Újabb lépés a GAMF-Eckerle együttműködésben

2016. március 12., szombat, 12:02

Címkék: automatizálás Eckerle felsőoktatás GAMF Kecskeméti Főiskola képzés

A Kecskeméti Főiskola GAMF Karának mérnökhallgatóit látta vendégül az Eckerle Magyarország február végén, Kiskőrösön. A diákok az üzemlátogatáson betekintést nyerhettek a gyártás-, és automatizálástechnika rejtelmeibe, valamint az Eckerle hazai gyáregységének mindennapi működésébe. A cég elhivatott a tevékenységéhez kapcsolódó műszaki szakképzések támogatása iránt, így a tanulmányi-, és aktuális álláslehetőségekről is tájékoztatták a nyílt nap résztvevőit.

Ipari informatikus, valamint gépészmérnök-mechatronika szakirányos hallgatók részvételével zajlott a február végi GAMF-Eckerle üzemlátogatás, ahol az Eckerle Magyarország kiskőrösi gyáregységének bemutatkozója mellett, a rendezvény lehetőséget biztosított a diákoknak, hogy a tanulmányaikhoz szükséges szakdolgozati és gyakorlati témákban is tájékozódjanak.

A prezentációkat és műhelylátogatásokat követően személyes konzultációkra kaptak lehetőséget az érdeklődő ”GAMF-os” hallgatók, így a cég egyes osztályvezetőivel egyeztethettek szakdolgozati témaválasztásukról, szakmai gyakorlati lehetőségekről, illetve a végzést követő munkalehetőségekről.

Az alábbi, rövid interjú Láng Bélával, a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai (GAMF) Karának gépészmérnök-mechatronika szakirányos hallgatójával készült. A szomszédos településről érkezett a nyílt napra, tanulmányait követően pedig az Eckerle kiskőrösi egységénél szeretne elhelyezkedni.

  • Mióta jársz a kecskeméti Főiskolára?

Harmadéves mérnökhallgatóként tanulmányaim utolsó tantárgyait teljesítem ebben a félévben, amit szakdolgozatom megírása, majd hathetes szakmai gyakorlat követ.

  • Mikor hallottál először az Eckerle Magyarországról?

Az ismeretség gyökere középiskoláig nyúlik vissza, amikor egy előadás keretein belül az Eckerle képviselői bemutatták, hogy miért is jó, ha az ember mérnöknek tanul, illetve mik a lehetőségek a cégnél a jövőnkre nézve.

  • Mennyire ismered a céget?

Mivel az Eckerle Magyarország kiskőrösi telephelyétől tíz kilométerre lakom, így szerencsére igen jól. A cégnél dolgozott, illetve dolgozik több ismerősöm és barátom is, így kellő mennyiségű információt kaptam rajtuk keresztül a cégről, és az Eckerle szakterületeiről is.

  • Milyen lehetőségekről hallottál a jövődet tekintve?

Jelenleg a cég részt vesz a Kecskeméti Főiskola duális képzésében, rendszeresen állás lehetőségeket hirdet, és ami a legfontosabb, hogy nem csak többéves tapasztalattal rendelkező mérnökökre számít. Szakdolgozati témákat, illetve gyakorlati helyeket kínál végzős hallgatóknak, majd munkahelyet a friss diplomás pályakezdőknek. A cégnél dolgozóknak lehetőségük van külföldi munkavállalásra és tapasztalatszerzésre, továbbá szakmai továbbképzésekre.

  • Elégedett vagy a tanulmányaid utáni lehetőségekkel?

Pozitív visszajelzést kaptam, hiszen pályakezdő mérnököket is alkalmaznak, ami számomra kiemelten fontos. Továbbá minden kérdést megválaszoltak, ami felmerült bennem. A cég vezető beosztású embereivel beszélgethettünk, akik rendelkezésünkre bocsájtottak minden hasznos információt az egyes szakterületekkel és lehetőségekkel kapcsolatban.

  • Mi az összbenyomásod a nyílt napról?

A gyárlátogatás személy szerint nagyon tetszett, hisz hosszú idő után beléphettem a kiskőrösi csarnokba, így a hallott történetek mellé végre már kép is társulhatott. Az üzemlátogatás megerősítette a 2015-ös állásbörzén hallott információkat számomra. A nyílt nap megfelelő betekintést engedett ahhoz, hogy tudjam, jól döntöttem azzal kapcsolatban, hogy gépészmérnök leszek

  • Milyen érdekességgel találkoztál az üzemlátogatás során?

A legérdekesebb számomra az volt, hogy az összeszerelt célgépeket élet valójában is megtekinthettünk. Láthattuk, hogy milyen komoly tervezés, egyedi alkatrészgyártás, összeszerelés és programozás van egy ilyen projekt mögött, aminek a végeredménye nagyon is kézzelfogható. Izgalmas, hogy egy háromdimenziós számítógépes modellből, hogyan lesz valódi gyártósor, mindezeken pedig lépésről lépésre mentünk végig az Eckerle egyes csarnokain belül.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek