Hétszáz új munkahely Szombathelyen

A LuK Savaria Kft. fejlesztésével két év alatt hétszáz új munkahely létesül

2012. március 20., kedd, 06:26

Címkék: LuK Savaria Kft. munkahely Schaeffler szombathely

A főként kuplungok és lendkerekek gyártását végző LuK Savaria Kft. 15 milliárd forint értékű fejlesztést hajt végre Szombathelyen. A német Schaeffler csoporthoz tartozó cég a jövő év végéig egy 19 ezer négyzetméter alapterületű új csarnokot építtet.

Az új gyártócsarnok építése 3,3 milliárd forintba kerül, amelyhez az LuK az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében egymilliárd forintos támogatást nyert el - tájékoztatta az MTI-t Kenyeresné Vörös Rita, a társaság személyügyi vezetője. Elmondta azt is, hogy a beruházás nagyobb részét a csúcstechnológiát képviselő gépek, megmunkáló berendezések beszerzése és telepítése teszi majd ki.

LuK Savaria 15 évvel ezelőtt telepedett meg Szombathelyen, jelenleg 1.700 embert foglalkoztat, ám a létszámot még az idén 1.900 főre emelik, majd 2014 végéig 2.400-ra tervezik növelni. Főleg mérnököket, középfokú műszaki képzettséggel rendelkező szakembereket keresnek.

A szakember-utánpótlás érdekében a cég maga is sokat tesz, 200 millió forintos beruházással épített tanműhelyükben fémforgácsoló szakmunkásokat képeznek, nemrég pedig a győri Széchenyi István Egyetemmel kötöttek megállapodást arról, hogy az egyetem hét hallgatója a duális képzés formájában két teljes félévet tölthet el a gyárban, gyakorlati tapasztalatokat szerezve. Ez idő alatt az LuK ösztöndíjjal és szállással is segíti a diákokat.

Az LuK 1997-ben kezdte meg termelését szombathelyi üzemében, árbevételük tavaly elérte a 460  millió eurót. Termékeiket a BMW, Audi, Ford, Fiat, Peugeot, Mercedes, Isuzu, Opel és Hyundai autókba építik be.

MTI
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek