64 bites ARM-szerverprocesszorok támogatása

A SUSE új partnerprogramja a 64 bites ARM-processzorok támogatására is kiterjed

2015. augusztus 27., csütörtök, 17:10

Címkék: ARM-processzor openSUSE Build Service partnerprogram SUSE

A SUSE partnerei egy új, kifejezetten erre a célra kialakított SUSE Linux Enterprise Server-változattal tesztelhetik és fejleszthetik a 64 bites ARM processzorokhoz fejlesztett megoldásaikat.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE a 64 bites ARM-szerverprocesszorok támogatására is kiterjeszti partnerprogramját. Ennek köszönhetően a partnerek a SUSE Linux Enterprise 12 egy új kiadásához férhetnek hozzá, amelynek segítségével egyszerűen fejleszthetik, tesztelhetik és vezethetik be saját termékeiket olyan gyártók 64 bites ARM-chipjeire alapozva, mint például az AMD, az AppliedMicro vagy a Cavium, illetve olyan szervergyártók megoldásaira építve, mint például a Dell, az E4 ComputerEngineering, a HP vagy a SoftIron. Ezáltal a SUSE partnerei még szélesebb választékot és nagyobb rugalmasságot, illetve még több lehetőséget kínálhatnak ügyfeleik számára a technológiai infrastruktúra költségeinek csökkentéséhez.

„A SUSE kiemelten fontosnak tartja, hogy mindig az elsők között tegye elérhetővé rendszerét a legújabb, fontosabb platformokon. Ez a program pedig ugyanazokat az előnyöket és interakciós lehetőségeket nyújtja partnereinknek az ARM Aarch64 környezetben, amelyeket az x86-64, Power és System z megoldásokkal foglalkozó partnereink már megtapasztalhattak. A SUSE ARM-partnerprogramja teljes hozzáférést biztosít az ARM-partnerhálózat tagjai számára az Aarch64-támogatással rendelkező SUSE Linux Enterprise 12 szoftverhez, valamint a hozzá párosuló szakértelemhez” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

„Az ARM-szerverek iránti kereslet növekszik, és az első ARM-kiszolgálóegységek már meg is jelentek a piacon. A technológiát több egyedi területen elkezdték használatba venni a korai elfogadók, és a kereslet várhatóan tovább nő. Az IDC várakozásai szerint az ARM az IoT-megoldásokban is jelentős szerepet kap majd. Az Aarch64 rendszerhez kiadott SUSE Linux Enterprise pedig fontos lépés az ARM-szervertermékekre épülő Linux szoftverhálózat kiépítésében” – foglalta össze Matt Eastwood, az IDC vállalati infrastruktúrákért és adatközpontokért felelős részlegének alelnöke.

Az ARM-szerverprocesszorok olyan méretezhető technológiai platformot biztosítanak, amely jól konfigurálható az adatközpontok különféle üzleti vagy alkalmazásbeli követelményeinek megfelelően, legyen szó akár hatékony webes informatikai szolgáltatásokról vagy éppen felhőalapú rendszerek gyors felépítéséről. A partnerek számos különböző piaci szegmensben kihasználhatják a SUSE Linux Enterprise ARM-processzortámogatásának előnyeit, többek között az olyan célorientáltan kiépített készülékek esetében, mint a biztonsági, orvosi és hálózati berendezések, valamint a jól méretezhető számítástechnika, a megosztott tárolás, illetve a szoftveralapú és klasszikus hálózatkezelés területén.

Annak érdekében, hogy minél egyszerűbb hozzáférést biztosítson a technológiához a partnerek számára, a SUSE az openSUSE Build Service szolgáltatásba is beépítette az ARM- és az AArch64-támogatást. Ez lehetővé teszi a közösség számára, hogy valódi 64 bites ARM-hardveren és a SUSE Linux Enterprise 12 bináris fájljain alapuló csomagokat hozzanak létre. Ezáltal lerövidíthetik a piaci megjelenéshez szükséges időt, valamint egyszerűbben orvosolhatják az esetleges kompatibilitási hibákat. Mindez a végfelhasználók számára is előnyös, hiszen a partnerek kevesebb idő alatt építhetik fel, tesztelhetik és hozhatják forgalomba a 64 bites ARM-architektúrán alapuló termékeiket.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek