Digitális gyártásban erősít a DMG MORI 1. rész

Helyszíni beszámoló a japán-német konszern pfronteni házi kiállításáról

2018. február 19., hétfő, 06:00

Címkék: CELOS DMG MORI forgácsolás Házi Kiállítás ipar 4.0 Pfronten szerszámgép szerszámgépipar

Digitális gyár, holisztikus automatizálási megoldások és csúcsmodern technológia: a DMG MORI hagyományos pfronteni házi kiállításán ismét megtekinthető volt a japán-német gépgyártó óriás teljes technológiai kompetenciája. A mintegy 9 ezer látogató 70 gépet tekinthetett meg a mintegy 8 500 m2 kiállítási területen. Az ötnapos rendezvényen mutatkozott be először a nagyközönség előtt az új NTX 3000 eszterga-maró központ, valamint az innovatív gyártási folyamatok, például az additív gyártás újdonságai.

A VDW/Oxford Economics 2017 végi előrejelzése szerint a világ szerszámgépkereslete 2018-ben 3,6%-kal növekszik majd, ami némi csökkenést mutat majd a 2017-es mintegy 4,5%-os emelkedés után. A piaci volumen így az év végére eléri majd a 73,3 milliárd eurót. A szerszámgépek fogyasztói piacén nem történik érdemi változás 2017-hez képest, az élbolyba továbbra is Kína, az Egyesült Államok, Németország, Japán és Olaszország álnak majd, amely öt ország együttesen a teljes szerszámgép-felhasználás 64 százalékát mondhatja magáénak.

A fontosabb piacokon gyakorlatilag mindenhol növekedés várható a szerszámgépek keresletében – nagy örömünkre Magyarország a maga 8,5 százalékos várható növekedésével Szlovákia mögött világviszonylatban is a második helyen szerepel az előrejelzésekben. A kulcspiacok között Franciaországban (+5,2%) és Németországban várható a legnagyobb növekedés (+4,3%), míg Nagy-Britannia egyelőre a vesztesek közé tartozik (-3,1%)

Fókuszban a digitális átállás

A Házi Kiállítás központi témája a „Digitalizáció Útján” szlogennel írtható le a legpontosabban, ami alatt a DMG MORI a szerszámgépek világának digitális átalakulását érti. A cég aktívan hozzájárul a digitális gyártás megteremtéséhez az applikáció alapú CELOS vezérlő környezettel, valamint az exkluzív technológiai ciklusokkal. A CELOS vezérlőt eddig több mint 10 000 DMG MORI gépbe szerelték be. A DMG MORI nyílt, digitális ADAMOS platformja pedig a cég ügyfelei és beszállítói számára teremt egy integrált és nyitott digitális megoldást. Az új IIoT-platformhoz hamarosan több mint 100 ügyfél csatlakozik majd.

A DMG MORI digitalizációs stratégiájának újabb mérföldköveként tarthatjuk számon a WERKBLiQ GmbH felvásárlását és a 20 fős szakértői gárda átvételét. A nem szabadalmaztatott platformon belül a karbantartási folyamatban részt vevők vehetik fel a kapcsolatot egymással. A WERKBLiQ felhasználói felület lehetővé teszi a gépkezelők számára, hogy egyetlen gombnyomással hozzáférjenek az összes fontos adathoz. „Ez digitalizálja és jelentsen fel is gyorsítja az egész karbantartási folyamatot” – jelentette ki Christian Thönes, a DMG MORI AG igazgatótanácsának elnöke.

3 év garancia a MASTER orsókra

A házi kiállítás kezdőnapjára időzítették a Master szériába tartozó motororsók általános garanciájának 36 hónapra emelését, munkaóra korlátozás nélkül. A hagyományos orsókhoz képest a MASTER orsók rendkívül jó megbízhatósággal és jelentősen hosszabb élettartammal bírnak, amit a gyártó most a garanciaidő kiterjesztésével kíván kihangsúlyozni. Az orsók kiváló teljesítménye nem utolsósorban a Vacrodur innovatív acéltípus alkalmazásból eredeztethető, amely kiváló rugalmasságot, kopásállóságot és termikus stabilitást biztosít az elkészült orsóknak.

Folytatjuk

www.dmgmori.com

Kapcsolódó cikkek:

Digitális gyártásban erősít a DMG MORI 3. rész

Digitális gyártásban erősít a DMG MORI 2. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek