A precíziós megmunkálás újradefiniálása

Sokoldalú, produktív és kompakt megoldás az 3- és 5-tengelyes megmunkálásra

2014. december 18., csütörtök, 10:17

Címkék: EuroMold 2014 Fehlmann Heidenhain iTNC 530 PICOMAX® 75

A Fehlmann bemutatta a kipróbált és megbízható PICOMAX® széria legújabb tagját. A nagy pontosságú, merev és energiahatékony PICOMAX® 75 függőleges megmunkáló központ 80 férőhelyes szerszámtárral rendelkezik. A megmunkálás során a munkadarabok betöltése elölről lehetséges és a hatékonyságot tovább emeli a kompakt, helytakarékos kialakítás, az automatizálási opció, a szerszám- és munkadarab-befogás számos módja és lehetősége, valamint a kiemelkedő ergonómia.

Alkalmazási területek

Nagy pontosságú 5-tengelyes marás kényelmes rögzítésekkel: a merev kialakítású gép univerzálisan használható és különösen alkalmas az orvosi technológiához, a repülőgépgyártáshoz, az optikai és elektronikai iparhoz kapcsolódó precíziós alkatrészgyártás során – azaz minden iparágban, ahol kulcsfontosságú a legnagyobb pontosság, a kiváló felületi minőség és a nagy vágási kapacitás.

Automatizálási lehetőségek

A PICOMAX® 75 tervezése során ügyeltek arra, hogy könnyen adaptálható legyen a különböző automatizálási koncepciókhoz és már az első napon maximális teljesítményt adjon. Dolgozzon akár önmagában, párban, vagy lineáris rendszerben, az automatizálás egy későbbi időpontban is könnyen megoldható. A paletták és alkatrészek számától függően a rendszert a rugalmas Fehlmann Milling Centre Manager (MCM), vagy az integrált paletta menedzselő fájl vezérli és felügyeli. Az oldalt felszerelt automatizálási csomag nem akadályozza a hozzáférést és a gép könnyű kezelhetőségét.

A legnagyobb pontosságra törekvő tervezés és kivitelezés

A merevség-optimalizált gépszerkezet, a beépített koordináta asztal, a nagyméretű lineáris sínek, valamint a tengelyeken elhelyezett precíziós üvegskálák kiváló minőséget, a teljesen digitális hajtástechnika pedig maximális dinamikát és termelékenységet eredményez. A gép szerkezeti alkatrészeinek tisztított szerelési felületei a lehető legjobb geometriákat garantálják. A tervezés során ügyeltek a nagy merevségre, a kiváló megközelíthetőségre, a helykihasználásra, a termikus stabilitásra és a kényelmes, rugalmas, felhasználóbarát ergonómiára.

5-tengelyes megmunkálás hozzáférési problémák nélkül

A gépszerkezetet, a Z-tengely elmozdulást és a geometriát a direkt pozícionálású Fehlmann ATS 200 osztókészülékekkel és forgató egységekkel optimalizálták, ami még a kocka alakú alkatrészek  5-tengelyes megmunkálása során is az elérhető legnagyobb pontosságot biztosítja. Az összehangolási ciklusok révén az ATS bármikor nagy pontossággal automatikusan újrapozícionálható. A PICOMAX® 75 szerszámgépet a kezdetektől fogva 3- és 5-tengelyes megmunkálásra tervezték, így garantáltan nincs korlátozás a mozgáspályákban. A szorító felület kialakítása támogatja a szegnyereg gyors és egyszerű beállítását. Hosszú munkadarabok esetében az ATS tiszta 4-tengelyes megoldásként használható.

Technológia és precizitás

PICOMAX® 75 megmunkáló központ három, 12 000, 20 000 (ISO/SK30), vagy 30 000 (HSK-E50) rpm fordulatszámú orsótípussal érhető el. Az aktív orsóhűtés és az alapváltozatban is integrált hőmérséklet-kompenzáció a legjobb termikus stabilitást biztosítja. A kompakt szerszámcserélőt láncos szerszámtárral és dupla megfogó szerkezettel látták el, lehetővé téve a frontoldali betöltést a megmunkálás során. Az alapváltozat 50 férőhelye egészen 80-ig bővíthető. A nagyméretű biztonsági ajtó egyidejű hozzáférést biztosít megmunkálási területhez felülről (daruval) és elölről.

A vezérlő dinamikus és egyszerű programozást tesz lehetővé. A Fehlmann alapból a teljesen digitális, az 5-tengelyes megmunkáláshoz és gyors 3D maráshoz ideális Heidenhain iTNC 530 vezérlést kínálja. Ezen kívül számos egyedi Fehlmann ciklus, például a HSC-SETUP (a tengely mozgás a megmunkálási módszertől függő optimalizálása), a TOOL-WARM-UP (nagy precizitást igénylő alkalmazások során a szerszámok célzott bemelegítése), illetve az összehangolási ciklusok (a 4. és 5. tengelyek automatikus precíziós összehangolása) áll rendelkezésre.

A Fehlmann PICOMAX® 75 technikai információi:

 • A kompakt, igényes kivitelezés, a tökéletes hozzáférhetőség és az ergonómia a legnagyobb pontosságot garantálja a 3-, 4-, és 5-tengelyes marás során
 • A megmunkálás során a kezelőoldalon tölthető, 50 (opcionálisan 80) férőhelyes, automatikus szerszámcserélő
 • Energia-optimalizált tervezés az energiahatékonyság növelése és a működési költségek csökkentése érdekében
 • Az állásidő során automatikusan kikapcsolódó tápegységek
 • A legújabb generációs, teljesen digitális, univerzális Heidenhain iTNC 530 vezérlő
 • Nagy merevség, golyósorsós meghajtások, digitális háromfázisú meghajtások AC motorokkal
 • Precíziós üvegskálák alapkivitelben is
 • Nagy nyomatékú Fehlmann motororsók 12 000, 20 000, vagy 30 000 maximális fordulatszámmal
 • X-Y-Z mozgástartomány: 600 x 400 x 610 mm
 • Gyorsjárati előtolás minden tengelyen 30 m/perc
 • Automatizálási opciók a hozzáférhetőség korlátozása nélkül.

www.fehlmann.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek