Adagolószelep ciano-akrilátokhoz

Az alacsony fenntartású adagolószelep biztosítja a ciano-akrilátok problémamentes adagolását

2014. február 11., kedd, 13:02

Címkék: adagolástechnika ciano-akrilát Nordson EFD precíziós folyadékadagolás ragasztás szelep

A CA vagy pillanatragasztó néven is ismert cianoakrilátokkal a gépkocsialkatrészektől az orvosi eszközökig mindenhol ragasztanak. A nagy kötőerő és a rövid száradási idő az a két ok, amiért ezt a kiváló ragasztóanyagot megannyi különböző iparágban és alkalmazásban használják.

 
A ciano-akrilátok a sűrűségüket tekintve a híg  olyadékoktól a sűrű gélekig terjednek, és az összeragasztani kívánt anyagok felületein lévő nedvességgel kölcsönhatásban kötnek meg. A vezérelt alkalmazás azonban kritikus fontosságú a jó megkötés eléréséhez, ugyanis a túl kevés ragasztóanyag kötési hibákhoz vezethet, míg a túl nagy mennyiségű meggátolhatja a megfelelő kötést. Erre a kihívásra a Nordson EFD (East Province, Rhode Island) kifejlesztette a 752V-UHSS adagolószelepet. A mindössze 7,62 cm (3 inch) magas és 2,54 cm (1 inch) átmérőjű kompakt, tömítés nélküli diafragma szelep több tízmillió pontos adagot adagol ki karbantartási és leállási idő nélkül.
 
A kompakt, tömítés nélküli diafragma szelep több tízmillió pontos adagot
adagol ki karbantartási és leállási idő nélkül
 
A szelep folyadékkal érintkező alkatrészei inert, nagy molekulatömegű polimerből készültek, amely kiválóan ellenáll a reaktív folyadékoknak, és megakadályozza az idő előtti megkötést. A megbízható, problémamentes működés biztosítása érdekében a 752V-UHSS-ben nincsenek tömítések, amelyek elkophatnak vagy szivároghatnak. Ehelyett egy gyorsan működésbe hozható diafragma szeparálja el a ragasztóanyagot a szelep belső mechanikus alkatrészeitől, miközben precíz folyadékszabályozást biztosít. A további tulajdonságok közé tartozik a gyors és tiszta levágás, amely megakadályozza a csepegést, és egy állítható nyomásvezérlő, amely a folyadék áramlását szabályozza. A kompakt mérete és az egyszerű beszerelhetősége ideálissá teszi a 752V-UH-t az új adagolóállomásokban vagy akár a meglévő összeszerelő gyártósorokon utólag beépíthető alkatrészként történő alkalmazásra. 
 

Cégnévjegy

A Nordson vállalat világszerte precíziós technológiai megoldásokat nyújt vásárlói számára, hogy azok sikeresek legyenek. A vállalat a ragasztóanyagok, bevonatok, tömítőanyagok, bioanyagok és egyéb anyagok adagolásához, folyadékmenedzsmenthez, teszteléshez és szemrevételezéshez, UV- és plazmafelszín-kezeléshez tervez, gyárt és árusít különféle termékeket, amelyeket az alkalmazásokra vonatkozó szakértelemmel, valamint közvetlen globális értékesítéssel és szervizzel egészít ki.
A Nordson fogyóeszköz-, tartóscikk- és technológiai fogyasztói piacok széles körét szolgálja ki, ideértve a csomagolás, a nem szőtt termékek, az elektronika, a gyógyászat, a háztartási gépek, az energia-, a szállítmányozás, az építőipar és az általános termék-összeszerelés és -kidolgozás piacát. Az 1954-ben alapított vállalat, amelynek székhelye Ohioban, Westlake-ben található, több mint 30 országban működik és rendelkezik támogatási irodákkal. A Nordson EFD precíziós folyadékadagolási rendszereket tervez és gyárt asztali összeszerelési folyamatokhoz és automatizált gyártósorokhoz. Azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy a gyártók azonos mennyiségű ragasztóanyagot, kenőanyagot vagy egyéb összeszerelési folyadékot adagoljanak ki mindenkor és minden alkatrészre, az EFD adagolórendszerei az iparágak széles körében nyújtanak segítséget a vállalatoknak a termelékenység növelésében, a minőség fejlesztésében és a gyártási költségeik csökkentésében. A további folyadékmenedzsment-lehetőségek közé tartoznak a kiváló minőségű fecskendőhengerek és patronok az egy és két komponensből álló anyagok csomagolásához, valamint a fittingek és a csatlakozók széles választéka, amelyek a folyadékok irányítására szolgálnak az orvosi, biofarmakológiai és ipari környezetekben. A vállalat vezető szerepet játszik az elektronikai iparban az adagolási és nyomtatási alkalmazásokhoz szükséges speciális forrasztópaszták előállítása területén is.
 
 
+36 52 536 444
hungary@nordsonefd.com
www.nordsonefd.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek