A Delcam legújabb CADCAM-fejlesztései

Három új programcsomag

2014. december 19., péntek, 08:24

Címkék: Delcam Delcam Electrode PowerMILL PowerSHAPE Vortex

A Delcam által bemutatott új PowerSHAPE Pro CAD-, PowerMILL CAM-rendszer, ill. az elektródák tervezésére, megmunkálására és ellenőrzésére szolgáló Delcam Electrode programok fémjelezték a cég legújabb fejlesztéseit a tervező- és gyártószoftverek terén.

A szilárdtest-, a felület- és az ún. direktmodellezés, valamint a reverse engineering funkciók kombinálásával a PowerSHAPE a CAD-programoktól elvárható legátfogóbb tervezési technikákat biztosítja egyetlen szoftvercsomagon belül. A különböző technológiák egyetlen szoftverben történő alkalmazási lehetősége csökkenti a több, különálló program közt történő adatátvitel szükségességét, egyszerűsítve a teljes termékfejlesztési folyamatot.

(Forrás: DELCAM Hungary Kft.)

A 2015-ös verzió fontos újdonsága az intelligens alaksajátosság kiválasztás (Smart Feature Selector), amellyel több, geometriailag hasonló, de méretben eltérő jellemzőkkel rendelkező alaksajátosság (alakzat) választható ki az egyedi méretük, vagy mérettartományok megadásával. Egy adott alaksajátosság-csoport kiválasztása után a csoporton belüli alaksajátosságok párhuzamosan módosíthatók. Az új funkció jelentősen felgyorsítja a modellek gyártáshoz történő előkészítését. Az öntvények terméktervezése során gyakori problémának számít például, hogy az éllekerekítések olyan kicsik, hogy az már az anyagáramlást is korlátozza. Az intelligens alaksajátosság kiválasztással az előírt rádiuszon belül minden éllekerekítés azonosítható, és egy lépésben a minimálisan kívánt méretre növelhető.

(Forrás: DELCAM Hungary Kft.)

A Delcam nagysebességű és öt tengelyes megmunkálásokat segítő programrendszere,  a PowerMILL új verziója, a Vortex nagyoló pálya legújabb fejlesztéseit, átfogóbb ütközésvédelmet és még hatékonyabb rasztersimítást tartalmaz. A Vortex pálya jóval mélyebb fogásvétel mellett, a kapcsoló szög szabályozásával biztonságos, a teljes pálya mentén optimális forgácsolási körülményeket nyújtó szerszámpályát állít elő. Ennek köszönhetően nagyobb előtolási és anyageltávolítási sebesség érhető el, így a megmunkálási idő akár 70%-kal is csökkenhet. A Powermill 2015 fejlesztései a Vortex által elérhető megmunkálási időt még tovább csökkenthetik a hagyományos nagyoláshoz képest.

(Forrás: DELCAM Hungary Kft.)

Jelentős fejlesztések kerültek az elektródák tervezésére, megmunkálására és ellenőrzéséreszolgáló, integrált Delcam Electrode programba is. Egyszerűsödött az adatkezelés az elektróda-adatlapok exportálásának lehetőségével. A szükséges elektródák és legfontosabb adataik – pl. előgyártmány mérete, szikraköz, anyagminőség, stb. – táblázatos formában menthetők HTML-, Excel- vagy CSV-formátumokba. Ez a lehetőség, természetesen, akkor a leghasznosabb, ha nagyszámú elektródára van szükség egy projekten belül, például bonyolult öntőszerszámok esetében.

(Forrás: DELCAM Hungary Kft.)

A Delcam Electrode ötvözi a PowerSHAPE, a PowerMILL és a PowerINSPECT funkcionalitását, teljes integrált megoldást nyújtva az elektródák tervezéséhez, megmunkálásához és ellenőrzéséhez. A megoldás kulcsát az egyedi TRODE-fájlformátum jelenti, amely az elektróda összes információját tartalmazza, nem csupán az elektródakialakítást, hanem a megmunkálási és bemérési adatokat, továbbá a gyártáshoz és az elektróda felhasználásához szükséges műszaki adatlapokat (pl. ráállási vázlatot) is. A szükséges információk egyetlen fájlban történő tárolása jelentősen egyszerűsíti az adatkezelést és növeli az általános hatékonyságot.

www.delcam.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek