Az átfutási idő csökkentése TNC vezérlővel

Kombinált megmunkálásra váltott a Herrenknecht AG alkatrészgyára

2017. január 10., kedd, 06:00

Címkék: forgácsolás Heidenhain heidenhain tnc 640 szerszámgyártás vezérlés vezérléstechnika

Az építőiparban etalonnak számít a 2016. június 1-én megnyitott kétsávos Gotthard-alagút, amely 57 kilométeres hosszával a világ leghosszabb közlekedési alagútjának számít. A két különálló cső elkészítésében oroszlánrésze volt a négy Herrenknecht Gripper alagútfúrónak. A projekt azóta is a schwanaui központú Herrenknecht AG egyik legnagyobb sikerének és egyben referenciájának számít. A fúrófejeknek 85 kilométernyi sziklán kellett keresztülrágniuk magukat.

A kopásálló acélból készült gépalkatrészek legyártáshoz a Herrenknecht egy új, MTE RT-T 30 típusú ágymarógépet vásárolt HEIDENHAIN TNC 640 maró-eszterga vezérlővel. Az új szerszámgéppel 15 000 kg súlyú munkadarabok egy felfogásban történő maró és esztergáló megmunkálására is lehetőség nyílt. A Herrenknecht alkatrészgyára így folyamatos termelés mellett rövidebb átfutási időket érhetett el.

„Számunkra és ügyfeleink számára a marás és az esztergálás kombinálása új kihívást jelent. Teljesen másképp kell hozzáállnunk, mint korábban, amikor külön-külön kezeltük a marási és az esztergálási műveleteket” – jelentette ki Gunther Borbonus, az MTE Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója. Az új, beépített karusszel rendszerű körasztalt tartalmazó ágymarógép 2 100 × 1 500 mm méretű munkadarabok maró/esztergáló megmunkálásra képes akár térbeli ferde zsebmarással, vagy döntött fejes megmunkálással.

A Herrenknecht a mélyített sík felületek esetében is a kombinált megmunkálásra tért át, amely során 5-8 lapkát tartalmazó, lassan forgó marószerszámot használ. Korábban a megszakított forgácsoláshoz csökkentett forgácsolási teljesítményt alkalmaztak, és legalább 3-4 váltólapkát használtak el. „Figyelemre méltó forgácsolási teljesítményt értünk el, és még a szerszámok terén is megtakarítást figyeltünk meg” – erősítette meg Stephan Göggel, az alkatrészgyár műszaki igazgatója.

A beépített karusszel rendszerű körasztalt tartalmazó MTE RT-T 30 típusú ágymarógép 2 100 × 1 500 mm méretű munkadarabokat is képes megmunkálni

A TNC 640 vezérlővel gyerekjáték a maró-esztergálás elsajátítása

A kombinált megmunkálás minden érintett számára teljesen új területnek számított. A nagy teljesítményű szerszámgépeket gyártó MTE ügyfélspecifikus támogatást nyújtott a Herrenknecht számára, hogy gyakorlati tapasztalatokat szerezhessen az esztergálás terén. A Herrenknecht saját tesztmunkadarabjain végzett intenzív képzések végül segítettek a folyamat egyre mélyebb megértésében. Az esztergákat kezelő Vitali Hegert is segítette a marást végző munkatársakat, és anélkül, hogy bármilyen korábbi tapasztalata lett volna a HEIDENHAIN vezérlőkkel, azonnal átlátta az esztergáló és maró ciklusok működését.

A gyártóüzemben egy tapasztalt HEIDENHAIN-munkatárs mutatta be a vezérlőt, a gépkezelőket pedig tovább lelkesítette a gyakorlatban is megtapasztalható egyszerűség és gyorsaság. Uwe Liedl programozó véleménye szerint „csodálatos érzés, hogy a komplett megmunkálás ezzel a vezérlővel egyetlen felfogásban elvégezhető”.

Nem számít, hogy marás vagy esztergálás: a TNC 640 ciklusaival gyorsan és optimálisan programozhatók a megmunkálási műveletek a műhelyekben

A TNC 640 megkönnyíti a megmunkálási műveleteket

Az MTE marógép és a TNC 640 vezérlő oly módon kombinálja a megmunkálási folyamatokat, hogy a felhasználó számára minél egyszerűbb legyen a gép működtetése. A Herrenknecht számára fontos volt, hogy a gépkezelők önállóan dolgozzanak, és a tipikus megmunkálási műveleteket – hornyokat, mélyítéseket, furatmintákat és ferde falú furatokat – saját maguk programozzák be a TNC vezérlőbe. A CAM rendszerből csak az alapprogram származik. Uwe Liedl: „A TNC 640 használatával a bonyolult megmunkálás átláthatóvá válik, így a gépkezelő könnyen követheti a vezérlő mozgását.” A TNC mindig lehetővé teszi a kezelő számára, hogy különböző megmunkálási stratégiák között válasszon. Átláthatóságot teremt a bonyolult megmunkálási folyamatok között.

Az új, részletgazdag 3D-s szimulációs grafika még nagyobb folyamatbiztonságot teremt: Vitali Hegert gépkezelő például előre ellenőriz minden megmunkálási lépést. Beállítja a saját elképzeléseinek megfelelő előnézeti opciókat: a szerszámpályák, a nyersdarab-élek vagy az átlátszó nézet ábrázolását.

Uwe Liedl programozó egy fúrófej homlokoldalával: „A kombinált maró-esztergálás révén a nem folytonos felületek megmunkálásakor nagyobb forgácsolási teljesítmény érhető el.”

Az átfutási idők csökkentése

A jelenleg 462 alkalmazottat foglalkoztató Herrenknecht alkatrészgyár minden évben 60 millió eurónyi alkatrészt – fúrófejeket, forgácsoló szerszámokat, hajtóműházakat, gyűrűket és számos más komponenst – szállít az összeszereléshez, egyes darabokat kopásálló (pl. Hardox® 500) vagy finom szemcsés (pl. S690) acélból. A beruházás stratégiai célja a rövid átfutási időket eredményező folyamatos termelés megvalósítása volt. Az új gépnek és a TNC 640 vezérlőnek köszönhetően Stephan Göggel sokkal közelebb került a cél eléréséhez.

Minden szem a megmunkálási műveleten: A Herrenknecht alkatrészgyára szinte kizárólag projektspecifikus alkatrészeket gyárt

A TNC 640 támogatja a termelékeny gyártást

Az alkatrészek mindennapi gyártásán túl az üzem egy-egy kulcsfontosságú komponens azonnali elkészítésére is felkészült, amennyiben meghibásodás következik be az építkezésen. Az ilyen esetekben az éppen megmunkált munkadarabot le kell venni az asztalról, hogy minél előbb hozzá lehessen kezdeni a pótalkatrész legyártásához. A TNC 640 a munka fonalának újbóli felvételét is támogatja: a mondatra keresés funkcióval a vezérlő azon a ponton folytatja a megmunkálást, ahol azt korábban abbahagyta.

A beépített karusszel rendszerű körasztalt tartalmazó MTE RT-T 30 típusú ágymarógép 2 100 × 1 500 mm méretű munkadarabokat is képes megmunkálni

Az ágymarógép és a HEIDENHAIN TNC 640 vezérlő összjátéka lehetővé teszi a komplex megmunkálási feladatok néhány felfogásban történő elvégzését. Az új gépen martak és esztergáltak készre egy 800 mm hosszú, 960 mm átmérőjű és 4 000 kg súlyú munkadarabot. Az alkatrészen többek között keresztező furatokat tartalmazó zsebmarást, döntött marószerszámmal végzett homlokmarást és recézést kellett elvégezni. A nyersanyag 80%-ából lett forgácsolási hulladék, a kész alkatrész mindössze 850 kg súlyú lett.

www.heidenhain.hu

www.herrenknecht.de


Az alagútfúró gépeket gyártó Herrenknecht AG saját alkatrészgyárral rendelkezik Schwanau-Allmannsweierben, ahol szinte kizárólag projektspecifikus komponensek készülnek. Ebből kifolyólag a cég nagy súlyt fektet arra, hogy gyártóberendezései rugalmasan működtethetők legyenek. A beépített körasztalt és automatikusan dönthető marófejet tartalmazó, dinamikus MTE RT-T 30 ágymarógép megfelel ennek az elvárásnak. Az erősen bordázott felépítésű öntvény váz stabillá teszi a gépet, és elnyeli a megmunkálás közben keletkező rezgéseket.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek