Betölt, vág, kitárol, válogat

Az automatizáltsági szint sosem lehet túl magas

2018. április 12., csütörtök, 06:00

Címkék: Bystronic ByTrans ByVision Cutting lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia

A Bystronic új anyagkezelő rendszerének, a BySortnak köszönhetően már a késztermék raklapra helyezését is a gépre bízhatjuk, ami tovább csökkenti a lézeres vágás ciklusidejét.

A lézervágó gépet a ByTrans Cross anyagkezelő rendszerrel és a BySort válogató modullal kiegészítve a teljes vágási folyamat – a nyersanyag betöltésétől a késztermék szétválogatásáig – automatizáltan, emberi beavatkozás nélkül mehet végbe. Mindehhez a gyártó a ByTrans Cross rendszerre egy pluszhidat szerelt, amelyen a BySort válogatófejei mozognak, a megfelelő megfogó modulokkal ellátva. A különféle megfogó modulokat a rendszer a válogatandó terméktől függően – szintén teljesen automata üzemmódban –, önállóan képes cserélni.

Moduláris automatizálási megoldás lézeres vágáshoz: az újonnan kifejlesztett BySort modul meggyorsítja a kirakodást és a válogatást

A BySort a készterméket meghatárzott pontra helyezi a lézervágó gép mellett, ami meggyorsítja a magas darabszámú sorozatok gyártását, ahol az egyes darabokat munkafázisok szerint kell különválogatni. A BySort nagy ismétlési pontossággal teszi le a kivágott lemezeket ugyanarra a helyre, ami különösen a nagy munkadaraboknál manuálisan nehezen megoldható. A palettán történő pontos pozicionálásnak köszönhetően a vágást követő folyamatok is könnyebben automatizálhatók, hiszen a munkadarabok helyzete pontosan meghatározott.

Továbbfejlesztett megmunkálás: az automatikus leválogatás biztonságos anyagkezelést eredményez

Ráadásul a BySort a teljes kirakodási folyamat sebességét megnöveli a hatékonyan megtervezett kihordási útvonalaknak köszönhetően. Miután a BySort leválogatta a kész darabokat, a ByTrans Cross egy másik útvonalon eltávolítja a hulladék lemezt, így a lézervágó gép váltóasztala a lehető leghamarabb szabaddá válik a következő lemez számára, amelyet a ByTrans Cross a saját készletéből vagy a hozzákapcsolt anyagraktárból tölt be.

Integrált vezerélés az érintőképernyőn

Mind a BySort, mind a Bytrans Cross a lézervágó berendezés érintőképernyőjéről vezérelhető. Ehhez a Bystronic továbbfejlesztette a fiberlézer-gépek legújabb generációjánál használt ByVision Cutting kezelőfelületet, hogy az integráljon magába minden vágási folyamatot és a hozzájuk kapcsolódó összes automatizálási megoldást. Így a vágás és az automatizált anyagmozgatás a mindennapi gyártási folyamatban szorosan összekapcsolódik.

Mindent egy forrásból: mind a BySort, mind a Bytrans Cross a lézervágó berendezés érintőképernyőjéről vezérelhető

Napjainkban senki sem szívesen vesztegeti arra az idejét, hogy a megmunkálás alatt panelek között ingázzon, vagy szükségtelen utasításokat adjon ki csak azért, mert a lézervágó gép és a hozzákapcsolt automatizálási rendszer külön terminálokkal vezérelhető. Az automatizálás egyik nem titkolt célja éppen a gépkezelő munkájának a megkönnyítése.

www.bystronic.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek