IAEA Robotics Challenge

A LEMO által támogatott svájci Rovenso startup cég bejutott a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) által fémjelzett Robotics Challenge versenybe.

2017. november 30., csütörtök, 15:21

Címkék: atomenergia Lemo Nemzetközi Atomenergia Ügynökség robot robotika

A rendezvényt az ausztráliai Brisbane városában tartották. A kihívás célja olyan robotok megalkotása volt, amelyek az IAEA ellenőreinek tudnak segíteni feladataik ellátása során. Pontosítva: képesek elvégezni az ismétlődő feladatokat és az azonosítási teendőket a nagy sugárzásnak kitett zónákban.

"Az ehhez hasonló tevékenységek automatizálása tökéletesen illeszkedik a ROVENSO küldetéséhez - mondta Thomas Estier, a Rovenso vezérigazgatója. - Intelligens robotokat tervezünk és építünk, amelyek képesek helyettesíteni az emberi munkaerőt a kihívásokkal teli és ártalmas környezetekben. Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy bemutathattuk, miként hajtja végre a ROVéo ezen feladatokat, ezenkívül megismerhettük a többi csapat megközelítéseit és összehasonlíthattuk a különböző hardveres megoldásokat." Az egész ROVENSO csapat ezúton is köszönetét fejezi ki a partnereinek és különösen a LEMO SA cégnek. "A kihíváson való részvétel a vállalataink között létrejött hosszú távú együttműködés legelső látható eredménye - tette hozzá Thomas Estier. - Svájcban számos ipari partnercég található, amelyek kiemelt fontosságot tulajdonítanak az innovációnak és sok időt, energiát és pénzt fordítanak arra, hogy együttműködjenek a startup cégekkel."

"Nagyon izgatottak voltunk, hogy a ROVENSO-val együtt részt vehettünk ebben a rangos robotikai kihívásban - mondta Mathieu Menet, a LEMO innovációs menedzsere. - A kihívás lehetővé tette a nemzetközi robotikai szakértők számára, hogy új megoldásaikat valódi ellenőrzési feladatok elvégzése során teszteljék és mérjék össze. A Rovensóval folytatott együttműködés - a versenyen túlmutatva - lehetővé teszi a LEMO számára, hogy új fejlesztésekkel bővítse megoldási portfólióját a robottechnológiához kapcsolódó csatlakozók területén."

www.lemo.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Legfrissebb
Legolvasottabb
Média Partnerek