Modern Gyárak Éjszakája 2018-ban is!

November 16-án, 16 és 22 óra között ismét Modern Gyárak Éjszakája.

2018. november 13., kedd, 16:09

Címkék: digitalizálás gyárlátosagtás ipar 4.0 KKV modernizáció

A különleges éjszakán az érdeklődők testközelből láthatnak példákat a negyedik ipari forradalom automatizált és digitalizált termelési megoldásaira, és megtudhatják, hogyan néz ki egy igazán modern gyár.

A rendezvény házigazdája az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt, mely ezzel az eseménnyel is arra szeretne rávilágítani, hogy az ipar fejlődése nemcsak kihívásokat, hanem lehetőségeket is teremt az élet számos területén. A program különösen érdekes lehet a termelő kkv-k, az iparban dolgozók és a pályaválasztás előtt állók számára, akik most bepillantást nyerhetnek abba, milyen perspektívát kínálnak az okos gyárak, mint üzleti partner vagy munkáltató.

Az elmúlt évtized technológiai fejlődése – különösen az infokommunikáció és számítástechnika területén – forradalminak nevezhető változásokat hozott a mindennapokban. Nincs ez másképp az iparban sem. Korszerű, jövőbe mutató és mindenki számára előnyöket kínáló megoldások jönnek létre.. Aki termelésben érdekelt, annak el kell látogatnia a Modern Gyárak Éjszakájára, hogy meglássa, milyen módszereket alkalmaznak a legjobbak.

A rendezvényt az „Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt – Legyen részese Ön is az ipar fejlődésének” program keretében immár második alkalommal tartják meg országszerte.  Idén 12 megye 36 gyárában ismerkedhetnek meg a korszerű ipari termeléssel és az okosgyárak működésével az érdeklődők. Az eseményen megtekinthető gyárak legtöbbje az autóiparban, gépiparban és az elektronika területén tevékenykedik, de csatlakoztak az eseményhez az élelmiszeriparból és a gyógyszeriparból is. A szervezők több mint 3500 látogatót várnak, az éjszakai látogatások regisztrációhoz kötöttek és a helyek gyorsan fogynak a www.ipar4.hu oldalon.

A konvergenciarégióban működő termelő mikro-, kis- és középvállalkozások számára szolgáltatásokat kínáló kiemelt projekt szakemberei ezzel az eseménnyel is azt szeretnék bemutatni, hogy ipar 4.0 a mindennapok valósága. Ehhez ad támogatást a projekt. A digitalizáció révén jelentős versenyképesség-növekedést érhetnek el a hazai kis- és középvállalkozások. A hazai és nemzetközi nagyvállalatok többsége már beépítette stratégiájába, és alkalmazza az ipar 4.0 megoldásokat, azonban a velük üzleti kapcsolatban álló kis- és középvállalkozások esetében a szemléletmód megváltoztatására van még szükség. Az ipar 4.0-ás eszközök használata jelentős, gyorsan realizálható termelékenységjavulást eredményezhet, ezen felül megoldást kínálhat a rendelkezésre álló szűkös munkaerő még hatékonyabb alkalmazására is. Célunk, hogy a feldolgozóiparban működő szervezetek megismerjék a legújabb technológiákat, valamint módszertani ismereteket kapjanak ezek bevezetésének és alkalmazásának megkönnyítésére. Ebben a munkában 5 Mintagyárral és egy Technológiai Központtal működik a program  együtt, amelyek egész évben látogathatók. A 2,35 milliárd forint keretösszegű GINOP-1.1.3-16-2017-00001 kódszámú, Termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása projektet az IFKA által vezetett, IVSZ-szel közös konzorcium valósítja meg.

A gyárlátogatás mindenki számára ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, amely a www.ipar4.hu-n érhető el.

Kapcsolat:

info@ipar4.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek