Végeselemes szimuláció Fusion 360 szoftverben

A Fusion 360 képességei közül most a szoftverrel megvalósítható végeselemes szimulációs feladatokat mutatjuk be.

2017. október 16., hétfő, 11:24

Címkék: Autodesk CAD/CAM/PLM szimuláció szimulációs szoftver tervezői szoftver Varinex Zrt. végeselemes végeselemes modellezés

A szimulációs képességek az a terület, ahol a legnagyobb a tudásbeli különbség az alapverzió (Fusion 360) és a nagyobb verzió (Fusion 360 Ultimate) között. A Fusionben dolgozó végeselemes szimulációs megoldó nem új keletű dolog, a szoftver a már bizonyított, NASA által kifejlesztett Nastran megoldót futtatja a számításokhoz.

Amennyiben Ön még nem hallott a Fusion-ről, érdemes olvasnia erről az újgenerációs termékfejlesztési platformról ITT

Az alapverzióban minden felhasználó számára elérhetők az alapvető szimulációs képességek.

Milyen szimulációs képességek érhetők el a Fusionben?

A lineáris statikai vizsgálat (Static Stress) abban segíti a tervezőt, hogy konstans terhelések és lineáris anyagmodell alkalmazása mellett tesztelhesse a terméket. Ez a vizsgálat tipikusan fémből készült alkatrészek, gépelemek vizsgálatára való.

A hőtani (Thermal) és hőfeszültség (Thermal Stress) vizsgálatok segítenek a megfelelő hővezetés vizsgálatában és a kialakuló hőfeszültség csökkentésében, hasonlóan a sajátfrekvencia vizsgálat (Modal Frequencies), amely segít a rezonancia frekvencián történő gerjesztés hatására kialakuló modális alakok meghatározásában.

Videón is megnézheti, hogyan történik egy fékrendszer szimulációja:

 

A fenti vizsgálatok mindegyike felhőben is futtatható, akár több feladat is párhuzamosan, miközben tovább folytatható a tervezői munka.

Széleskörű szimulációs lehetőségek a Fusionben

Amennyiben ennél többre van szükség, akkor érdemes váltani a Fusion 360 Ultimate verzióra. A rugalmas előfizetési modellnek köszönhetően az Ultimate verzió nyújtotta plusz tudás rövidebb időre (akár 1 hónapra) is igénybe vehető (az éves díj töredékéért), így a szoftver tudása jól igazítható projektmunkákhoz.

Az Ultimate verzióban a szimulációs környezetben elérhető vizsgálatok száma megduplázódik. Elérhetővé válik a kihajlás vizsgálat, amely tipikusan lemezalkatrészek terhelésekor jelentkező kihajlás esetén fontos.

A lineáris vizsgálatok mellett már nemlineáris anyagmodellek is elérhetővé válnak. Ez által hőre lágyuló műanyagok vagy gumialkatrészek terhelés alatti viselkedése, valamint fém alkatrészek esetén szélesebb alakváltozási spektrum is tanulmányozható.

Az eset-szimulációk során olyan szerkezetek vizsgálatát tudjuk elvégezni, ahol az alkatrészek közti kapcsolatok vagy a terhelési helyzetek időben változnak (tipikusan kötőelemeket tartalmazó összeállítások esetén).

Elérhető a manapság egyre nagyobb teret nyerő súlycsökkentésre és alak optimalizálásra használt algoritmus (Shape Optimization), amellyel a nevéhez hasonlóan az alkatrészhez felhasznált alapanyag mennyisége optimálható az alkatrészre ható mechanikai terhelések figyelembevételével.

Végezetül idesoroljuk a renderelést is, mint szimulációt (ha nem is a végeselemes fajtából), hiszen a renderelés is a valóságnak egy fajta szimulált leképezése. A render modulban is, hasonlóan a szimulációs környezethez, lehetőség van a lokális számítás miatt felhőben is számítani. Az alábbi képek elég jól megmutatják, mire képes a Fusion, ha renderelésről van szó:

Komplex összeállítások és valósághű renderelés

Amennyiben bővebben is érdekli az Autodesk Fusion, látogasson el Facebook oldalunkra, illetve október 19-én és 20-án az Automotive Hungary járműipari kiállításra és regisztráljon előadásainkra is! Minden regisztrálót megajándékozunk egy 1 napos Fusion oktatással. A VARINEX standot a HUNGEXPO A pavilonjában találja: 202A stand.

Regisztráció, további információ és ingyenes belépőjegy igénylése: 3dnyomtatas.varinex.hu/automotivehungary2017

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek