APC áramvédelmi szoftverek a Nutanix hiperkonvergens megoldásokban

2017. június 29., csütörtök, 14:38

Címkék: automatizálás energia energiaellátás energiamenedzsment Schneider Electric

A Schneider Electric bejelentette, hogy az APC PowerChute™ Network Shutdown 4.2-es verziójú áramvédelmi szoftver megszerezte a Nutanix felhőmegoldásokat kínáló vállalat Ready Core Management & Operations (kezelési és működtetési) tanúsítványát, ezért biztonsággal alkalmazható a Nutanix ESXi és a Hyper-V hiperkonvergens infrastruktúrákban. Ennek köszönhetően a szállító partnerek, illetve az ügyfelek egyszerűbben helyezhetnek üzembe hiperkonvergens környezeteket, hiszen nincs szükség a két megoldás kompatibilitásának előzetes ellenőrzésére.

A hiperkonvergens rendszerek egyre nagyobb szerepet játszanak a vállalati informatikában, mivel egyszerűen üzembe helyezhetők, üzemeltethetők és bővíthetők, ráadásul hely- és energiatakarékos működést biztosítanak. A hiperkonvergens rendszerek a szervereket, tárolókat és hálózati elemeket integrált módon tartalmazó, konvergens megoldások továbbfejlesztett változatai, amelyek szoftveres réteggel is segítik a hatékonyabb üzemeltetést, és szabványos, x86-os szerverekre épülnek, ezért viszonylag alacsony költségvetésből kiépíthetők. A rendszer egyes összetevőinek kompatibilitását ellenőrző folyamat azonban komplex, költséges és időigényes lehet mind a végfelhasználó, mind a rendszereket kiépítő szervezetek számára. Ezt a folyamatot egyszerűsíti, ha két gyártó tanúsítvánnyal igazolja, hogy megoldásaik bizonyítottan jól képesek együttműködni.

Hiperkonvergencia partneri együttműködésen keresztül

Az APC és a Nutanix szövetsége egy átfogó, teljes körű megoldás keretében kínál hiperkonvergenciát, ezzel egyszerűbbé teszi az általános informatikai üzembe helyezést és kezelést, így optimalizált, hatékonyabb módon lehet kiépíteni a kritikus fontosságú rendszereket. Az APC szigorú tesztelésen alapuló tanúsítása előzetesen is igazolja, hogy a PowerChute kölcsönösen interoperábilis a Nutanix-megoldásokkal. Ennek köszönhetően a szállító partnereknek nem kell külön azzal foglalkozniuk, hogy ellenőrizzék a több forgalmazótól származó, hiperkonvergens rendszer összetevőinek kompatibilitását és integrálhatóságát, amivel időt és pénzt takaríthatnak meg. A PowerChute ezenfelül minden eddiginél nagyobb informatikai védelmi szintet nyújt, így biztosítja az ügyfeleket arról, hogy befektetésük (és adataik) teljes biztonságban lesznek egy áramkimaradás esetén.

Megbízható áramvédelem

A Nutanix Ready Core tanúsítványt olyan alkalmazások és megoldások érdemlik ki, amelyek bizonyítottan, hatékonyan elősegítik a Nutanix-infrastruktúra működését. Az APC szünetmentes tápegységekkel (UPS) és az APC UPS hálózatkezelő kártyával együttműködve a PowerChute Network Shutdown 4.2-es verziója biztonságos, felügyeletet nem igénylő, hálózati alapú leállítást kínál a kritikus események, például hosszan tartó áramkimaradások esetén. Ennek köszönhetően képes gondoskodni az adatintegráció megőrzéséről és a rendszer állásidejének csökkentéséről. A webes felületen keresztül is konfigurálható szoftver nagymértékben méretezhető, és tulajdonképpen végtelen számú ügyfélrendszert képes támogatni az önálló, redundáns vagy párhuzamos beállításokkal.

www.schneider-electric.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek