Váltás a National Instruments élén

Az NI bejelentette vezérigazgató-váltási tervét, felkészítve a céget a következő növekedési fázisra

2016. október 12., szerda, 07:45

Címkék: kinevezés national instruments vezérigazgató

Az Igazgatótanács Alex Davern-t nevezte ki elnök-vezérigazgatónak 2017. január 1-től; Dr. James Truchard továbbra is az igazgatótanács elnöke marad.

Az NI (Nasdaq: NATI), a mérnökök és tudósok számára a legösszetettebb tervezési problémákat áthidaló, platform-alapú rendszereket kínáló vállalat ma bejelentette, hogy igazgatótanácsa 2017. január 1-vel kezdődően a 49 éves Alex Davern-t választotta meg elnök-vezérigazgatójává. Davern a vállalat 1976-os alapítása óta az NI vezérigazgatói posztját betöltő 73 éves Dr. James Truchard utódja lesz, míg Dr. Truchard az igazgatótanács elnöke marad. E vezető testület a tervek szerint Alex Davern-t 2017. január végéig tartja meg tagjai között. Ez az átmenet az igazgatótanács utódlástervezési folyamatának része.

„Mindig is az volt a célom, hogy az NI hosszú ideig fennálló vállalattá fejlődjön" ― nyilatkozta a vezérigazgató-társalapító Dr. James Truchard. „Az elmúlt évtized során a gyengülő ipargazdasági folyamatokkal szembesülve erőfeszítéseimet arra koncentráltam, hogy a szükséges hosszú távú stratégiai befektetésekkel felkészítsük az NI-t a jövőbeni növekedésre. Véleményem szerint ezek a kulcsfontosságú területeken végzett ― a PXI-alapú, modulrendszerű műszereket, RF-méréseket, a CompactRIO családot és a teljes szoftverplatformunkat érintő ― főbb beruházások továbbra is biztosítják vállalatunk számára a hosszú távú piaci lehetőségeink bővítéséhez szükséges, átütő erejű műszaki hátteret. Jelentős mértékű fejlődésünket tekintve ― aminek nagyobb részét augusztusban hoztuk nyilvánosságra az NIWeek keretében ―, szerintem az NI megfelelően felkészült az elkövetkezendő évtizedre."

Truchard így folytatta: „Épp itt az ideje, hogy visszavonuljak a vezérigazgatói feladatkörből. Már több mint 20 éve dolgozom együtt Alex Davern-nel. Kivételes képességekkel rendelkező vezető és üzleti stratéga, aki komoly sikereket tudhat maga mögött. Teljes mértékben megbízom Alexben és az NI összes többi vezetőségi tagjában. Hiszek benne, hogy töretlenül folytatják sikertörténetünket a fejlesztéseink, növekedésünk és nyereségességünk tekintetében egyaránt."

„Híven a vállalat hosszú távú fennmaradását célzó törekvéseihez, Dr. Truchard az évek során rendkívül tehetséges és hozzáértő vezetői gárdát épített ki, így kifejezetten megtisztelő és rendkívül izgalmas feladat számomra, hogy én állhatok az NI élén, illetve vezethetem a soron következő növekedési és nyereségességi fázisába" ― nyilatkozta Davern. „Differenciált platformunk és ökoszisztémánk ― hatékony üzleti modellünkkel karöltve ― lehetővé teszik számunkra, hogy kimagasló szerepet töltsünk be a mérés- és vezérléstechnika területén.” Davern 2010 óta az NI operatív igazgatója, 1997 óta pedig pénzügyi igazgatója. Ő és a vezetőség többi tagja ― többek között Jeff Kodosky, az NI társalapítója, testületi és igazgatótanácsi tagja; Eric Starkloff, globális értékesítési és marketing elnök-vezérigazgató-helyettes; Scott Rust, K+F elnökhelyettes; valamint Duncan Hudson, platform igazgató ― együttvéve több mint 100 éves gyakorlattal rendelkeznek az NI-nál, Dr. Trucharddal szoros együttműködésben.

„Számtalan vállalkozó sziporkázó ötletektől vezérelve cégalapításra adja a fejét, de közülük nagyon kevesen érik el, ami Jimnek sikerült .1976-ban a garázsunkban kezdtük mellékfoglalkozásként, majd magunk finanszíroztuk a céget, azután 1995-ben jött a sikeres első tőzsdei kibocsátás, és mára már több mint 1 milliárd dolláros forgalmú vállalatként több mint 7000 munkatárssal rendelkezünk világszerte" ― nyilatkozta Jeff Kodosky, az NI társalapítója, testületi- és igazgatótanácsi tagja. „A cég puszta sikerénél jóval többről van azonban szó: az elmúlt négy évtized során valójában Jim és az NI kiemelkedő hatást gyakorolt a mérnöki és tudományos életre. A számos ágazatban általa életre hívott újítások mindmáig ösztönöznek engem. Számítok rá, hogy elnökként is folyamatosan tovább tolja a vállalat szekerét."

Alex Davern előléptetése okán a társaság új pénzügyi igazgatót keres majd; a folyamat várhatóan 2016. végére zárul le.

www.ni.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek