Hogy üzlet is legyen a tudásból

Tandíjmentes nemzetközi mesterképzés indul az ELTE-n és a Műegyetemen

2013. március 25., hétfő, 06:51

Címkék: adatvédelem Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem EIT ICT Labs Eötvös Loránd Tudományegyetem Európai Unió Innovációs és Technológiai Intézete IT képzés kommunikáció Műegyetem programtervezés

Az informatikai és üzleti tudást ötvözi az ELTE-n és a Műegyetemen induló tandíjmentes nemzetközi mesterképzés, amelyre április 10-ig lehet jelentkezni. Az uniós állampolgárok számára tandíjmentes oktatás során a diákok két európai nagyvárosban tanulnak, nyári egyetemen és ipari partnerekkel közösen szervezett gyakornoki programban is részt vesznek.

A programot nyolc európai ország tizenkilenc egyeteme közül választva, két egymást követő évben, két ország két egyetemén végzik a diákok. A közös képzésben a kelet-közép-európai régióból csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vesz részt, három szakiránnyal. A program célja olyan kreatív, vállalkozási ismeretekkel is rendelkező informatikus szakemberek képzése, akik szakmai feladataikat önállóan és csoportmunkában is képesek magas szinten elvégezni. Az ELTE a szolgáltatásközpontú programtervezés, valamint biztonság és adatvédelem programokon, a BME pedig digitális média és kommunikációs technológia, valamint szolgáltatások területen képzi a diákokat. Az európai szintű közös képzést 2012-ben az Európai Unió Innovációs és Technológiai Intézete (EIT) által létrehozott informatikai tudományos és innovációs közösség, az EIT ICT Labs indította el.


(MTI)
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek