Újabb funkciók az RS DesignSpark PCB Version 5.0 szoftverében

2013. június 12., szerda, 17:53

Címkék: Design Spark PCB RS Components tervellenőrzés

Az RS Components (RS) a világ egyik vezető elektronikai és karbantartási termékekre szakosodott forgalmazója, valamint az Electrocomponents plc. kereskedelmi márkája elérhetővé tette a DesignSpark PCB legújabb verzióját, amely a vállalat, elismeréssel jutalmazott sematikus PCB tervező szoftvere.

 
A DesignSpark PCB Version 5.0 ingyenes tervezőeszköz két újabb funkcióval bővült – online tervellenőrzés és a buszok –, amelyek bevezetésével a tervezők tovább csökkenthetik a tervezés idejét és minimalizálhatják a tervezés során felmerülő problémákat. Az új verzió a 2012 októberében kiadott korábbi DesignSpark PCB verzióra épül, amely hozzáférést biztosított a piacvezető ModelSource könyvtárhoz, illetve a BOM funkcióhoz.
 
A buszok közvetlenül elérhetők a DesignSpark PCB Version 5.0-ban,
így a tervezők már a tervezésfázisában finomíthatják terveiket

Online tervellenőrzés (DRC)

A tervellenőrzési funkció megadja, hogy az integrált áramkör fizikai elrendezése megfelel-e a tervezés során alkalmazandó szabályoknak, az úgynevezett tervezési előírásoknak. A DRC egy fontos lépés a terv fizikai megvalósítása előtt, amely lépést korábban a tervezési folyamat befejeztével hajtottak végre. Az online DRC ennek a lépésnek a továbbfejlesztése, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a hibákat valós időben a tervezés során felfedezzék, még azelőtt, hogy az elrendezés megvalósításra kerülne. A DRC DesinSpark PCB 5.0-ba való integrálása jelentős előrelépés a szoftver funkcionalitásában, mivel így a hibák azonnal javíthatók. Ennek köszönhetően a maximális termelékenység, az időmegtakarítás és a megbízhatóság is biztosítva van.
 
Az online DRC lehetővé teszi a hibák valós időben, a tervezés során való felfedezését

Buszok

A digitális tervekben egyre nagyobb számban fordulnak elő a chipre épített buszok vagy adattovábbításhoz használt kötegelt vezetők, amelyek lehetővé teszik a tervezők számára, hogy megsokszorozzák az adatjeleket a buszokban (8 és többszörösei, 8, 16, 32). Ahelyett, hogy az egyes vezetékeket megrajzolnák és/vagy felcímkéznék, egy egyszerű „busz vezetéket” használhatnak, amellyel helyettesíthetők az egyes vezetékek, így a tervezés leegyszerűsíthető. Ez lehetővé teszi a szimulációt, illetve a hibák számának minimalizálását. A buszok közvetlenül elérhetők a DesignSpark PCB Version 5.0-ban, így a tervezők már a tervezés fázisában finomíthatják terveiket. – A DesignSpark PCB sikere töretlen. Amióta 2010 júliusában bevezettük a piacra, több mint 155 ezren töltötték le világszerte – mondta Mark Cundle, az RS technikai marketing csapatának vezetője. Hozzátette: a visszajelzések fontos részét képezik egy eszköz fejlesztésének és a két új tulajdonság is gyakran szerepelt a felhasználói közösségek kívánságlistáján. A felhasználókkal kialakított kapcsolat segíti az RS-t a szoftver jövőjének alakításában, ezért a DesignSpark PCB fejlesztései a jövőben is figyelembe veszik a mérnökök igényeit.
 
DesignSpark PCB története
  • 2010. július – a DesignSpark PCB első kiadása
  • 2011. március – a PCB elrendezések 3D-s megjelenítése, továbbfejlesztett könyvtárkezelési funkciók
  • 2011. november – szimulációs interfész, terv- számítás és alkatrész csoportosítás funkcióinak bevezetése
  • 2012. október – továbbfejlesztett könyvtárkezelés, hozzáférés a 80 000 alkatrészszámot tartalmazó ModelSource-hoz és a BOM funkcióhoz
  • 2013. február – az online tervellenőrzés és a buszok integrálása
 
http://hu.rs-online.com
 
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek