Az Óbudai Egyetemen nyáron is tanulnak

2012. augusztus 08., szerda, 10:15

Címkék: Budapesti Elektromos Művek NyRT ELMÜ gépészmérnök informatikus Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar MTESZ óbudai egyetem villamosmérnök

Idén immár 23. alkalommal rendezték meg az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán a határon túli magyar villamos-, és gépészmérnök, valamint az informatikus hallgatók számára szervezett Nyári Egyetemet. A képzés fő célja, hogy a határainkon túl élő, magyar anyanyelvű hallgatók az anyaországban képezhessék tovább magukat, megismerkedve a pontos magyar szakkifejezésekkel és szakirodalommal.

A közreműködőknek köszönhetően idén is színes program várta az érdeklődő fiatalokat: az Óbudai Egyetemen tartott előadások, gyakorlatok és laborfoglalkozások mellett múzeum- és üzemlátogatásokon is részt vehettek. Az előadásokat délelőttönként az egyetem oktatói tartották, a délutáni laboratóriumi foglalkozásokat, bemutatókat a laborvezetők és a legtehetségesebb hallgatók vezették, minden ellenszolgáltatás nélkül. Az előadásokon a szakmai témák mellett gazdasági, környezetvédelmi, valamint menedzser témakörök is teret kaptak a rekkenő nyári hőségben.

Idén is bemutatták a diákoknak a magyarországi tudományos, szakmai egyesületek munkáját, betekintést nyújtva a MTESZ egyesületei tevékenységébe (pl. Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, Magyar Elektrotechnikai Egyesület).

A nyári egyetem résztvevői látogatást tettek a Magyar Elektrotechnikai, valamint a Telefónia Múzeumban, ahol a kiállítások vezetői szakmai előadásokkal ismertették, illetve mutatták be a kiállított eszközöket és berendezéseket, de lehetőség nyílt azok kipróbálására is.

A szakmai kirándulások közül említést érdemel a Budapesti Elektromos Művek NyRT-nél és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál tett látogatás, ahol az előadásokat követően speciális méréseket végezhettek a hallgatók. Az ELMŰ Buda villamos-energia ellátását biztosító Óbudai - Kaszásdűlői Transzformátor állomását is bemutatta.

Újdonságot jelentett az idei évben, hogy a hallgatók a II. Magyar Világtalálkozó keretében megszervezett III. Báthory-Brassai Konferenciasorozaton is részt vehettek ki-ki érdeklődési körének megfelelően. Nagy sikert aratott a fiatalság körében a Syma Rendezvénycsarnokban meglátogatott Magyar Világfalu is.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Austria transfers

Média Partnerek