Az ESET Androidra fejlesztett mobil-biztonsági terméket

2012. május 03., csütörtök, 15:36

Címkék: Android ESET Google Play Sicontact Kft

A cyber-veszélyek elleni proaktív védekezésben vezető ESET bejelentette, hogy mától elérhető a Google Playen az Androidos hordozható eszközökre szánt ESET Mobile Security for Android legújabb verziója (korábban Android Market).

Az ESET és a Google Play együttműködésével a felhasználók sokkal kényelmesebben juthatnak hozzá a vállalat androidos telefonokra fejlesztett biztonsági megoldásához. A termék legújabb verziója már nemcsak telefonokon, hanem táblagépeken is biztosítja a megszokott védelmet. A táblagépekre kifejlesztett verzió esetében, már közvetlenül a menüből elérhető az a nyelv beállítás, amely 25 lokalizált nyelvopciót kínál fel a felhasználók számára. Természetesen a szoftver mindazon funkciókkal is rendelkezik, amelyek a korábbi verziójú ESET Mobile Security-t népszerűvé tették, ezek közé tartozik a kéretlen SMS/MMS szűrés, a lopásgátló modul GPS helymeghatározással, a SIM kártya azonosítás, a Táv-lezárás és a Táv-törlés is.

„Jelentős növekedés figyelhető meg az Android készülékekre leselkedő veszélyek tekintetében, ezt mutatják az ESET víruskutató laborjainak statisztikái” - nyilatkozta az ESET Biztonsági Intelligencia Csoport vezetője, Robert Lipovsky. „Az új ESET termék nem csak a vírusoktól véd meg az új különös viselkedésalapú érzékeléssel, hanem adatvédelmi funkciókat is nyújt lopás vagy elvesztés esetére” - tette hozzá.

Az OSBT globális kutatási projektből – amely az online biztonsági márkák követésével foglalkozik - kiderül, hogy az összes internet felhasználó 36 százaléka okostelefonon keresztül kapcsolódik a világhálóra, 19 százalékuk mobiltelefont, 10százalékuk pedig táblagépet használ. A Gartner felmérése szerint 2011 utolsó negyedévében az okostelefon eladások 50,9 százaléka Android operációs rendszerű telefont érintett.

„Ezek a készülékek nem csak személyes adatokat, de titkos üzleti információkat is hordoznak, amelyeket korábban a felhasználók csak az irodai gépeiken tároltak” – jelentette ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője. „Az OSBT kutatása szerint a bejelentett adatvesztések 16 százaléka biztonsági incidensek következménye.”

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek