BME hallgatói sikerek a Beckhoff XTS közreműködésével

2015. november 29., vasárnap, 10:38

Címkék: automatizált gyártási cella Beckhoff BME evopro ipari robot lineáris szállítórendszer Mach-Tech 2015 XTS

A Beckhoff XTS lineáris szállítórendszere nemcsak az idei Ipar Napjai kiállításon lett díjazott, hanem a Budapesti Műszaki Egyetemen tanuló diákokat is hozzásegítette a sikerhez.

Benei Zoltán a GraphIT Kft. Design Contest 2015 versenyén az NX szekcióban III. helyezést ért el az általa tervezett, robotot és XTS lineáris szállítórendszert tartalmazó gyártócella Siemens NX CAD rendszerrel készített 3D-s CAD modelljével, amelyet felhasználva Brányi István a gyártócella virtuális beüzemelését valósította meg.

A robotos cella egyik kialakítási változatának díjnyertes 3D-s CAD modellje (Forrás: Benei Zoltán)

A hallgatók szakdolgozatírási munkájuk során egy robotos cella gépészeti tervezésével, gyártásával, programozásával, virtuális és tényleges beüzemelésével foglalkoztak. A diákok szakmai munkáját Kozó Gábor, az ipari automatizálással, mérnöki megoldásokkal és innovációs fejlesztésekkel foglalkozó evopro systems engineering Kft. gyártásautomatizálási szakterületének vezetője irányította és támogatta. Az evopro systems engineering Kft. évek óta folyamatosan együttműködik a Budapesti Műszaki Egyetem Gyártástudomány és –technológia tanszékével. Az együttműködés keretében nagyon színvonalas, aktuális, valós ipari feladatokkal fogadnak a vállalathoz gépészmérnök és mechatronikus hallgatókat, akik a program keretében új ismeretekkel egészíthetik ki az egyetemen megszerzett elméleti tudást.

 A megvalósított robotos cella az Ipar napjai, MACH-TECH kiállításon

A gyakorlatban is megvalósított palettázó alkalmazás az idei Ipar Napjai, MACH-TECH kiállításon a Beckhoff Automation Kft. standján volt látható.

Gratulálunk a hallgatóknak a szorgalmas, lelkiismeretes munkával elért eredményekhez!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek