Új modul a vezérlőszekrények piacán

A 3D-s összeszerelés lehetőségei

2012. augusztus 30., csütörtök, 16:49

Címkék: 3D cooper eplan EPLAN Pro Panel Professional Ri4Power Solution Rittal szoftver tervezés vezérlőszekrény

Ahol elektromosságról beszélünk, ott csaknem mindenhol szóba kerülnek a kapcsolókészülékek is. Az EPLAN Pro Panel Professional rendszer legújabb kiegészítő modulja, a „copper” modul szabad utat enged a vezérlőszekrények tervezését és a szükséges gyűjtősín rendszerek virtuális konfigurációját és összeszerelését illetőleg.

Az EPLAN Pro Panel új moduljával a kisfeszültségű kapcsolórendszerek konfigurálására és tervezésére használt „Rittal Power Engineering” innovatív szoftverből származó információ a Rittal rendszerelemek virtuális 3D modellben történő összeillesztésére is használható. Az új, átfogó mérnöki megoldás a kapcsolórendszerek tervezésével kezdődik.

 

 

Rendszer konfiguráció - 3 pólusú Rittal PLS gyűjtősín rendszer Rittal elemekkel

A „copper” modul különböző komponensek, kapcsolórendszerek tervezését segíti, amelyek például a Rittal által forgalmazott Ri4Power Solution szoftveren, a RiLIne60 moduláris gyűjtősínrendszeren, illetve a Ts8 kapcsolószekrény rendszeren alapulnak. Minden gyűjtősín és az ezekhez kapcsolódó elemek egyedileg tervezhetőek és virtuálisan összeszerelhetőek.

 

A rézvezetékek egyedi felépítése

 

Az Eplan segítségével a szükséges burkolat, a hálózati kapcsolókhoz és megszakítókhoz hasonló tartozékok, felszerelések, valamint a réz sínek egy online komponens könyvtárból gyűjthetőek össze, hogy aztán egy virtuális vezérlőszekrény prototípusa formálódjon belőlük. Ahol a gyűjtősín technológia nem segít, a felhasználók a 3D szerkezeten belül szabadon tervezhetnek réz síneket és csatlakozó elemeket, a szükséges helyeken hajlítva és kiigazítva azokat. A hajlítási sugárhoz és a vállalat-specifikus hajlítási szabályokhoz hasonló tervezési és kivitelezési információk közvetlenül a gyűjtősín tervezési folyamat alatt és a rajzoláshoz szükséges alkatrészek feldolgozása során hasznosulnak. Az egyéni forma könyvtár segítségével a variációk száma csökken, miközben a gyártás és az összeszerelés során használt szabványok egyre elterjedtebbek. Az innovatív Eplan e-Touch technológiának köszönhetően a rézvezetékek beillesztése egyéni igények szerint történhet. Összefoglava: a kapcsolórendszer prototípusa már rég működik, mielőtt az első elemeket ténylegesen megrendelték, legyártották, vagy beszerelték volna.

 

Gyűjtősínek 3D-ben történő virtuális hajlítása - Könnyen kialakított áramkör megszakító csatlakozópontokkal

 

A lehetséges problémák korai felismerése

 

A réz alkatrészekhez kapcsolódó furatok, mélyedések és lyukasztásnyomok 3D-ben könnyen meghatározhatóak - akár egyenként, akár norma-alapú fúrási sablonként. A komponensek legyártásához és feldolgozásához szükséges információt az Eplan biztosítja kézi gyártáshoz, vagy NC-alapú hajlításhoz, fúráshoz, illetve sajtoláshoz. A rendszerben megfelelő teszt fut, és a beépített ütközésgátló rendszerek lehetővé teszik a kapcsoló virtuális prototípusának teljes ellenőrzését. Ezzel a termékfejlesztési folyamaton belül előforduló lehetséges problémák a lehető leghamarabb felismerhetőek, és így elkerülhetőek a gyártási és összeszerelési fázisban történő, a szállítást késleltethető utolsó perces javítások. Ha azonban változtatásra van szükség, a rendszer automatikusan frissíti az összes érintett elemet, alkatrészlistát, jelentést és gyártási rajzot. A felhasználók folyamatosan időt, költséget és anyagot takaríthatnak meg.

 

Főkapcsoló csatlakozókészlettel, a gyűjtősínek megmunkálására vonatkozó gyártási információkkal

 

A beszerzési folyamat egyszerűsítése

 

A berendezések beszerzésére, koordinálására létrejövő jelentések az egész folyamatot felgyorsítják. A rendszer jelentéseket készít az anyagrendelésről, a vágólistákról, valamint a dokumentáció előállításáról és összegyűjtéséről. A termékfejlesztői környezetbe történő specifikus integrálás eredményeképpen a berendezések beszerzésére, a megrendelés előkészítésére, a koordinációra, a termelésre és a szerelésre szolgáló adatok hasznosításra kerülnek. Összefoglalva: ez egy konzisztens munkafolyamat, amely az üzemeltetőket a gépi irányelvek szerinti «beépített» dokumentációval látja el.

 

EPLAN Pro Panel Professional Copper - 3D tervezés, gyűjtősín építés, gyártási rajzok automatikus generálása és a rendelési információk exportálása

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek