A fenntarthatóság környezetvédelmi alapelv

Hogyan járulhat hozzá egy törlőkendő környezetünk megóvásához?

2017. július 10., hétfő, 12:11

Címkék: felület felülettisztítás környezet környezetbarát környezetvédelem MEWA tisztítás tisztítástechnológia törlőkendő

Vigyáznunk kell környezetünkre, hogy gyermekeink és unokáink is egészséges és boldog életet él-hessenek. Ez a környezetvédelmi mozgalom alapgondolata, amely nemrég ünnepelte világnapját. Sajnos az Egyesült Államok kormánya nemrégiben visszalépett a nemzetközi klímavédelmi egyezménytől, ami komoly csapást jelent a környezetvédelem számára. Ennek ellenére a legtöbb ipari ország tisztában van azzal, hogy milyen felelősséget visel ezen a területen, és kiáll a fenntarthatóság ügye mellett. Nem is gondolnák, hogy egy közepes méretű vállalatnál is milyen sokat lehet tenni a környezetért egy egyszerű textil törlőkendő használatával.

Magyarországon elsősorban a strapabíró, teljes körű szolgáltatás keretében kínált törlőkendőiről ismerik a német MEWA vállalatot. Ezeket a legkülönbözőbb ipari vállalatoknál használják, a termelés minden fázisában. Akár gépeket kell megtisztítani, akár olajfoltokat eltávolítani, akár festékmaradékokat letörölni a nyomdahengerekről: a MEWA törlőkendői mindig segítenek.

A MEWA környezetbarát módon mossa ki a törlőkendőket  (Fotó: MEWA)

Persze, de egy egyszerű törlőkendőben hol találjuk meg a környezetvédelmi gondolatot? Először is, mint oly gyakran, a termék nagyszerűsége éppen egyszerűségében rejlik. A MEWA törlőkendőket a teljes körű szolgáltatás keretében összegyűjtik, kimossák, majd visszaviszik azz üzemekbe, és máris újra lehet őket használni. Így el lehet kerülni, hogy az egyszer használatos törlőkendőkből hulladékhegyek keletkezzenek. Megjelenik a fenntarthatóság, hiszen ebben a körforgásban a törlőkendőket újra meg újra lehet használni.

A textil törlőkendők többször felhasználhatók  (Fotó: MEWA)

Másodszor, a MEWA ezzel a rendszerrel a veszélyes hulladékok kezelésére is megoldást nyújt. Az ipari környezetben olajokat, kenőanyagokat, oldószereket és más veszélyes anyagokat használnak, amelyeket a törlőkendők magukba szívnak. A MEWA leveszi az üzemek válláról ezek kezelésének a terhét, hiszen a törlőkendőket környezetkímélő módon kimossák, és a problémás anyagokat elkülönítik.

Harmadszor, a szennyeződéseket termikusan hasznosítják – az előírásoknak megfelelő elégetésük során energiát nyernek a mosóüzem ellátásához. Ezzel csökken a teljes folyamat energiaigénye, kívülről, például erőművekből kevesebb energiát kell bevinni. Itt a fenntarthatóság a megtervezett, átgondolt folyamat eredményeként jelenik meg.

A háztartásban a hulladékok válogatása és későbbi újrafelhasználása révén ismerjük azt az elvet, amelyet a MEWA törlőkendő-szolgáltatása keretében alkalmaz. Csökken a hulladék mennyisége, javul a környezeti mérleg, és az üzemek alapkompetenciáikra tudnak koncentrálni. Nagymértékű fenntarthatóság – egy kisméretű törlőkendőben.

 

www.mewa.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek