A Mazak piacra dobta az eszterga gépekre kifejlesztett robotcelláját

2018. április 09., hétfő, 18:26

Címkék: automatizálás eszterga esztergálás forgácsolás ipari robot robot robotcella robotika Yamazaki Mazak

A Yamazaki Mazak bemutatja új 'plug and play' esztergáját és robotizált megmunkálási csomagját, a QUICK TURN 250MY-t és a TA-12-t az alvállalkozói piac számára.

A csomag ideális a folyamatos, emberi beavatkozás mentes, éjszakai és hétvégi műveletekhez mivel a szerszámgépet és a robotot egyaránt a Mazak SmoothG CNC vezérli, mely tökéletes interfésszel rendelkezik és rendkívül gyors beállítást tesz lehetővé.

A TA-12 automatizálási csomag egy FANUC M-10iA/12 robotra épül, mely kategóriáján belül az egyik leggyorsabb kezelőrobot. Az ideális működés érdekében a robot 12 kg-os terhelhetőséggel és 1 420 mm-es hatókörrel rendelkezik.

A Yamazaki Mazak QUICK TURN 250MY esztergája és TA-12 megoldási csomagja

A nagy sebességű tengelymozgásnak és gyorsulásnak köszönhetően a 6 tengelyes keskeny robot dizájn könnyebbé és egyszerűbbé teszi a kompakt TA-12 cella elérését, a betöltéshez és kiadáshoz külön befogó kart használva. A karon és a csuklón át futó belső kábelezés  növeli a kábel élettartamát és megelőzi a kábel interferenciát, míg a zárt csapágyak és a kefenélküli AC elektromotorok védelmet és nagyobb megbízhatóságot nyújtanak a hosszabb életciklus és a minimális állásidő érdekében.

Egy a cellába épített periférikus lézer szkenner azonnal megállítja a robotkart, ha működés közben a gépkezelő egy meghatározott távolságon belül megközelíti a cellát. A cella további sajátossága az egyedi munkadarab felhalmozó funkció, mely felcserélhető munkadarab segítő oszlopokkal és GUI Grafikus Felhasználó Interfésszel rendelkezik, a SmoothG CNC-hez integrálva.

A Mazak kutatás-fejlesztése az Ipar 4.0-ra összpontosítva fejlesztette ki a TA-12 csomagot, mely a  szerszámgép és a robot automatika SMOOTH Technológia által vezérelt integrációját tökéletesíti. Ez a fejlesztés is hűen tükrözi azt, hogy miként csökkenti a Mazak a határidőket és a közvetett munkaerőköltséget kulcsrakész megoldásai révén.

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek