A PTC bejelentette a Mathcad legújabb verzióját

Bemutatkozik a Mathcad Prime 3.1

2015. április 27., hétfő, 06:30

Címkék: gépészeti tervezés Mathcad Prime 3.1 PTC S&T Consulting Hungary Kft.

A PTC bemutatta a mérnöki számítások, analízisek, létrehozására, megosztására valamint dokumentálására kidolgozott gépészeti kalkulációs szoftverének legfrissebb verzióját, a PTC Mathcad Prime® 3.1-et. Az új verzió lehetővé teszi a gépészeti számítások magasabb szintű összekapcsolását különböző alkalmazásokkal, beleértve a PTC Creo® 3.0-t és egyéb külső alkalmazásokat is.

Az újfajta integrációs megoldásnak köszönhetően a PTC Mathcad Prime 3.1 dokumentum beágyazható a hozzá kapcsolódó CAD modellbe, alkatrész, vagy összeállítási szinten. A munkalapok CAD modellbe ágyazása lehetővé teszi, hogy ezen tervezői szándékok automatikusan a modellhez kapcsolódjanak, azzal együtt tárolhatók és mozgathatók legyenek. A számítási eredmények felhasználhatók a PTC Creo modellek vezérlésére, a PTC Creo modell paraméterek pedig bemenő adatok lehetnek a PTC Mathcad®-ben végzett számításokhoz. Ezzel az új lehetőséggel gyorsan és egyszerűen dokumentálhatjuk a modell létrehozásához kapcsolódó gépészeti tudást egyetlen PTC Creo 3.0 modellben és ezzel egy időben egy kifinomult gépészeti „jegyzettömböt” hozunk létre digitális formában.

A Boston Engineering egy olyan mérnökiroda és egyben a PTC viszonteladói partnerhálózatának tagja, amely már hosszú ideje PTC Mathcad felhasználó. A cég a teljes termékfejlesztési folyamat során alkalmazza a Mathcad-et, a termék specifikációtól kezdve a részletes gépészeti számítások kidolgozásáig. Korábban, ha a CAD modell új verzióját kellett létrehozni, akkor manuálisan frissíteni kellett a CAD modell és a Mathcad dokumentum közti kapcsolatot. De a PTC Mathcad Prime® 3.1-el a munkalapok alkatrész, vagy összeállítási szinten történő CAD modellbe ágyazásának köszönhetően ez már nem szükséges.

A Mathcad számítások közvetlenül a Creo CAD modellekbe menthetők, a számításokkal vezérelhetők a modellek

„A gépészeti számítások alkatrész vagy összeállítási modellekbe történő beágyazási lehetősége hatalmas előny jelent számunkra, mivel jelentős időt tudunk megtakarítani azzal, hogy nem kell két teljesen különböző fájlformátumot kezelnünk.”  - jelentette ki Mike Conry, Boston Engineering’s Advanced Systems Group mérnöke.

A PTC Mathcad Prime 3.1-ben ezenkívül számos olyan új funkció és fejlesztés is megjelent, ami egy olyan egységes környezetet teremt a tervezők számára, melyben összefoglalhatják és megoszthatják egymással a tervezési vagy gépészeti tudással kapcsolatos kritikus információkat.

  • Új, továbbfejlesztett API: Lehetővé teszi a PTC Mathcad Prime 3.1 integrációját bármely CAD platformmal, analízis eszközzel, PDM rendszerrel, vagy bármely más alkalmazással.
  • Nagyméretű adatállományok kezelése: Az adatállományok analíziséhez már a teljes rendelkezésre álló fizikai memória felhasználható, megszűnt a korábbi 2GB limit.
  • További előre kidolgozott sablonkészlet: Már 700-nál is több részletesen kidolgozott gépészeti, elektronikai, építészeti és vegyészeti sablon közül válogathatunk.
  • Integráció más eszközökkel: Kapcsolat a Prode© fizikai anyagjellemzőket, a CoolProp© áramlástani tulajdonságokat és összefüggéseket tartalmazó adatbázisokhoz, HDF5 fájlformátumok írása és olvasása, bármely ODBC kompatibilis adatbázis írása és olvasása, valamint mátrixok exportálása C++ kódként.

A Mathcad Prime 3.1 közel 700 beépített számítási sablont tartalmaz a gyakori mérnöki feladatokhoz. A számítások modulokként érhetők el.

„Nagyon örülünk, hogy megoszthattunk felhasználóinkkal a PTC Mathcad Prime 3.1 új verzióját – mondta Brent Edmonds a PTC Mathcad termék igazgatója. – Ebben a verzióban nagyon sokat dolgoztunk egy olyan megoldás létrehozásán, amely lehetővé teszi, a kritikus gépészeti számítások és tervezői szándékok egyszerű és költséghatékony megosztását a tervezőmérnökök között. Megszüntettük azt a régi munkamódszert, mely szerint, ha a CAD modell új verzióját kellett létrehozni, akkor manuálisan frissíteni kellett a CAD modell és a Mathcad dokumentum közti kapcsolatot. A Mathcad Prime 3.1 verziójával jelentős idő- és költség megtakarítást tudunk így elérni egy új projekt indításakor.”

A PTC Mathcad 3.1 verziója már letölthető a PTC oldaláról. A Creo-val történő integrációhoz PTC Creo® 3.0 M030, vagy újabb verzió szükséges.

További információk:

www.snt.hu/cad

06-1/371-8060

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek