Zökkenőmentes gyártási folyamatok

Eplan Harness proD 2.6

2017. január 04., szerda, 15:42

Címkék: eplan Eplan Data Portal Eplan Harness kábelkorbács kábelterv tervezői szoftver vezetékezés

Első helyen a hatékonyság, de nem feledkezhetünk meg a tervezési élményről sem: az új Eplan Harness proD 2.6 verziója olyan intuitív 3D/2D szoftver, amely a vezetékezés és a kábelköteg tervezés minden modern követelményének megfelel. Az új funkciók közé tartozik a gyártási előírások frissítése, amely a „nailboard” mellett a huzalozási rajzokat is tartalmazza. A kábelek méretezése már automatizált. Az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint intuitív módon alakíthatók ki a kábelutak. A mechnanikai és a villamos tervezés között igazi csapatmunka hozható létre, nyílt interfészekkel.

Használatra kész a kényelmes vezetékezést és kábelköteg tervezést lehetővé tevő Eplan Harness proD új, 2.6 verziója. A mechanikai és villamos kapcsolási rajzokra támaszkodva intuitív módon tervezhetők meg a kábelkötegek. A következő lépés az így létrehozott adatok a gyártás számára történő továbbítása. Komoly fejlesztések történtek ezen a téren is: integrálódtak a 2D/3D tervezési környezetből automatikusan származtatott és a méretezési pontokat, valamint a csatlakozások helyét kijelölő 2D huzalozási rajzok. Ez a fejlesztés automatikus méretezést tesz lehetővé, ami értékes időt takarít meg a tervezés során és garantálja pontos végeredményeket. A tervezés során meghatározhatók a csupaszolási hosszok és a vezetékek bevonatai is, amelyek azután a gyártási rajzokon is feltüntethetők. A felhasználók így gyorsan és átfogóan tekinthetik át egyes projektjeiket.

Az Eplan Harness proD szoftver segítségével az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint intuitív módon alakíthatók ki a kábelutak. A tervezés során pontosan jelenik meg a vezetékek aktuális, valamint kívánt hosszúsága, így a felhasználók egy pillanat alatt felismerhetik a kábelek optimális elvezetésének lehetőségeit.

A kábelhosszok meghatározása

A kábelköteg-tervező szoftverek általában megfelelő eszközök a vezetékhosszok egyszerű kiszámítására. Az Eplan Harness proD 2.6 verzióban ez most fordítva is működik: a felhasználók előre rögzíthetik a kívánt hosszúságot – példának okáért antennakábeleket. A tervezési folyamat során az aktuális, valamint a célzott hosszok pontosan ábrázolásra kerülnek, így a felhasználók egy pillanat alatt felismerhetik a kábelek optimális elvezetésének lehetőségeit. Ez a megoldás lehetővé teszi a lehetséges variációk számának csökkentését, ami egyszerre jelent költségmegtakarítást a raktározás és a gyártás során. Az újabb funkciók lehetővé teszik az egyes elemek csoportosítását, valamint az alkatrészszámok kábelezési egységekhez történő hozzárendelését, aminek segítségével átfogóbb projekt áttekintés hozható létre.

Optimális integráció

Az Eplan Platformhoz történő kapcsolási lehetőség, valamint az MCAD és ECAD rendszerek felé kialakított nyitottság folyamatos munkafolyamatot tesz lehetővé a villamos és gépészmérnöki tervezés között. Egy másik fontos újítás, hogy az Eplan projektek közvetlenül átvihetők az 2.6 verziószámú kábelköteg-tervező szoftverbe. A megoldás nem csak emiatt fontos: az Eplan Platform központi alkatrészadat-menedzsmentje támogatja az integrált adattárolást, a felhasználóknak tehát csak egyetlen rendszerben kell kezelniük a törzsadatokat. Ez integrált munkafolyamatot hoz létre a kábelköteg-tervezéstől a kapcsolási rajzok létrehozásán át a gyártásig. A tervezéstől a gyártásig az integrált adatok egyszerű használata a gyors és hatékony munkavégzés egyik legfőbb záloga.

Integrálásra kerültek a 2D/3D tervezési környezetből automatikusan származtatott és a méretezési pontokat, valamint a sorkapcsok helyét kijelölő 2D huzalozási rajzok.

Egyedi alkalmazási területek

A rendszer számos funkcionális fejlesztésének eredményeképpen a munkafolyamatok felgyorsulnak a hatékonyabb vezetékezés és a kábelköteg tervezés segígtségével. Az Eplan Harness proD minden iparág számára nélkülözhetetlen, ahol vezetékezésre és a kábelköteg tervezésre van szükség: például speciális kialakítású járművek és berendezések gyártásában, vezetékezés és kábelköteg előregyártásban, a gépgyártásban, valamint olyan részlegekben, ahol interdiszciplináris együttműködés valósul meg.

www.EPLAN.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek