Mire tanít az Opel?

2012. október 12., péntek, 09:13

Címkék: asszisztens gépipari képzés műszerész technikus opel-gyár szakképző iskola Szentgotthárd

Új oktatótermeket avattak csütörtökön az Opel Szentgotthárd Kft. gyárában. A termekben műszerész technikusok és gépipari mérnökasszisztensek képzése folyik.

Légrádi Edit, az Opel-gyár szóvivője közleményében emlékeztetett: a cég és a helyi III. Béla Szakképző Iskola és Kollégium még januárban állapodott meg arról, hogy a gyár területén közös oktatótermeket hoznak létre, ahol egyrészt az oktatási intézmény tanulóinak gyakorlati képzése, másrészt a gyár munkatársainak szakmai továbbképzése zajlik.


    A műszaki oktatótermek szeptemberre elkészültek, így már a tanév elején megkezdődhetett három évfolyamon az automatikai műszerész technikus és gépipari mérnökasszisztens szakos hallgatók órarend szerinti gyakorlati oktatása - fűzte hozzá.
A szentgotthárdi üzem három oktatótermet bocsátott rendelkezésre, amelyeket részben a szakképző intézet szerelt fel a Vasi TISZK támogatását is igénybe véve az oktatáshoz szükséges eszközökkel, részben az Opel-gyárban alkalmazott speciális műszaki berendezésekkel töltötték meg. A most átadott oktatótermekben programozási, hidraulikai és pneumatikai, valamint egyéb modern karbantartási és gyártástechnológiai képzéseket tarthatnak - közölte Légrádi Edit.

MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek