Egyszerűbb hálózati műveletek és karbantartás

Az új FactoryTalk Network Manager szoftver központosítva jeleníti meg a hálózati egységeket, és felgyorsítja az eszközök üzembe helyezését

2018. április 10., kedd, 10:02

Címkék: FactoryTalk folyamat folyamatirányítás folyamatvezérlés hálózat hálózatfelügyelet karbantartás Rockwell Automation

Az üzemben dolgozó alkalmazottak számára nehéz feladat a hálózatukhoz tartozó, egyre nagyobb számú IoT eszközök felügyelete és karbantartása. A bonyolult és ismeretlen IT alkalmazások helyett mostantól használhatják a Rockwell Automation új FactoryTalk Network Manager szoftverét is. Segítségével felügyelhetik az Allen-Bradley Stratix által menedzselt switchek állapotát, elháríthatják a switch meghibásodásait és gyorsan új menedzselt switchre válthatnak egyetlen, egyszerűen használható kezelőfelület segítségével.

Az üzemben dolgozóknak nagyon megerőltető összefésülni a menedzselt switchekről és eszközökről a különböző forrásokból érkező információkat” – hívta fel a problémára a figyelmet Lorenzo Majewski, a Rockwell Automation termékmenedzsere. „A FactoryTalk Network Manager szoftverrel egy gyűjtőponton férhetnek hozzá valamennyi információhoz. Ráadásul a hálózati switchektől érkező, valós idejű riasztásokkal és eseményekkel gyorsabban és pontosabban képesek elhárítani a hibákat.

Egy nagyobb létesítményben több száz, vagy akár több ezer eszköz is lehet, így a kezelendő információmennyiség könnyen meghaladhatja a felhasználók képességeit. A FactoryTalk Network Manager szoftver automatikusan felismeri az egységeket, a hozzájuk rendelt IP-címet és topologizálja a hálózatra csatlakoztatott eszközöket. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete képes csoportosítani a berendezéseket, és információkat rendel hozzájuk az áttekintő felületen, hogy a felhasználók adott területek szerint rendezhessék az eszközöket, vagy akár egyenként is elemezhessék őket.

A szoftver felhasználói sablonokat is használ, amelyekkel az új switchek gyorsabban és hatékonyabban állíthatók üzembe. Ezek a sablonok az egész szervezettel vagy akár OEM-ekkel és rendszerintegrátorokkal is megoszthatók, hogy még egyszerűbbé váljanak a hálózati telepítések, üzembe helyezések és karbantartások.

A FactoryTalk Network Manager szoftver auditálási lehetőséget is nyújtó, szerepalapú hozzáférést biztosít, amellyel nyomon követhetők a felhasználóspecifikus tevékenységek és változtatások. A szoftver több protokollt is támogat, köztük a Simple Network Management Protocolt (SNMP), a Common Industrial Protocolt (CIP), a Modbust, a BACnetet és a PROFINETet. A webalapú platformhoz való hozzáférés a vezérlőteremben található személyi számítógépen vagy az üzemben használt mobil eszközön keresztül is lehetséges.

A Rockwell Automation Integrated Architecture rendszerének részeként a FactoryTalk Network Manager szoftver zökkenőmentes integrációt biztosít a Stratix hálózati ipari switchekkel.

www.rockwellautomation.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek