Egy héten belül két nemzetközi díj az USA-ból

Magyar fiatalok a tudományos, technikai élbolyban

2013. május 22., szerda, 18:57

Címkék: elektronika I-SWEEEP Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny Intel ISEF Magyar Innovációs Szövetség Papp Gergely Szalóki Csaba

2013. május 17-én, az arizonai Phoenixben megrendezett 64. Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyen (Intel ISEF) Papp Gergely, május 12-én, Houstonban (Texas), a 6. fenntarthatósági olimpián (I-SWEEEP) Szalóki Csaba ért el harmadik helyezést. Mindketten a tavalyi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen elért helyezésük alapján indulhattak az USA-ban.

 

Az Intel ISEF-re közel 1600 középiskolást hívtak meg az USA-ból, és további 70 országból. A kiállítással egybekötött döntőn közel ezer tudós, mérnök és matematikus személyes interjúk során győződik meg a versenyzők felkészültségéről, és alakítják ki a végleges sorrendet.
 
Papp Gergely egyedi kialakítású hangszóró mágnes-kört épített. Ezáltal nagyobb érzékenységet, jobb hangminőséget, valamint jóval nagyobb hangnyomást sikerült elérnie. A hangszóró minden egyes alkatrésze (pille, membrán, perem, tekercs, kosár stb.) saját tervezésű, egyedi kialakítású.
A fiatalt Ivánka Gábor, szabadalmi ügyvivő, a hazai verseny egyik zsűritagja készítette fel és kísérte el a versenyre.
 
Az I-SWEEEP-en szintén 70 országból kiválasztott közel 600 diák állított ki, ahol Szalóki Csaba "Lapgát" című munkájával szerepelt.
 
A Magyar Innovációs Szövetség 2013. június 10-11-én, az Akvárium Klubban Papp Gergelyen és Szalóki Csabán kívül bemutatja az idei Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legtehetségesebb indulóit, akik közül kerülnek ki a következő évi nemzetközi versenyeken szereplő fiatalok.
 
További információ: Garay Tóth János, Tel.: 30/900-4850

Magyar Innovációs Szövetség

 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek