Digitális gyártás a DMG MORI-nál

A japán-német gépgyártó óriás továbblépett a gyártási folyamatok digitális átalakításában

2017. május 11., csütörtök, 06:00

Címkék: CELOS digitalizálás DMG MORI forgácsolás Ipar Napjai 2017 Mach-Tech 2017

A hálózatba szervezett gyártás és a digitális folyamatlánc létrehozása töretlen ipari trendnek bizonyult. Ebből kifolyólag a szerszámgépiparban is egyre fontosabbá válik a legfejlettebb szenzor- és szoftvermegoldások alkalmazása. A DMG MORI kibővített szoftvermegoldásai már a digitalizálás korai szakaszában is jelentős többletértéket jelentenek a gyártó cégek számára.

Akár 60%-kal gyorsabb programozás

A DMG MORI technológiai ciklusok a közvetlenül a CNC-vezérlőn végzett párbeszédes programozást támogatják a szerszámozás, a megmunkálás, a bemérés és a felügyelet innovatív módszereivel. A csiszolást támogató új ciklus lehetővé teszi a megmunkálási folyamat valós idejű nyomon követését.

Technology Library

A Technology Library mottója a „Szakértelmen alapuló megbízható megmunkálás”. Az újonnan kifejlesztett műszaki könyvtár a furatszekvenciák és szerszámtechnológiák egyetlen gombnyomással történő elmentését teszi lehetővé. A vágási paraméterek az ügyfél által automatikusan hozzárendelhetők az új programokhoz.

26 exkluzív DMG MORI technológiai ciklus támogatja a közvetlenül a CNC-vezérlőn végzett párbeszédes programozást

Adaptive Process

Az Adaptive Process CAM modul a minőség folyamatos ellenőrzését szolgálja. A bemérőkkel és a vezérlővel karöltve lehetővé teszi az alkatrészek folyamat közbeni automatikus beállítását a hibamentes gyártás és az eredmények rögzítése érdekében.

CAM Agent

A CAM Agent egy újonnan kifejlesztett CAM modul, amely az alkatrészcsoportok CAD szoftverből történő megismerése után automatikusan hozza létre a megfelelő NC programokat a korábban megadott szekvenciák és technológiák megtartása mellett. Gépcsere esetén a programok automatikusan adaptálódnak a meglévő szerszámokhoz és technológiákhoz.

Új funkciók a Virtual Machine rendszerben

A Virtual Machine zavarmentes gyakorlati megmunkálást és minimális beállítási időket tesz lehetővé. Az 1:1 szimuláció most számos új funkcióval bővült, többek között a befogók, nullpontbemérők és asztalpozicionálók, szerszámok és NC programok szimulációs szoftverbe történő egyszerű transzferével. A fejlesztés többgépes működést és kezelői beavatkozás nélküli gyártást tesz lehetővé maximális folyamatbiztonság mellett.

Már több mint 100 DMG MORI géptípus „beszéli” a CELOS® nyelvet, többek között az új DMU 50 univerzális marógép

CELOS® – alap és garancia a sikerhez

A 2013-ban bemutatott – és már több mint 100 DMG MORI gépmodell által használt – CELOS® platform a szabványosított kommunikációs interfészeknek köszönhetően mára 100%-ban kompatibilis a cégek házon belüli informatikai és termelésirányítási hálózataival. A DMG MORI digitális termékei és szolgáltatásai a gyárautomatizálás három alapvető szakaszába sorolhatók:

  • CELOS® Machine – „Több mint intelligens”
  • CELOS® Manufacturing – „Intelligens munkafolyamat”
  • Digitális Factory – „Gyártási kiválóság”

A DMG MORI jövőbeni termékstratégiájának központi elemei az előre konfigurált CELOS® app megoldások lesznek. Az applikációkon alapuló hosszú távú kiértékelés a megelőző karbantartás tervezéséhez is kiváló támpontot nyújt. Az új CELOS® PERFORMANCE csomag a gép paramétereinek meghatározására és megjelenítésére szolgál, a CONDITION ANALYZER a folyamatjeleket elemzi, a PERFORMANCE MONITOR app pedig a gyártási paraméterek maximális átláthatóságát és ellenőrzését teszi lehetővé.

Találkozzunk 2017. május 9–12. között az Ipar Napjai szakkiállításon, az A pavilon 303/A standján!

www.dmgmori.hu

A kiállításra a TechMonitor olvasói előzetesen online regisztrálhatnak, mely regisztrációval ingyen tekinthetik meg a rendezvényt!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek