Amikor a méret számít

Új Objet 3D nyomtató prototípusgyártáshoz és alkatrészigények szerszám nélküli megvalósításához

2013. október 25., péntek, 09:02

Címkék: 3D nyomtatás Objet prototípusgyártás SLS szelektív lézer szinterezés Varinex Zrt.

A közbeszédben ma már gyakorlatilag minden rétegről-rétegre építkező, korábban prototípusgyártó eljárásnak nevezett technológiát 3D nyomtatásnak neveznek. Ez az egyszerűsítés világszerte egyformán terjed, így Európában is 3D nyomtatásnak nevezik, ha például titánporból készítenek el egy állcsontpótlást – szelektív lézer szinterezéssel. A 3D nyomtatás mint téma már komoly érdeklődést vált ki a politikában is, és a tőzsdei befektetők is felfigyeltek a 3D nyomtatásbeli lehetőségek üzleti vonatkozásaira.

A 3D nyomtatás és eljárásai az USA-ban terjednek a legszélesebb körben. Ennek nem csak a magas szintű politikaitámogatás az oka, de az is, hogy a tőzsdei befektetők is látnak fantáziát abban, hogy a 3D nyomtató gyártóinak részvényeibe fektessenek. Ez a folyamat is gyorsul, sőt olyan cégösszeolvadások is bekövetkeztek, amelyekre a piac szakértői egyáltalán nem számítottak. A legnagyobb meglepetést az amerikai Stratasys és az izraeli Objet cég egyesülése jelentette 2012-ben. A részvénycserés összeolvadás előtt a Stratasys cégértéke 900 millió dollár körül változott a NASDAQ New York-i tőzsdén, míg manapság az új, illetve megújult Stratasys vállalat cégvagyona 2,5 milliárd dollár körül alakul. Ez a növekedés bizonyítja a 3D nyomtatás jövőjébe vetett befektetői bizalmat. Az ismert név marad Az egyesülés után az Objet mint cégnév gyakorlatilag megszűnik, mindössze a csúcstechnológiát képező nyomtatóin marad meg az Objet név. A cégösszeolvadás eredményeként a Stratasys alaptőkéje jelentősen megemelkedett és a „friss tőke” segítségével a korábban megkezdett fejlesztéseket is hamarabb be tudják fejezni. Egy ilyen fejlesztési eredmény az Objet1000. Az Objet1000 már egy olyan 3D nyomtató, amelynél a nagyméretű modellek gyártása sem okoz feloldhatatlan kihívást. Az 1000 x 800 x 500 mm-es munkatér lehetővé teszi 1:1-es méretarányú modellek nyomtatását is.
 
Objet1000 Frankfurtban a 2012-es Euromold kiállításon

Alapanyagok sokasága

Az Objet1000 3D nyomtató kétféle üzemmódban működik, egyrészt egykomponensű nyomtatóként képes az összes Objet alapanyag kinyomtatására, illetve az úgynevezett Connex, kétkomponensű üzemmódban a korábban megismert keveréssel nyomtatható alapanyagok teljes körét is képes kezelni. Ezek száma folyamatosan növekszik, ma 107 digitálisan kevert alapanyag áll rendelkezésre, amely alapanyagokat az Objet1000 nyomtató is egyedileg, rétegszinten kever a nyomtatás során. A digitális alapanyagok között ma az ABS-like a legnépszerűbb, hiszen ez az alapanyag jól szimulálja a fröccsöntött ABS műanyag tulajdonságait, azaz ezzel az alapanyaggal bizonyos alkatrészek vonatkozásában már a szerszám nélküli direkt gyártás is megvalósítható. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a korábbi gépeknél megszokott támaszanyagon nem változtattak.
 
Gépkocsi kerék 1:1-es modellje

Nagyon pontos

Az Objet1000 X, Y felbontása 600 dpi, míg Z irányban 1600 dpi, azaz Z irányban választhatunk a 16 mikronos és a 30 mikronos rétegvastagságú modellek gyártása között. A nagy felbontású nyomtatás jó hatással van a kinyomtatott modellek pontosságára is. A körülbelül 50 mm-es modelleknél a kinyomtatott modell pontossága 20-85 mikron között változik, és ez a jó érték igaz a teljes munkatérben. Ez azt jelenti, hogy a munkatérbe elhelyezünk 400 darab egyforma modellt, akkor a nyomtatás után mindegyik pontosságára igaz lesz ez az érték. Ha egy darab nagyméretű modellt nyomtatunk, amely betölti a munkateret, akkor a pontosság értéke 300 mikron körül alakul, amely 1000 mm-es alkatrészeknél igen kiváló érték.
 
Az Objet1000 3D nyomtató az úgynevezett Connex, kétkomponensű üzemmódban a korábban
megismert keveréssel nyomtatható alapanyagok teljes körét is képes kezelni

Számos iparág alkalmazza

Az Objet1000 nagy mérete ellenére továbbra is könnyen kezelhető, és igen megbízható. Az üzemeltetési költsége is alacsonyabb a hasonlóan nagyméretű 3D nyomtatók költségeihez képest, és így biztosított a berendezés gyors megtérülése is a legkülönbözőbb felhasználási környezetben, beleértve az autóipart, fogyasztói termékek gyártását, orvosi berendezések fejlesztéseit, továbbá a gépipar egyes alkalmazásait is. Az Objet1000 3D nyomtatóval készült modelleket a formaellenőrzés és a szerelési modellek mellett funkcionális tesztelésekre is fel lehet használni, amely lehetővé teszi egyes termékek tekintetében az úgynevezett Additive-Manufacturing – közvetlen, szerszám nélküli gyártást is. A közvetlen gyártás lehetősége pedig számos szakember fantáziáját megmozgatja, hiszen segítségével elhagyható a költséges, hosszú átfutási idejű szerszámgyártás is. Ez azt jelenti, hogy ha felmerül egy adott alkatrész gyártásának igénye, akkor annak 3D CAD modelljét betöltjük egy 3D nyomtatóba, és az adott darabszámnak megfelelő mennyiséget kinyomtatjuk – mondjuk másnapra. Ennek a megközelítésnek a hatékonysága, termelékenysége egyedülálló, persze ma még nem lehet minden egyes alkatrész vonatkozásában ezt a módszert alkalmazni – de a 3D nyomtatók fejlesztői úgy gondolkoznak, hogy ez a megoldás egyre több alkatrész vonatkozásában lehessen biztos megoldás.
 
Az új Objet1000 3D nyomtató tulajdonosai elégedett emberek

Egyre többen

Az Objet1000 3D nyomtató mérete és kivitele olyan, hogy nem igényel különleges műhelykörnyezetet. A berendezés üzemeltetése egyszerű, a kész modellek eltávolítása is hatékonyan megoldható. A berendezés kezelőszerve már a hétköznapi használat igényeit tükrözik, a könnyen áttekinthető kézre álló megoldások révén. Összességében elmondhatjuk, minden adott ahhoz, hogy az új Objet1000 3D nyomtató széles körben elterjedjen a minőségi prototípusok gyártásánál, továbbá a kis-közép sorozatú alkatrészigények szerszám nélküli megvalósításánál. 
 
Falk György, Varinex Zrt.
www.prototipus.varinex.hu
falk@varinex.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek