TC eMap – újragondolva, funkciókkal bővítve

A TimoCom Tracking biztonságot és hatékonyságot kínál

2013. július 15., hétfő, 16:25

Címkék: flottakövetés flottamenedzsment fuvarozás szállítmányozás telematika TimoCom

Az új terméket először az idén június elején jelentkező müncheni „transport logistic” szakvásáron mutatták be a nyilvánosság előtt.

 
Az új TC eMap® modern, letisztult és átlátható. Az átláthatósága akkor is megmarad, ha tíz, vagy annál több különböző telematikai rendszerrel felszerelt jármű jelenik meg a térképen. Ez a legnagyobb újítás az új TimoCom termékben: a lehetőség, járművet nyomon követni vagy nyomon követtetni, függetlenül a telematikai rendszer gyártójától. Hogy a járműveket jobban be lehessen azonosítani, minden GPS-jeladónak egy egyedi nevet lehet adni. Ez az áttekintésnél, és ugyanúgy a térképen is címkeként látható lesz a képernyőn. Csak egy kattintás a járműre, és az áttekintőlista máris átvált a kontakt adataira. Így igény esetén máris felvehetjük a kapcsolatot a partnerünkkel.
 
 

A gyártókat átfogó nyomkövető megoldás

A típustól és mérettől független beépített telematikai szolgáltatások egy rendszeren belül elérhetővé válnak. Így közel 20 európai GPS-szolgáltató elérhető lesz a TC eMap® szolgáltatásban. Ezt nem kell megvárnia. – A kezdetektől fogva kapcsolatban állunk a leggyakrabban használt telematikus rendszerek gyártóival. De ez korántsem jelenti azt, hogy itt megállunk. Ha az ügyfeleink közül valaki olyan rendszert használ, ami még nincs beépítve a TC eMap® szolgáltatásunkba, jelentkezzen nálunk. Mi pedig a lehető leggyorsabban felvesszük a kapcsolatot a szolgáltatóval, hogy a nyomkövető rendszerünkbe beintegráljuk – mondta el Marcel Frings, a TimoCom vezető képviselője. Azáltal, hogy a nyomkövető megoldás gyártótól független, a TC eMap® kisebb vállalkozásoknak és szolgáltatóknak is érdekes lehet. Így a folyamatosan cserélődő megbízókat is egyszerűen és gyorsan nyomon követhetik a TC eMap®-on keresztül. A szolgáltatók akár meg is jelölhetik azokat a fuvarozókat, akik biztosan eljuttatják az adott árut A pontból B pontba. – A megbízók már a munka kiadása és a kapcsolatfelvétel előtt látják, hogy az adott fuvarozó nyomon követhető járművel rendelkezik-e. A járműbevitel menüpont alatt a szolgáltatók külön kiemelhetik, hogy engedélyezik-e a járművüket nyomon követni a TC eMap® segítségével – árulta el Frings.
 
Az új TC eMap® modern, letisztult és átlátható

Az eddig megszokott TC eMap® funkciók megmaradnak

A nyomkövető funkció mellett a TC eMap®-ban továbbra is megtalálható az útvonaltervező és kalkulációs modul is. A felhasználók könnyen és gyorsan átléphetnek egy fuvarajánlatból a TC Truck&Cargo®-ból oda, ahol a megtett út adatait és költségeit számolhatják ki. Az útvonaltervezéssel együtt a TC eMap® megjeleníti az aktuális közlekedési információkat is. Így az útdíjak tervezése előtt még eldönthetjük, hogy a kiválasztott útvonal tényleg minden szempontból a legmegfelelőbb-e. Továbbá
lehetséges még az utazási költségek és a mellékköltségek (például autópályadíjak) kiszámolása is a kiválasztott távra.
 
 

Első kézből az új TC eMap® szolgáltatásról

A TimoCom Soft- und Hardware GmbH új, nyomkövető funkcióval kiegészített TC eMap® szolgáltatásáról Marcel Frings-szel, a TimoCom vezető képviselőjével beszélgettünk.
 
A+Cs LOGMONITOR – Június elején dobták piacra az új TC eMap® szolgáltatást beépített nyomkövető funkcióval. Mi a különlegessége a terméknek?
 
Marcel Frings: Nem csak egy hanem több különlegessége is van. A nyomkövető funkció önmagában is kuriózum. Mi vagyunk az egyetlen olyan szolgáltató a fuvarbörzék között, akik ilyen terméket kínálnak. Az új Tracking szolgáltatásnak az egyik nagy előnye az, hogy a TC Truck&Cargo® fuvar és raktérbörzéből közvetlenül elérhető a TC eMap® szolgáltatás és benne az új nyomkövető funkció is, így nem kell elhagyniuk a megszokott TimoCom platformot. Az egyik legfontosabb tulajdonsága a programnak, hogy egy kattintással akár több különböző telematikai rendszert is elérhetünk. Az összes nagyobb és ismertebb telematikai szolgáltatóval együtt dolgozunk. Egy ilyen, gyártótól független nyomkövető megoldás még soha nem létezett a fuvarbörzéken.
 
Kihez szól az ajánlat? A speditőrökhöz vagy a fuvarozókhoz?
 
- Mint a börzénk is, így az új TC eMap® szolgáltatásunk is minden olyan vállalkozásnak szól, akik részt vesznek a szállítmányozás körforgásában. A szállítmányozók mindenekelőtt rengeteg időt takaríthatnak meg a nyomkövető rendszerrel TC eMap®-on. Mindenki tudja, hogy megy ez manapság: a munkát adó felhívja a szállítmányozót, hogy hol van éppen az autója a rakománnyal. A szállítmányozó ezután megadja az autó tartózkodási helyét. Ez a jövőben hatékonyabban történik majd. A fuvarozóknak csak egyszerűen jóvá kell hagynia a meghatározott jármű követését a programon keresztül. Így az unalmas és időigényes telefonbeszélgetések helyett egy kattintással tudni fogjuk, hogy az áru éppen hol tartózkodik és pont akkor, amikor erre az információra szükségünk van. Végül pedig, a nyomon követés a TC eMap®-on keresztül egyszerű és átlátható. A speditőr vagy a diszponens egy képernyőképen látja az összes telematikai rendszert, a különböző platformok közti váltogatás nélkül.
 
A fuvarozók mit profitálhatnak ebből?
 
- A fuvarozó számára egyértelműen versenyelőny, ha a járműve követhető az utakon. Minden ügyfelünk a járműbevitelnél megadhatja, hogy rendelkezik-e a járműve telematikai rendszerrel, azaz nyomon követhető-e. A szállítmányozási szektorban a biztonság a legfontosabb: ha két fuvarozó között kéne választanom és az egyiknek van telematikai rendszere, a másiknak nincs, megbízóként egyértelműen a nyomon követhető jármű tulajdonosának adnám a fuvarmegbízást. Az a tény, hogy percről percre élesben követhető a feladatot teljesítő jármű, az mindenféleképpen egy bizalmi előnyt eredményezhet – és ez az, amit szolgáltatóként megmutathatok a megbízónak a TC eMap®-on keresztül.
 
 
www.timocom.hu
 
A cikk megjelent az A+CS Logmonitor magazin 2013. májusi számában
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek