Csőmegmunkálás a virtuális valóságban

A Fabtech szakkiállításon a jövőt idéző technológiákkal színesítette standját a transfluid

2018. február 15., csütörtök, 06:00

Címkék: cső csőhajlító csőipar csővágás düsseldorf messe düsseldorf transfluid Maschinenbau GmbH Tube virtuális valóság

A Chicagóban megrendezett Fabtech kiállítás látogatói igazán lenyűgöző perspektívából, a virtuális valóság segítségével fedezhették fel a csúcskategóriás csőmegmunkáló gépek újdonságait. A VR-szemüvegekbe integrált okostelefonos alkalmazást használva a vendégek négy különböző berendezés működésének titkait ismerhették meg a transfluid kiállítási standján.

„Szerettük volna, hogy látogatóink kényelmesen és több perspektívából megtekinthessék technológiáinkat, erre pedig a virtuális valóság nyújt kézenfekvő megoldást – jelentette ki Stefanie Flaeper, a transfluid vezérigazgatója. – A megjelenítési opciók könnyen alkalmazhatók voltak a gépek működésének megismertetésére, így az érdeklődők nagy része elégedetten távozhatott a virtuális séta után.”

Virtuális bepillantás a forgácsmentes csődarabolástól…

A VR alkalmazás lehetővé tette, hogy a vendégek négy működő gépet figyeljenek meg a virtuális műhelyben, köztük az RTO 628 forgácsmentes orbitális csődaraboló gépet. A berendezés rendkívül pontos és tiszta vágási felület létrehozását teszi lehetővé akár 1 600 darab/óra termelékenység mellett. A gépből kikerülő csövek azonnal feldolgozhatók, például közvetlenül a vágófelületen történő formázással. A vágási pont összeesését a csövek vágás közbeni, a mérettől függően különböző forgatónyomatékokkal történő előfeszítése előzi meg.

…egészen a kombinált csőformázásig és tüskés csőhajlításig

Az REB 632/SRM 622 CNC kombigép megduplázott csőformázási opciókat rejt magában. A chicagói virtuális demonstráció során nagyon szemléletesen került bemutatásra, hogy a görgős és az axiális csőformázás egyidejű kiaknázása milyen előnyökkel járhat. Lehetővé teszi többek között egy összenyomott geometria újrahengerelését, vagy a vágás kivitelezését az axiális csőformázás előtt. A szerszámcserék is gyorsan végrehajthatók.

A DB 2090 CNC VE tüskés csőhajlító teljesen automatikusan dolgozza fel a csöveket 20 és 90 mm átmérőtartományban (Forrás: transfluid)

A 3D szemüvegek lehetővé tették, hogy a látogatók egyidejűleg két tüskés csőhajlító gépet is megfigyeljenek a transfluid-standon. A jobbos/balos hajlítógépként is alkalmazható t bend DB 622 CNC R/L nagy megmunkálási szabadságot biztosít még helyszűke esetén is, ezenkívül a legösszetettebb geometriák létrehozására is kiválóan alkalmas. A folyamat során ideális a kisebb, legfeljebb 22 mm átmérőjű csövek feldolgozására, és képes a hajlítási irány gyors – kevesebb mint 2 másodperc alatti – megváltoztatására. Maga a hajlítás két hajlítófejjel történik. A fix fej feladata a jobb irányba történő hajlítás, míg a felfüggesztett hajlítófej valósítja meg a balos hajlítást. A digitális prezentációban megtekinthető volt a t bend DB 2090 CNC VE tüskés csőhajlító gép is. A teljesen automatikus berendezés kör és négyzet keresztmetszetű csöveket hajlít meg 20 és 90 mm közötti átmérőben, kiváló ismétlési pontosság és minőség mellett. A rendszer lehetővé teszi nagy hajlítási sugarak szabad formájú kialakítását is.

Az RTO 628 csődaraboló géphez csatlakoztatott hengergörgős csőlefejtő megkönnyíti a forgácsmentes vágást (Forrás: transfluid)

A virtuális valósággal megtámogatott bemutatót 2018. április 16–20. között az iparág következő nagy nemzetközi seregszemléjén, a düsseldorfi Tube 2018 szakkiállításon is megtekinthetik az érdeklődők az 5. pavilon G34. standján.

www.tube-processing-machines.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek