkalmazásokat is.

„Megvalósítjuk a használhatóság és a rugalmasság növelésére tett ígéreteinket, miközben teljesen új alkalmazásokat is bevezetünk. A moduláris MES alkalmazásaink üzembehelyezése és használata egyre egyszerűbbé válik, hiszen a hagyományos MES-sel ellentétben – amelynek a kezelése többféle szaktudást is igényelt – az új alkalmazásokban felhasználói segédlet és grafikus konfigurálási lehetőségek is rendelkezésre állnak” – mondta Todd Montpas, a Rockwell Automation informatikai szoftver ágazatának termékmenedzsere. „Új terméktípusokon is dolgozunk. A gyártók hamarosan SaaS és felhőalapú szolgáltatásként is megvásárolhatják a FactoryTalk MES alkalmazásainkat.”

Még jobb felhasználói élmény, gyorsabb megvalósítás

A FactoryTalk Production, a FactoryTalk Performance és a FactoryTalk Quality legújabb frissítésével kódolás nélkül, egyszerűsített, vizuális „fogd és vidd” eszközzel lehet új munkafolyamatokat kiépíteni. Ez azt jelenti, hogy a termékváltások kevesebb időt igényelnek, és az új termékek bevezetését nagyobb rugalmassággal lehet végrehajtani. A FactoryTalk Quality alkalmazás most már felhasználóbarát widgeteket is tartalmaz. A telepítésnél megadott beállítások alapján az alkalmazás előre konfigurált widgeteket ajánl, például műszereket vagy idődiagramokat, amelyekkel felgyorsítható a megvalósítás és csökkenthetőek a minőségbiztosítás költségei.

Új FactoryTalk Warehouse alkalmazás

A gyártóüzemben gyorsan és pontosan kell követni a nyersanyagok mozgását és a készletinformációkat. A legújabb MES alkalmazás, a FactoryTalk Warehouse egyszerűbbé teszi a raktári logisztikát, hogy lehetővé váljon a gyors és pontos készletgazdálkodás, valamint az áruk követése a bevételezéstől kezdve a készletnyilvántartáson át a kiadásig. A továbbfejlesztett betekintési és vezérlési funkciók előnyeit élvezhetik azok a gyártók, akik még jobban akarnak gazdálkodni a nyersanyagtételeikkel, a raklapok nyomon követésével és a befejezetlen folyamatok (WIP) listázásával miközben az altétel szintű részletekhez is hozzáférnek. Ráadásul, mindezt a vállalati forrástervező rendszerrel (ERP) szinkronizálva. Mivel ezek az információk mind egy gombnyomásra elérhetőek, a kezelők szinte valós időben gazdálkodhatnak az egyes anyagszintekkel, beleértve a termékek leszármazásának előre és akár visszafelé történő követését is. A FactoryTalk Warehouse alkalmazás az egyedi igényeknek megfelelően skálázható.

Még nagyobb integráció a folyamatirányító alkalmazásokkal

A FactoryTalk ProductionCentre MES alkalmazás portfoliójához tartozó, azonnal üzembe helyezhető, kibővített integrációs eszköz segítségével a felhasználók még több adathoz férhetnek hozzá az egyes rendszerekben, így jelentősen csökkennek a The Connected Enterprise stratégia és a smart manufacturing bevezetését hátráltató akadályok. Az Enterprise Integration Hub (EIHub) szoftver egy közös kapcsolódási módszert nyújt a vállalati alkalmazások és a külső IT-rendszerek számára. Az alkalmazás megvizsgálja az egyik rendszerből érkező információt, és a fogadó rendszernek megfelelő formátumra és sablonra alakítja azt át. Igazolja az információ kézbesítését vagy figyelmeztetést küld, ha az összekapcsolt egységek között meghiúsult a konvertált adatok átvitele.

Az EIHub használatával a gyártók zökkenőmentesen csatlakoztathatják egymáshoz FactoryTalk MES alkalmazásaikat, beleértve a DCS, LIMS, QMS, PLM vagy CMMS rendszereiket és egyéb adatbázisokat is. Ezzel a beszállítótól független integrációval az üzemeltetők továbbíthatják a készletjelentés paramétereit, valamint a fogyasztási, gyártási és rendelés-teljesítési adatokat, illetve GMP-kritikus riasztásokat küldhetnek a kiugró események felülvizsgálatához. Az előre konfigurált hozzáadott csomagokban az EIHub szoftver a diszkrét vezérlésű jármű- és gyógyszeripar számára is megnövelt termelékenységet biztosít.

A skálázható MES alkalmazások képesek a felhőalapú működésre, így támogatják a központosított telepítést privát, állami és hibrid konfigurációkban is. A Rockwell Automation az előre konfigurált és felügyelt ipari adatközpontokon keresztül úgynevezett „infrastruktúra, mint szolgáltatás”-csomagokat is kínál, és hamarosan SaaS opcióban is elérhető lesz a FactoryTalk Cloud platformon.

www.rockwellautomation.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek