A kódminőség-ellenőrzés fontossága a gyártási folyamat során

Hatékony és megbízható kézi vonalkód-ellenőrző

2017. június 26., hétfő, 10:26

Címkék: azonosítás azonosítási technológia gyógyszer gyógyszergyár gyógyszergyártás gyógyszeripar Microscan vonalkód vonalkód rendszerház vonalkódolvasó

Egyes vállalatoknál a kódminőség-ellenőrzés már nemcsak belső igényként jelentkezik, hanem egyre inkább mint elvárás és kötelező előírás jelenik meg a mindennapokban. A termékek megfelelő azonosításához és az ellátási lánc folytonosságához használt vonalkódok ellenőrzése kulcsfontosságú kérdéssé vált a gyártás számára. A gyártási folyamat során nem elég kóddal ellátni a terméket és a csomagolást, hanem annak olvashatóságát, megfelelőségét, minőségét is folyamatosan biztosítani kell. A speciális eszközökkel megvalósított kódminőség-ellenőrzés lehetővé teszi, hogy már a kódgyártást követően – akár szúrópróba segítségével is – kimutathatók legyenek a jelölés előállításának hibái.

A 2019. február 9-ig bevezetésre kerülő, az Európai Unió legújabb, a vényköteles gyógyszerekre vonatkozó rendelete kapcsán a gyógyszeripari gyártókra még nagyobb feladat hárul, hisz nem csak az egyedi kódolásról kell gondoskodniuk, hanem a manipulálás ellenes csomagolásról is.

  

Az új rendelet alapján az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek külső csomagolásán olyan egyedi azonosítót kell elhelyezni, mely tartalmazza a termék azonosítószámát, egyedi sorszámát, a lejárati dátumot, valamint a batch számot. Ezzel az egyedi azonosítóval kiszűrhetők lesznek a hamisított gyógyszerek és elkerülhető lesz a legális ellátási láncba való bejutásuk. 

Az Microscan LVS-9580 nagy teljesítményű kézi vonalkód-ellenőrző kiváló megoldás a vonalkódok ellenőrzésére az ISO/IEC, ANSI, GS1 és UDI szabványoknak megfelelően. Nagy felbontású 5 megapixeles kamerájával az eszköz képes olvasni és elemezni a lineáris (1D) és kétdimenziós (2D) kódokat 76,19mm x 57,15 mm-es területen. Az 1D és 2D DPM jelölések 44 mm x 44 mm-ig ellenőrizhetők a MIL-STD-130, ISO és GS1 szabványok szerint. Az LVS-9580 különböző alapanyagú termékeken is alkalmas a vonalkódok beolvasására és ellenőrzésére pl.: műanyagokon, NYÁK-lapon, fémen, kartonon és szállítási konténereken. 

Az eszköz ideális gyártósori termeléshez és raktározási környezethez. Segítségével több ponton is elvégezhető a vonalkód-ellenőrzés:

Az LVS - 9580 fontosabb jellemzői:

 • Illesztő funkció alkalmassá teszik a látómezőnél nagyobb vonalkódok leolvasásához,
 • Ideális több gyártósoros termeléshez és raktározási rendszerkörnyezethez,
 • Mindössze 47 dkg súlyú,
 • Áramellátását a 3 m-es USB 2.0 kábel biztosítja,
 • A nyomtatott vonalkódokat az ISO/IEC, ANSI, GS1 és UDI nyomtatási minőségszabványok szerint ellenőrzi,
 • A DPM jelöléseket az ISO, MIL-STD-130 és GS1 szabványok szerint ellenőrzi,
 • Multi-Sector opció segítségével egyszerre ellenőrizhető az egy címkén található több vonalkód is,
 • 21 CFR Part 11 megfelelősség,
 • 15 nyelvet támogat, valamint lehetőség van továbbiak hozzáadására,
 • Minőségi adatjelentés készíthető auditálási célokra,
 • NIST által lekövethető kalibrált standard megfelelőségi tesztkártyával a rendszer kalibrálásához.

A MICROSCAN hivatalos magyarországi partnereként a fent bemutatott termékkel és minőségellenőrző szolgáltatásunkkal ideje korán javíthatók a minőségellenőrzés során előforduló hibák, ezzel elősegítve, hogy az előállított kódok a későbbiekben is biztonsággal olvashatók legyenek. Tapasztalt mérnök és értékesítői kollégáink állandó résztvevői a gyártói partnerek által szervezett szakképzéseknek. Naprakész ismereteinkkel  akár személyes szaktanácsadás keretein belül is – mindig a legmegfelelőbb megoldást keressük a felmerülő minőségellenőrzési feladatokra.

Amennyiben kérdése lenne vagy árajánlatot kérne a kódminőség-ellenőrzéssel vagy az LVS-9580 eszközzel kapcsolatosan, értékesítő kollégáink készséggel állnak rendelkezésére! (x)

Üdvözlettel,

Vonalkód Rendszerház Kft.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek