TERMÉK + MEGOLDÁS

Széles szállítópálya a FlexLinktől

A FlexLink kanyarodásra is képes, flexibilis, műanyag lánctagos pályáit több mint 30 éve széles körben alkalmazzák a csomagolási folyamatokban. Az eddigi, 45-től 300 mm-ig terjedő termékválasztékunk most három új szélességi mérettel – 322, 424 és 626 mm – bővül.

Tajvani kapcsolatok a láthatáron

Ígéretes tárgyalások folynak a magyar és tajvani cégek között, különösen az élelmiszeripar, az építészet, a környezetbarát építőipari megoldások és az elektromos járművek gyártása területén - közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) annak kapcsán, hogy a napokban ülésezett a Magyar-Tajvani Üzleti Tanács Tajpejben.

Megoldás a drive&control filozófia jegyében

A Bosch Rexroth Kft. autóipari referenciái az elmúlt évben tovább bővültek a drive&control filozófia jegyében, egy rendkívül magas minőségi követelményeket kielégítő, nemzetközi összehasonlításban is kimagasló projekttel.

Csomaglogisztika pontosan, szépen…

A svájci posta három csomagkezelő központjának továbbító- és osztályozóberendezéseit, valamint a TNT Express disztribúciós központját is a Sick nagy teljesítményű, 1D-s és 2D-s kódok olvasására alkalmas optikai auto-ID megoldásaival szerelték fel.

Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság

Már az italgyártókra sem lehet számítani. A Győri Szeszgyár elsősorban orvosi és vegyipari felhasználásra készíti majd melaszból a finomszeszt, ami az új technológiának köszönhetően nem lesz édeskés szagú.

Szemétből készülne a magyar dizájnpadló

A Graboplast Zrt. stratégiai céljának tekinti a másodlagos PVC-nyersanyagok nagyobb arányú feldolgozását, és az ehhez szükséges technológia megvalósítását. Ilyen gyártmány lehet a dizájnpadló, amelynek előállítására Tatabányán új gyár épülne mintegy 5 milliárd forintból - mondta Jancsó Péter, a vállalat elnök-vezérigazgatója december 7-én Győrben.

Superman 64 évnyi munkát végzett 3 hónap alatt

Az „Új tehetséggondozó programok és kutatások a Műegyetem tudományos műhelyeiben” című TÁMOP program keretében idén szeptemberben átadott szuperszámítógép hatékony segítséget jelent a BME számításigényes kutatásaiban.

Biztonsági lézerszkenner multiechó technológiával

Riasztás behatolás nélkül, behatolás riasztás nélkül – mindkettőt megbízhatóan ki kell küszöbölni a szabad területek megfigyelésére szolgáló rendszerek esetében. A Sick fejlesztésű, a többszörös visszhang technológiáján alapuló LMS53x lézeres mérőérzékelő alkalmazásával döntő teljesítményelőnyre lehet szert tenni az ilyen feladatoknál.

Új kaucsukkeverő üzem a Nyíregyházán

Új kaucsukkeverő üzemet avattak a nyíregyházi Phoenix Légrugó Technológia Kft.-nél. Az ipari létesítményt a német Continental gumiabroncsgyártó és autóipari alkatrész-beszállító konszern leányvállalata, a Conti Tech hozta létre 5 millió eurós, azaz mintegy 1,4 milliárd forintos beruházással.

Látni, mérni, érzékelni

„Handmade” – írják termékeikre a büszke gyártók. Valóban, az emberi munka és gondolkodás pótolhatatlan. Nem véletlen, hogy alaposan átgondoljuk a következményeket, ha bármilyen általunk végzett tevékenységet gépekre bízunk, vagy mesterséges intelligencia felügyeletének rendelünk alá. – Az automatizálási, azon belül a szenzortechnikai eszközök szállítóinak éppen ezért óriási a felelősségük, de a lehetőség is adott számukra, hogy megoldásaikkal átugorhatatlan akadálynak tűnő műszaki problémákat hidaljanak át. A világ egyik vezető szenzorgyártójaként éppen ezt tekintjük feladatunknak – mondja Simovics Tamás, a német SICK GmbH magyarországi értékesítési vezetője.

Ellenálláshegesztési Ankét

A GTE Hegesztési Szakosztályának Ellenálláshegesztési és rokon technológiák Szakbizottsága, a Rehm Hegesztéstechnika Kft. és az Óbudai Egyetem 2012. november 3-án rendezte meg az „Ellenálláshegesztés 2012” elnevezésű ankétját. A rendezvény mottója: „Tudjunk többet és használjuk hatékonyan”.

LCD kijelző a Balluff biztonságos I/O-moduljain

Manipuláció elleni védelemmel és megvilágított LCD kijelzővel elsőként a Balluff látta el fieldbus I/O-moduljait.

Operátor panel veszélyes területekre

A Pepperl + Fuchs TERMEX TX1107 - térben történő megjelenítésre és folyamat-megjelenítésre alkalmazható - operátor panel lehetővé teszi a Zóna 1/21 (ATEX és IECEx) területeken történő gépellenőrzést. Az eszköz elsősorban a vegyiparban, a gyógyszeriparban, az olaj- és gázfeldolgozó iparágakban, a gépgyártásban, valamint az élelmiszeriparban használható fel.

Mire készülnek a lámpagyárban?

A lámpatesteket gyártó simontornyai Techno-vill Kft. 160 millió forintos beruházással újítja fel üzemcsarnokát, a fejlesztésnek köszönhetően mintegy ötven százalékkal nő a gyártókapacitás.

A beszélő raktár

Míg a hangvezérlés egyes területeken, így például a hétköznapi mobiltelefóniában kevésbé ért el áttörését, addig a iparban és a szolgáltatási szektorban jelentős sikereket érnek el az arra épülő megoldások.

Új vontató négytonnás vontatási teljesítménnyel

Az anyagmozgató gépek, valamint raktári- és anyagmozgatási rendszerek területén a nemzetközi piacvezetők közé tartozó Jungheinrich 2011-ben tovább bővítette vontatóválasztékát. A német gyártó az EZS C40-es vontatót a hannoveri CeMAT 2011 kiállításon mutatta be. Az új típust kifejezetten arra fejlesztették, hogy különböző jellegű és minőségű útburkolatokon is nagy hatékonysággal szolgáljon, biztonságos irányíthatóság mellett.

DCX – a hidrosztatikus szintmérés új neve

A Keller AG für Druckmesstechnik a talajvíz, valamint tartályok töltési szintjének monitorozására szolgáló, változatos környezeti jellemzők mellett alkalmazható szintmérőket kínál, amelyek – igény szerint – önállóan, de integrált adatnaplózással, vezeték nélküli (GSM) adatátvitellel, környezeti nyomáskiegyenlítő kapillárissal vagy akár külön abszolútnyomás-érzékelővel, további opcióként pedig integrált hőmérsékletmérővel is működhetnek. A mélységmérőtől függően a szondák átmérője 16 és 18 mm-től 22 mm-ig terjed.

Környezetbarát fröccsöntő

Több mint 300 millió forintos beruházás keretében geotermikus energián alapuló hűtés-fűtés rendszert létesített az osztrák tulajdonban lévő, műanyag laboreszközöket gyártó Greiner Bio-One Hungary Kft. Mosonmagyaróváron.

Nemesít és technológiát fejleszt az Univer

Kelesztőkamrát és sütőkemencét állíthat üzembe az Univer az Új Széchenyi Terv pályázaton elnyert 135 millió forintból, de a paprikanemesítésre is komoly összeget fordít a cég.

Zöld utakon

Mintegy 200 éves múltra tekint vissza a cetolaj kézi felvitele a fémek jobb alakításához és formázásához, de a kenőanyagok típusai és felviteli módszerei alig változtak az eltelt hosszú idő alatt.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek