A digitalizálás az EMO vezérmotívuma

2017. szeptember 05., kedd, 06:00

Címkék: digitalizálás EMO Hannover fémmegmunkálás Google HELLER ipar 4.0 RFID szerszámgyártás

Ha az ipar 4.0 csak egy új fotó- vagy tévéalkalmazás összefoglaló szakszava lenne, akkor az EMO Hannover 2017 szlogene is valahogy így hangzana: „Ipar 4.0 kívánságlista”, vagy „Industrial Internet of Things – mert hülye azért nem vagyok”. A „Hálózatosított rendszerek az intelligens gyártáshoz” mottó kicsit bonyolultabb, de jól emészthető, amit az EMO-kiállítók között a digitális átállásról végzett felmérés is megerősített.

E-mobilitás, könnyűszerkezetes gyártás és ipar 4.0

A Gebr. Heller Maschinenfabrik GmbH 2010 óta foglalkozik az ipar 4.0 koncepcióval – a jelenleg már unalomig ismételt kifejezést akkoriban még csak egy szűk réteg ismerte. A koncepcióhoz a cég egy külön K+F részleget is létrehozott, amelynek az a feladata, hogy az új technológiákat a jövő üzleti tevékenységeinek kifejlesztése szempontjából vizsgálja meg. Hét éven keresztül a fő hangsúly a belső égésű motorok szén-dioxid-kibocsátásának és fogyasztási szintjének csökkentésére, az elektromobilitásra, a könnyűszerkezetes gyártásra és az ipar 4.0-ra esett. A digitalizálás kulcsfontosságú elemei a kiegészítő gépfunkciók, a testreszabott szolgáltatások és a kibővített szerviztámogatási lehetőségek.

A cég a Heller4Industry égisze alatt minden tevékenységében a szinergiákat keresi az ipar 4.0-val és a digitális átállással kapcsolatban. A fémmegmunkálás termelékenységének növelése hozzáadott értéket teremt az ügyfelek számára. A teljes eszközhatékonyság (OEE) növelése – ami a rendelkezésre állás, a termelékenység és a minőségi változók eredője – megvalósítható, amennyiben a gépet összehangoljuk az érintett határfeltételekkel.

A Heller számára azonban az ipar 4.0 azt is jelenti, hogy javítani kell a vezérlést. Erre a célra egyszerű, új, gépkezelő-orientált felhasználói felületet hoztak létre az okostelefonokra vagy táblagépekre jellemző érintési funkciókkal. Egy másik ipar 4.0 építőelem a gyártási és karbantartási folyamatokat átláthatóvá tevő Heller Services Interface. A modul az elemzések és statisztikák alapját képezi, és támogatja a felhasználókat a gépleállások számának csökkentésében. A vizualizációs képesség segíti a karbantartó személyzetet a tengelyek, orsók és egyéb szerelvények helyzetére vonatkozó információk kinyerésében: megelőző karbantartást alkalmaz az aktuális kopási állapot meghatározása érdekében, és olyan megelőző intézkedéseket kezdeményez, amelyek célja a nem tervezett leállások elkerülése. A Heller4Performance modul a folyamatok és a teljesítmény javítására szolgál, ezért szinkronban továbbítja az intranetre a valós idejű adatokat, amelyeket egy felhőplatformon analizál és vizualizál.

A szerszám és annak digitális ikerpárja

Az ipar 4.0 adatgyűjtés és -elemzés nélkül zsákutca lehet. Az adatok megfelelő felhasználása a jövőben a versenyképesség záloga lesz. A fémmegmunkáló alkalmazások egyik legfontosabb gyártóeszköze kétségtelenül maga a szerszám. Az adatok átláthatóságát tekintve az ipar 4.0 a szerszám digitális képén áll vagy bukik. A digitális ikerpár minden releváns adattal segíti a fémmegmunkáló funkció szimulálását, a virtuális szerszámgép „felszerszámozását” vagy az értéknövelő lánc digitalizálását.

Az RWTH Aacheni Egyetem végzős gépészmérnökét ihlette meg az intézmény internetes koncepciója, valamint az összehangolt, egységes adatszerkezet gondolata. A Cimsource GmbH egyfajta „gyártástechnológiai Google”-ként létrehozta a ToolsUnited nevű platformot, amelynek legújabb funkcióit Hannoverben mutatja majd be. Egy új opció lehetővé teszi a szerszámgyártók számára, hogy saját portált működtessenek, és azon közvetlenül a kereskedőikkel kommunikáljanak.

A Cimsource célja az, hogy egy lépéssel továbbmenjen a digitális ikerpár kapcsán. Kutatóintézetekkel együttműködve kívánja megalkotni a fémforgácsolási folyamatok legfontosabb statisztikáit. Az adatok a vezérlésből származnak, és egy azonosító számmal a megfelelő szerszámhoz rendelhetők. A szerszámmal kapcsolatos adatoknak azonban mindig rendelkezésre kell állniuk, még a szerszám újraélezése esetén is, ezért azok a felhőben kerülnek tárolásra megfelelő életciklusfájlra történő hivatkozással.

A Cimsource jelenleg új RFID-technológiát fejleszt. A koncepció lelke egy miniatűr, rádióantennával rendelkező csip, amely a folyamat- és szerszámadatokat továbbítja és fogadja. Az elképzelés szerint olyan technológia hozható létre, amelyben a csipet a gyártás során a szerszámba helyezik oly módon, hogy az még újraélezés után is működőképes marad. Ily módon olyan adatgyűjtő eszköz hozható létre, amely nagy mennyiségű adatot generál a ToolsUnited platform számára, ahol adatbányász ​​algoritmusok segítik a fémmegmunkálás optimalizálását.

www.emo-hannover.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek