Pneumatikai roadshow pályakezdő mérnököknek

2015. október 20., kedd, 18:35

Címkék: Aventics Kft. felsőoktatás pneumatika Pneumobil roadshow

Éves előadássorozatát indította el az AVENTICS Hungary Kft., mely során a cég szinte minden hazai egyetemet meglátogat, ahol műszaki mérnökképzés folyik. A rendezvény során a vállalat a legújabb technológiai megoldásait mutatja be a hallgatóknak, emellett pedig a levegővel hajtott járművek megmérettetéséről, a 2016-os Pneumobil Versenyről és az új versenykiírásról is szó esik majd.

A héten indította el éves felsőoktatási rendezvénysorozatát az AVENTICS Hungary Kft. A két hetes körúton számos hazai egyetem mellett, idén több határon túli intézmény is az állomások közé került. Az egyetemek egy-egy műszaki előadásán az adott témakör szakértő kollégái szólalnak fel az AVENTICS egri gyárának képviseletében. Az általános cégismertetők mellett a legújabb megoldásokat, a cég egyes termékeit és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat mutatják be a hallgatóknak. Egy kompresszorról működtetett pneumatikus számológép segítségével nemcsak a technológia gyakorlati alkalmazásába pillanthatnak be az érdeklődő diákok, de a IX. Nemzetközi AVENTICS Pneumobil Versenyen induló egyetemi csapatok további hasznos ötleteket kaphatnak épülő járműveik konstrukcióihoz.

„Előadássorozatunk célja, hogy a főiskolákkal, egyetemekkel karöltve, évről évre megmutathassuk a pályakezdő mérnökhallgatóknak és a műszaki élet leendő szakembereinek a legújabb technológiai fejlesztéseinket, így a pneumatikában rejlő további piaci lehetőségeket.” – tájékoztatott Kriston Adrienn, az AVENTICS Hungary Kft. HR referense. A szakértő elmondta, hogy a rendszeres egyetemi kapcsolattartás és szakembertoborzás mellett ilyenkor tájékoztatják a soron következő Pneumobil Verseny induló egyetemi csapatait is az aktuális, versennyel kapcsolatos információkról, melynek idei jelentkezési határideje október vége.

A jövő évi rendezvényt érintő legfontosabb változások között szerepel például egy új kategória kiírás, mellyel három naposra bővül a májusi verseny. A ”projektmenedzsment” kategóriában a járművek tervezési folyamatát, és annak prezentálását értékeli majd a szakmai zsűri, figyelembe véve a gazdasági szempontokat is. Az egyetemi csapatok egy központi online felületen regisztrálhatnak, és a tervdokumentációkat is ugyanerre a felületre kell feltölteni, szigorúbb határidők mellett. Április végéig egy videót is várnak a szervezők a versenyző pneumobilok működőképes állapotáról.

Idén először „Egyetemi pontversenyt” hirdet az AVENTICS, mellyel a verseny normál kategóriájának első 10 helyezettje kaphat pontot, hasonlóan a Forma 1 pontozási rendszeréhez. A számításnál a négy fő versenyszámot - így a konstrukció eredetiségét, valamint a három fizikai futamot (távolsági, ügyességi, gyorsulási) - veszik figyelembe. Az egyetemek pontszámát az intézményből jelenlévő csapatok összteljesítménye adja. 2016-ban az utolsó három év összesített eredménye alapján alakul az egyetemek sorrendje, az első három helyezett díja pedig egyetemenként egy bruttó 1.000.000 Ft értékű voucher, mely az Aventics Hungary Kft. termékeire váltható be, szabadon választott, oktatási vagy akár kutatási célra.

Az idei AVENTICS Egyetemi Roadshow állomásai:

 • Szegedi Tudományegyetem
 • Kecskeméti Főiskola
 • Debreceni Egyetem
 • Kolozsvári Egyetem
 • Petru Maior Tudományegyetem
 • Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem
 • Miskolci Egyetem
 • Óbudai Egyetem
 • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 • Nyíregyházi Főiskola
 • Nyugat-magyarországi Egyetem

www.aventics.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek